Ann98 Ann98 komentáře u knih

Říkají mi Betty Říkají mi Betty Zuzana Francková

Bylo zajímavé vidět svět psíma očima. Tak zvláštně to knížku oživilo. Knížka je určitě pro milovníky psů, styl psaní je čtivý a jednoduchý, je zde plno úsměvných scének. Podle mě se jedná o jednu z nejlepších knížek o kníračce Betty.

15.11.2017 4 z 5

Trampoty s láskou Trampoty s láskou Zuzana Francková

Ano, bylo to fajn čtení, kniha byla poměrně čtivá. Je to přesně ten typ knížky, kterou si přečtu jednou. Nebylo v ní nic, co by mě natolik zaujalo, abych po ní sáhla znovu. Ale jinak hodnotím knihu kladně.

Bibi, milovnice zvířat Bibi, milovnice zvířat Zuzana Francková

Hodně slabý průměr. Pro mladé dívky, které mají rády zvířata je to asi fajn čtení. Ale znám spoustu lepších knih na podobné téma.

15.11.2017 3 z 5

Dvě na jednoho Dvě na jednoho Zuzana Francková

Nic zvláštního, takový průměr dá se říct. I téma je takové "nic moc". Dvě holky (v tomto případě dokonce nevlastní sestry) se spolu "přetahují" o jednoho kluka. Stává se to dnes a denně, že si kamarádky navzájem přeberou kluka. Ale bylo fajn si to přečíst.

Hraběnka Hraběnka Zuzana Francková

Velmi dobře popsaný život té doby. Hlavní hrdinka Anna byla opravdu silná osobnost, která i přes svůj zlý osud dokázala být milá a spravedlivá. Historie se bohužel neustále opakuje, proto je dobré ji znát. Jedna z těch povedenějších knih od autorky.

Monika Monika Zuzana Francková

Tento román patří k mým oblíbeným. Do hlavní hrdinky Moniky se mi povedlo vžít (ani nevím proč, s takovou situací jako ona jsem se nikdy nesetkala), cítila jsem se, jako bych příběh prožívala zároveň s ní. Dan byl nenapravitelný, žádný feťák (navíc drogový dealer) se nikdy nevzdá své dávky drog. Monika musela sama pochopit, že to s ním nemá cenu, i když kdo ví, zda by pochopila, kdyby to za ni nevyřešil sám Dan ..

Sen o lásce Sen o lásce Zuzana Francková

Příběh se mi líbil. Jolana byla uvnitř silná holka. Postavit se doslova ze dne na den na vlastní nohy by nikdo nedokázal. Ostatně nic jiného jí stejně nezbývalo. Dodělat si maturitu s dítětem na krku asi taky není úplná hračka. Lidi jako Richard by vůbec neměli existovat! Olin sice ze začátku taky nebyl žádná výhra, ale rozhodně byl tisíckrát lepší než Richard!

Bibi, sběratelka dobrodružství Bibi, sběratelka dobrodružství Zuzana Francková

Kniha se mi líbila o něco víc než ta předchozí. Bylo v ní více dobrodružství. Myslím, že veselé, ale i napínavé až nebezpečné neplechy devítileté Bibi a jejích tří kamarádek pobaví čtenářky kolem 10 let.

14.11.2017 4 z 5

Bibi, opravdová princezna Bibi, opravdová princezna Zuzana Francková

Moc si příběh nepamatuji, asi mě úplně nezaujal. Pro dívky do 10 let asi fajn čtení. Ale není to nic extra, znám lepší knížky, než je tato.

14.11.2017 5 z 5

Mám tě ráda, Cilko! Mám tě ráda, Cilko! Zuzana Francková

Třetí, závěrečná část příběhu je pro mě asi nejlepší částí. Hlavní hrdinka Eva se musela postupně vyrovnávat s tragickými následky nehody, ale zároveň se snažila vše kolem sebe změnit. Nemít takovou podporu v rodičích a nemít tu vůli a sílu, tak se nikdy Eva na nohy nepostaví. Mít klobouk, tak před ní smeknu. Škoda, že nejsou další díly, bylo by zajímavé číst další příběhy, tentokrát o Evě a Cilčiným hříběti.

14.11.2017 3 z 5

Já se vrátím, Cilko! Já se vrátím, Cilko! Zuzana Francková

Pěkné pokračování. Za hloupost se hold platí a Evu stihla krutá odplata. Na druhou stranu ji obdivuji, byla silná a s urputným bojem se pustila za vidinou uzdravení. Ne každý by v sobě našel tolik síly a spíš by se z toho člověk zhroutil. Mirka mi bylo líto, vypadalo to, že by mu nevadilo mít holku na vozíčku a Eva se s ním radši rozešla.

