Anna27 komentáře u knih
Kepler není klasická detektivka, je to něco, co neumím jedním slovem popsat. Jeden díl nudný, ale čtete, chcete odložit, ale nedá vám to, aby vám série dávala smysl. Další díl naprostá bomba, vyhlásili byste to detektivkou roku a pak bum, zase takové zvláštní čtení, chvilku zmatené, nezáživné.. No ale Lovec králíků se řadí k těm lepším ze série, i když kromě Písečného muže bych knihám klidně ubrala 250 stran.
Tato kniha byla mnohem propracovanější a napínavější, než Manželé odvedle a Někdo cizí v domě. I jako audiokniha se to příjemně poslouchalo. Stojí za přečtení.
Kniha má 3 části. Ta druhá se mi zdála nejčtivější. Krásně popsáno, jak se zaslepeni láskou můžete okrást o nejlepší roky svého života. První láska, i když odepsána předem k záhubě a vy do ní stejně jdete a říkáte si: "Tohle je do konce života, jsem nejšťastnější, nikdy se nerozjdeme a blablabla..." A přitom postupem času zjistíte, jak jste rozdílní a ve skrytu duše víte, že máte jít od sebe a může vám okolí říkat, že byste se měli rozejít, že to nemá budoucnost, ale nejste toho schopni a táhnete to ještě x let a vy si stejně musíte nabít hubu, než se vám definitivně rozsvítí a náhle zjistíte, jak se vám rozchodem ulevilo. Je to zajímavé, obzvlášť pro lidi, co s takovým vztahem mají zkušenost at už je v tom alkohol, násilí, starší partner, vdaný/ženatý partner. Rozhodně si přečtěte.
Čte se to výborně, je to napínavé. Líbí se mi vztah Eriky s Petersonem. Akorát doufám, že nebude ve všech dílech zmíněná homosexualita. Vůbec mi tohle téma a lidé nevadí, jen by byla dobrá změna, kdyby byl díl, který by nebyl o tomhle. Jinak bylo překvapivé, že vrahem byla žena, to se v detektivkách teď málokdy vidí. Koupila jsem si všechny díly, autor mě baví. :)
Mistrovské dílo a ilustrace, které berou dech. V knihovnách řazeno pro "nejmenší čtenáře". Podle mě by to mělo být zařazeno pro dospělé, co se příběhu týče. Určitě stojí za prohlédnutí, přečtení, pozastavení nad kresbami. :)
Aristokratka je moje srdeční záležitost . Je to pro mě oddechová knížka u které se upřímně zasměju.
Ethan je můj post apokalyptický hrdina. Seriál je taky dobrý, ale na knihu to nemá. Když si ve své fantazii uděláte obrázek města a postav, nic se tomu nevyrovná. Je to jedna z mých oblíbených knih. Ještě doplním, že je potřeba přečíst celou trilogii, fakt je to objektivnější hodnocení než každý díl zvlášť.
Pro mě jeden z nejsilnějších příběhů na tohle téma jaké jsem četla. Pan Miklos je pro mě hrdina a vlastně všechny osoby, které i v tak těžkých časech neztratily svou lidskost a dokonce našly odvahu pomáhat druhým zaslouží největší respekt a úctu. Kniha se sice útlá, ale o to víc má její obsah sílu. Doporučuji na 100%.
Nádherné ilustrace, o to smutnější příběh. Ale určitě stojí za přečtení.
Theo mě opět nezklamal. Bylo to napínavé, na přemýšlení a místy i sarkasticky vtipné. Tuhle sérii nelze nemilovat. Už teď jsem zvědavá na další díl.
Povídky mě bavily. U některých mi bylo líto, že jsou tak krátké. Rozhodně si přečtu další autorčiny knihy.
Stručné, jednoduché věty. Žádné přikrášlování, kniha se čte svižně. Reálně popsáno, jak to tehdy "fungovalo". Příběh se odehrával v Českých Budějovicích, takže přínosné dozvědět se o tomhle městu více z dob 2. sv. v.
Radčina nejlepší kniha. Bavila mě a doporučuji. Obzvlášť lidem z Moravy, ti se musí s příběhy a řečí ve Veselí nejednou ztotožnit. ❤
Kouzelna kniha jak pro deti, tak pro dospělé snilky.
Nedoposlouchala jsem, ač byl hlas Vasila Fridricha velmi poutavý. Začátek nuda, prostředek super, závěr zas omáčka a překombinovanost. Asi nejsem cílová skupina. Ani to tajemno mě nijak neoslovilo, nemohla jsem tomu jaksi věřit, o strachu a napětí se nedá hovořit vůbec. Zbýval mi už kousek, ale nebudu se trápit. Za mě to mohlo mít klidně o 250 stran méně.
Cognetti má dar - při čtení jeho knih se nemusím ani snažit o zapojení fantazie, automaticky mě jeho příběh přenese na ono imaginární místo, moje mysl vidí všechny detaily, ví přesně jak vypadá Babettina hostina, les, pasoucí se krávy, i to slunce zářící na vrchol ledovce. Po přečtení je to jako vrátit se z dovolené na horách. Hodně podobné románu Osm hor, ale řekla bych o krapet veselejší, byla tu lépe vystižena ta krása hor, ne jen to kruté pochmurné počasí. Musí být na nějaký čas skvělé vypadnout ze shonu moderního světa a jen tak si pást krávy, sekat dřevo, chodit na túry. Moc dobře se o tom čte.
Moje oblíbená francouzská spisovatelka. Ona prostě umí. V mnoha věcech jsem se v knize poznala. Příběh je o 2 kamarádech - Théovi a Mathisovi, (oběma je 12 let, ale už teď se potýkají se starostmi dospělých), jejich rodičích, učitelce. Každá postava poznamenaná něčím jiným, základ problémů byl ale vždy v rodině. Tohle doporučuji.
Tohle si musíte prostě přečíst, nejde to popsat. Za mě tomu příběhu nechybí vůbec nic. U téhle knihy udělám výjimku a pustím si i film, ať mám ten prožitek kompletní. Doporučuji na 100%.
Já jsem teda překvapena, jak nízké hodnocení kniha tady má. Mně se to moc líbilo, knihu jsem si i přes nízký počet stran dávkovala postupně, nutila mě se zamýšlet. Na začátku jsem měla úplně jinou představu, jak se děj vyvine. Rozbor myšlenek 4 postav, jejich minulosti, problémů s rodinou. Všechno mě to bavilo. Dokonce jsem se i zasmála. U Odeonek vždy hlouběji přemýšlím, co tím chtěl autor říct, co se za těmi dvojsmysly a náznaky doopravdy skrývá. Zjišťuji si informace i o jménech, které se v textu zmiňují a to mě na tom baví. I to fakt.fakt v textu mi tam sedělo. Za sebe určitě doporučuji.