anthea anthea komentáře u knih

Ožehavé otázky Ožehavé otázky Nicky Gumbel

Opravdu moc dobře napsáno. Nad tím utrpením se zamýšlím často a zde je to hezky vysvětleno. A téma "věda versus víra" mne hodně zaujalo. Ráda takhle bádám, jak to vlastně od počátku všechno bylo a v co jsem věřila vždy, že věda víru nevylučuje, ba naopak.

27.10.2011 5 z 5

Zapomenutý faraón Zapomenutý faraón Philipp Vandenberg

Kniha byla velmi zajímavá, ale Král z Luxoru, který je také o Howardu Carterovi, se mi líbil víc

22.10.2011

Gladiátor Gladiátor Philipp Vandenberg

Tahle kniha je dobrá, ale film Gladiátor, což je ale jiný příběh, je daleko lepší.

22.10.2011 4 z 5

Další příběhy pro potěchu duše Další příběhy pro potěchu duše Bruno Ferrero

Další krátké příběhy, které opravdu potěší duši

05.02.2011 5 z 5

Živá voda pro duši Živá voda pro duši Bruno Ferrero

Krásné kraťounké povídky, které potěší

05.02.2011 5 z 5

Zlatý skarabeus (3 povídky) Zlatý skarabeus (3 povídky) Edgar Allan Poe

Povídky byly z mého pohledu spíše pro starší děti a mládež. Pro mne, ženu kolem třiceti, už to nemělo to pravé kouzlo dobrodružství.

25.03.2013 3 z 5

Svatyně ledu Svatyně ledu Georges Jean Arnaud

Úroveň druhého dílu Ledové společnosti klesla a já už u prvního dílu přemýšlela, jestli vůbec shánět druhý díl. Takže dále nepokračuji. Už mne i přestalo zajímat další pátrání po zrodu zrzavých lidí a zmutované příšery mne vůbec nebraly. Byly tu jen krátké záblesky toho, co by mne zaujalo.

25.03.2013 1 z 5

Hvězda nešťastných Hvězda nešťastných Hans Lipinsky-Gottersdorf

4 povídky z předválečného a válečného Slezska odehrávající se ve vánočním období.
Předvánoční čas – Krásný příběh o dřevorubci, kterému náhoda podstrčí cizí dítě. Po četbě úryvku z Janova evangelia: „Z jeho hojnosti jsme vzali všichni milost za milost…“ (J 1,16) se rozhodne o něj starat a Pán Bůh se postará, aby na to nebyl sám…
O Danielovi, o vůni růží a o polštářku spokojenosti – Dědovi Danielovi odjede žena na Štědrý den za dcerou, která má brzy rodit.
Hvězda nešťastných – Opuštěný drožkař čeká na Štědrý večer u nádraží na vlak, plánuje pak jít do kostela na půlnoční, ale je mu moc zima a tak si zajde dát kořalku. Bohužel to s ní trochu přežene, a když přijede vlak s pastorem, který potřebuje odvoz, spí na kozlíku a není k probuzení. Pastor si musí na nádraží půjčit kolo a vzkazuje drožkaři, ať takhle do kostela nechodí. Tím ale drožkařova role nekončí, přijíždí vlak s transportem Židů, kde zrovna mladá dívka porodila dítě…
Všechny hlasy světa - O muži, co se chystá na Vánoce domů, ale je poslán nadřízeným na statek, kde nutně potřebují pomoc. Je naštvaný, že nebude mít Vánoce, ale pak pozná, že slavit Ježíšovo narození může všude, že to není jen o stromečku, dárcích a jídle.

22.11.2012 4 z 5

Poslední vůle Ježíšova Poslední vůle Ježíšova Hermann Fischer

Hlavní důraz v této knize je na poslání každého křesťana přinášet lidem zvěst o Ježíši a i když je kniha na dnešní dobu velmi zastaralá, toto je platné v každé době.

29.09.2012 4 z 5

Vetřelci z hlubin Vetřelci z hlubin John Wyndham (p)

Bohužel jsem z tohoto románu byla zklamaná. Pod Dni trifidů jsem očekávala víc. Styl, kterým je kniha napsaná, mne nijak neuchvátil. Byla jsem zvědavá, jak ti vetřelci vypadají a chtěla jsem se o nich něco dozvědět a ani to se mi nesplnilo.

