Artep25 Artep25 komentáře u knih

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Musím jen souhlasit se všemi pozitivními komentáři .Kniha je opravdu výborná .Čte se jedním dechem a zaslouží si nejlepší hodnocení .

06.07.2021 5 z 5

Ztracený dopis Ztracený dopis Jillian Cantor

Skvělé čtení , ani jsme to nečekala .Doporučuji

02.05.2019 4 z 5

Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Četla jsem Anděl visí v lese a ta se mi zdála více povedená .Ne ,že by se Sova četla nejak špatně .ale připadala mi taková nějaká poslepovaná .Mia mi přišla taková divná ,ne jako v prvním díle a lezla mi dost na nervy .A to napasování dalšího člena Holgerovy rodiny do vyšetřování i v další knize mi přišlo trochu moc .

07.10.2017 2 z 5

Eleanor a Grey Eleanor a Grey Brittainy C. Cherry

No kdybych si pořádně všimla obálky než jsem začala číst ,tak asi knihu odložím .Také se mi moc nelíbí .Jsem čtenářka úplně jiného žánru a romantika mně povětšinou obchází velkým obloukem .Tento příběh jsem četla víceméně náhodou a nelituji .Krásný romantický příběh do škaredého počasí ,když se pohodlně usadíte do křesla s hrnkem teplého čaje nebo kakaa a budete se při čtení chvíli usmívat a chvíli plakat .Je to milá oddechovka a když to budete číst ,tak si to vážně užijete .Za mně skvělá odpočinková kniha .

23.06.2021 5 z 5

Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Mně kniha velmi bavila .Dobře napsaný thriller. Napínavý od začátku až do konce . Nenudila jsem se .Četlo se to samo .

28.05.2021 5 z 5

Dům číslo 6 Dům číslo 6 Nela Rywiková

Já jsem byla překvapená,jak zdařilá prvotina to je .Jako detektivku bych jí asi nehodnotila,mně osobně se líbí trochu jiný typ detektivek .Ale moc se mi líbilo vykreslení a popis prostředí včetně dialektu .Jako detektivka to bylo trošku předvídatelné ,ale rozhodně kniha za přečtení stojí a já jsem se u ní nenudila .Asi nejvyšší počet bodů za mně by dostala atmosféra knihy .Ta mně fakt dostala .

10.06.2020 4 z 5

Ohrožená Ohrožená Rachel Abbott

Tak toto byla druhá kniha od spisovatelky ,kterou jsem četla .První se mi moc líbila ,ale tady jsem byla rozčarovaná .100 stran na večírku :( Přes půlku knihy se popisují rúzné vztahy a napětí se ztratilo v té motanici ,kdo s kým ,kdo o kom a kdo bez koho ...Navíc mi lezla na nervy ufňukaná Ellie ,takže jsem byla fakt otrávená .Takže ne nebavilo mně to a doufám,že ty další budou lepší .

14.10.2017 2 z 5

Černá a purpurová Černá a purpurová Wojciech Dutka

Za mně dobrý .Mně se kniha líbila a také popis toho co si mysleli a cítili Helena a Franz .Je to trochu jiné než ostatní knihy o holocaustu a já jsem ráda ,že jsem si ji přečetla .Já můžu doporučit .

28.09.2020 5 z 5

Černá linie Černá linie Jean Christophe Grangé

Nemůžu jinak, než hodnotit nejvyšším hodnocením .Za mně v poslední době nejlepší thriller co jsem četla .No taky jsem tu knihu nečetla najednou a chvíli jsem přemýšlela , že to nedám.Ale ne proto, že by to bylo špatně napsané .Právě naopak .Spisovatel se snažil o to aby se čtenář ponořil do děje a některé popisy byť jsou morbidní nebo nechutné nejsou samoúčelné, ale vytváří atmosféru děje .Za mně velmi zdařile .Opravdu výborný thriller pro silné povahy .Doporučuji .

06.09.2019 5 z 5

Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Autorka píše velmi dobře Kniha se mi líbila, akorát dávám přednost jasnému konci. Ale je to rukopis autorky .

29.07.2023 4 z 5

Než vybledne den Než vybledne den Kristína Hušeková

To není neuvěřitelný příběh. Takoví lidé existují a ve vlastním okolí jsem se s tím setkala.Nejhorsi na tom je,že manipulátori navenek vystupují, jako velmi okouzlující lidé a kdo s nimi nežije nemá šanci poznat, jaká bestie se za tou fasadou skrývá.