13.11.2017 4 z 5

Lásky šlechtické Lásky šlechtické Zuzana Francková

Velmi podobná tématika jako v díle Láska ve stínu popraviště. Zase velmi zajímavé osudy žen, tentokrát urozených dam, které se provdaly za přední šlechtice. Jediný rozdíl je v tom, že ženy z minulé knihy byly ke svým činům dohnány zoufalými životními podmínkami, tyto ženy si za své neštěstí mohly povětšinou samy. Ale jinak knihu vřele doporučuji.

13.11.2017 5 z 5

Martina Martina Zuzana Francková

Není to úplně nic světoborného. Pro mladší holky ale skvělé čtení. Hlavní hrdinka Martina je dívka, jíž by mohla každá druhá závidět. Má všechno, o čem mohou ostatní dívky jen snít, ale přes to přese všechno není šťastná... Každý máme v životě něco, co nám ostatní budou závidět a my bychom za to měli být vděčni a vážit si toho (i když možná toužíme úplně po něčem jiném).

13.11.2017 5 z 5

Mezičas Mezičas Zuzana Francková

Pěkná knížka. Hlavní hrdinku Hedviku jsem obdivovala za sílu, s jakou se se vším vyrovnala. Ztratit "oba" rodiče, pokračovat ve studiu s dítětem na krku, to chce hodně síly a odvahy. Na druhou stranu, byla naivní, když si myslela, že láska s profesorem je ta pravá, a že právě od něj by se mohla dočkat pomoci. Takhle to nefunguje ani ve skutečnosti, bohužel.

11.11.2017 5 z 5

Můj kamarád Blesk Můj kamarád Blesk Zuzana Francková

Kniha se mi moc líbila. Jednu dobu jsem naprosto milovala romány o koních. Do Veroniky jsem se dokázala vžít možná tím, že jsem byla stejně stará, měly jsme společnou lásku ke koním i první klučičí lásky. Bleska jsem si absolutně zamilovala. Každopádně jedná se o jednu z nejlepší knížek o koních, co jsem četla.

11.11.2017

Nezvratné rozhodnutí Nezvratné rozhodnutí Zuzana Francková

Pěkný, napínavý příběh. Autorka zvolila zajímavé téma, nemusí se jednat konkrétně o zpěvačku, ale je zajímavé číst vyprávění, kde se hlavní hrdinka musí rozhodnout mezi kariérou a odpovědností. Vzdát se svého snu či nikoliv?

10.11.2017 5 z 5

Beata Beata Zuzana Francková

Kniha se mi líbila. Lucie to neměla lehké už od narození, přijít jako malá o rodiče, to si vůbec nedokážu představit! A co na tom, že byla Lucka křesťanka? Vždyť to není nemoc, tak nechápu, proč ji za to všichni tak odsuzovali. Byla jsem šťastná, že se nakonec nestala sestrou Beatou, ale zůstala i nadále Lucií.

10.11.2017 5 z 5

Betty a její přátelé Betty a její přátelé Zuzana Francková

Humorná "oddychovka" pro milovníky zvířat. Bylo to fajn pokračování série Betty...

10.11.2017 4 z 5

Vrať se, Cilko! Vrať se, Cilko! Zuzana Francková

Překrásná trilogie o koních. Jako jedenáctiletá holka jsem Evě záviděla její život u koní. Líbil se mi její vztah s Cilkou. Vypiplala si ji takřka od hříběte až po dospělého koně, se kterým získala spoustu úspěchů. Byla z nich správná dvojka. Jediné, co mi nejde na rozum, jak mohla Eva ze žárlivosti udělat takovou hloupost!

09.11.2017 5 z 5

Linda Linda Zuzana Francková

Super kniha, Lindu jsou si oblíbila, protože mi ze začátku (než se skamarádila se Sárou) připomínala mě. Pak ale nastal zlom, kdy jsem hlavní hrdinku spíš odsuzovala. Okrádat lidi na ulici, krást v obchodech, neustále se opíjet a to vše jen proto, aby si udržela "přátelství" se svojí "skvělou" kamarádko Sárou (která jí v nouzi ani nepomůže) se mi opravdu hnusilo. Za přečtení to stojí.

09.11.2017 5 z 5