16.08.2012 3 z 5

Umíš v tom chodit? Umíš v tom chodit? Kateřina Šťastná

V pořadu Knihovnička Pavel Smolek z pražského studia Kristián představil knihu „Umíš v tom chodit?“. Kniha autorky Kateřiny Šťastné je určena mladým dívkám a ženám, které hledají svého životního partnera. Knihu představuje sama autorka a na příkladech i ze svého života přináší argumenty, proč si myslí, že rozchod patří do života mladé dívky nebo proč by měla žena vyčkat se zahájením pohlavního života až po svatbě.

Repríza pořadu: 22. června od 10h na Radiu Proglas nebo kdykoliv v on-line archivu: http://www.proglas.cz/detail-poradu/2012-06-17-13-20.html

27.06.2012

33 charismatických modliteb 33 charismatických modliteb James Manjackal

Malá brožurka plná silných modliteb do každé životní situace, doplněno citáty z Bible, odkazy na další biblické texty a dobré rady do duchovního života od otce Manjackala.

22.04.2012 5 z 5

F-Station F-Station Georges Jean Arnaud

Musím říct, že mne velmi upoutalo prostředí nové doby ledové, fungování ledové společnosti, cestování vlaky a otázka, kde se vzali ti sněžní lidé, kteří snáší ty velmi nízké teploty i bez oblečení, zatímco ostatní lidé musí mít izotermické kombinézy. Velmi ráda bych ale oželela ty erotické scény. Je sice pravda, že jich není zase tak strašně moc, ale hlavní postava, se kterou bych se dokázala sžít, by měla mít trochu lepší charakter.

12.04.2012 3 z 5

Intimní liturgie Intimní liturgie Paul Verlaine

Souhlasím s Otakáro Schmidtem, který napsal: „Pokud se i takový bouřlivák obrátil ke křesťanství, je to pro mě důkazem, že jakási čistota se dá čerpat i ze starších textů tohoto prokletého básníka.“

12.02.2012

Více než pozemšťané Více než pozemšťané James Benson Irwin

Pěkné krátké kapitolky o cestě na Měsíc, ke které autor připodobňuje cestu k Bohu a propojuje to vhodnými citacemi z Bible.

30.01.2012 5 z 5

Galerie světového malířství Galerie světového malířství Robert Belton

Kniha má zajímavý formát a je tam ke každému malíři jeden obraz přes celou stránku. Víc se mi ale líbí Malá kniha velkého umění, protože tam je víc obrazů a k nim popis.

27.01.2012 4 z 5

Vilcacora léčí rakovinu Vilcacora léčí rakovinu Roman Warszewski

Velmi dobrá kniha o dnes už známější liáně Vilcacoře. Na základě této knihy jsem ji užívala v tabletách a v menších záležitostech pomohla, ne že by ve větších nepomohla, jen jsem větší problémy neměla :-)

27.01.2012 5 z 5

Malá ilustrovaná encyklopedie A-Ž Malá ilustrovaná encyklopedie A-Ž kolektiv autorů

Je to dobrý slovník, ale v dnešní době, když si můžeme vše vyhledat na internetu, už trochu pasé.

27.01.2012 5 z 5

Světová encyklopedie objevitelů od Amundsena po von Zeppelina Světová encyklopedie objevitelů od Amundsena po von Zeppelina Fernand Salentiny

Krásná, velká a obsažná kniha o objevitelích. Je v ní plno krásných starých obrazů, krásné staré mapy a hezké fotky. Množství textu mi velmi vyhovuje, o nikom se tam příliš nerozepisují, je to přehledné.

Výchova štěněte Výchova štěněte Charlotte Schwartz

Takhle brožura mne příliš nenadchla. Možná není tak špatná, když má někdo klidnějšího psa. Nám byly všechny rady málo platné, naše fena je hodně temperamentní. Vůbec v té knize povahu psa rozdělují na dominantní a submisivní, naše holka není snad ani jedno. Submisivní (poddajná) není od malička a dominantní se taky neprojevuje, s ostatními psi nemá problém. Je jen extrémně radostná...

27.01.2012 3 z 5