07.10.2022 4 z 5

Bývali jsme bratři Bývali jsme bratři Ronald H. Balson

Skvěle napsané a výborný příběh .Určitě si zaslouží pět hvězd .Vůbec jsem se nenudila a o emoce nebyla nouze .Můžu jen doporučit .

23.04.2020 5 z 5

Dobro v tobě Dobro v tobě Linda Olsson

Tato spisovatelka prostě umí.Co kniha to skvělé čtení .Zvláštním stylem komorně psané.Tato mně opět chytila za srdce.Když jsem to četla ,jako bych se ocitla někde jinde v takovém polosnovém stavu,který nedokážu popsat.Zvláštní příběh o osamělých duších.Moc se mi líbil .

18.03.2020 5 z 5

Cop Cop Lætitia Colombani

Přidávám se k pochvalným komentářům .Ne moc silná kniha ,ale zato velmi dobře napsaná .Čtivá a taková nakopávající :) O silných ženách nepoddávajících se osudu .O ženách bojovnicích .Stojí za to přečíst.

23.08.2019 5 z 5

Obchodník Obchodník John Grisham

Co člověk to názor .Já jsem naopak byla překvapená .Netypická kniha od Grishama,ale velmi dobře napsaná a bavila mně až do konce .

12.01.2019 5 z 5

Palác zrady Palác zrady Jason Matthews

Dávám 5 hvězdiček .Bavil mně film Rudá volavka ,bavila mně kniha Rudá volavka ,a bavila mně kniha Palác zrady .Přitom špionážní knihy nečtu ,ale asi začnu .Hodně dobře napsané a těším se na třetí díl .

07.08.2018 5 z 5

Utekl jsem z Osvětimi Utekl jsem z Osvětimi Rudolf Vrba

Už jsem přečetla ve svém životě mnoho knih.Je však jen málo knih ,které si ještě dnes dokážu vybavit a je jen málo knih ,u jejichž čtení jsem brečela .Tato kniha k nim patří .Navždy si ji budu pamatovat .Jsou knihy ,které vás dojmou ,ale řeknete si : Je to jen příběh .Ale toto je holá ,syrová pravda ,která se stala a ,která na vás působí o to víc ,že něco takového si nelze ani představit v nejčernějších snech .A přesto se to stalo ....Letos navštívím Osvětim ,protože musím to místo vidět.Doufám ,že lidé se umí poučit z minulosti a nikdy více se toto nebude opakovat .

04.06.2016 5 z 5

Pačinko Pačinko Min Jin Lee

Kniha je velmi čtivá ,ale výhrada k poslední třetině knihy. Měla jsem pocit ,jako by byla víc odbytá. Ten vývoj postav ,kterému byla od začátku věnovaná taková péče, tak najednou to celé vyznělo nějak do ztracena .

15.01.2023 4 z 5

Dítě na nástupišti Dítě na nástupišti Gill Thompson

Kniha se mi líbila .Příjemně překvapila i zápletka .Předpokládám, že je příběh smyšlený ,ale kdoví ,třeba by se i takový příběh mohl stát .Muselo být kruté pro rodiny s dětmi se rozdělit a poslat děti pryč ,aby je zachránili .Velmi smutné .Doporučuji k přečtení .

20.03.2021 5 z 5

Platanová alej Platanová alej John Grisham

Miluji knihy od Grishama.A většinou mně ,žádná nezklamala.Tato je opět ,jak jinak výborná .Dokonce ,když jsem jí začala číst a byly tam odkazy na knihu A je čas zabíjet ..na chvíli jsem jí odložila ,abych si osvěžila paměť a přečetla si znovu tu prvně řečenou .Grisham je mistr slova a umí naprosto srozumitelně i laikovi ukázat prostředí ,kde se odehrávají právní bitvy,tak ,že ho vtáhne do děje a nedá mu šanci se od jeho příběhu odtrhnout .Bojovala jsem s tím,zda číst rychle nebo pomalu ,aby mi děj déle vydržel .No četla jsem rychle ,nemohla jsem odolat :) Kniha je prostě výborná .

10.05.2015 5 z 5