Artep25 komentáře u knih
Já jsem prostě šokovaná .Málokdy dávám 5 hvězd a pokud ano ,je to vždy kniha ,která mne zasáhla do hloubi duše .A tato mně dostala. I kdyby to byl smyšlený román ,tak by to bylo perfektní ,ale je to pravda .Bohužel .Kniha je nejenom výborně napsaná ,ale pro mně naprosto nepochopitelné ,že něco takového se může dít v 21,století .Nedělám si o Rusku iluze a v dnešní době už vůbec ne .Ale takové porušování lidských práv ? Chtěla bych věřit v lepší svět, ale když vidím co se děje ve světě tak se trochu bojím i o naší demokracii.
Tak bohužel, pro mně zklamání. Prvních pět knih oddělení Q bylo skvělých a pak už to šlo pomálu dolu. Tahle mně taky nepřesvědčila a postavy jsem tam téměř nepoznávala. Jako by to byly jiné postavy. Nepodobaly se sobě vůbec Škoda.
Zdálo se mi ,že to šlo hodně po povrchu .Něco tomu chybělo .Ne, že by se to nedalo vůbec číst ,ale četla jsem už lepší .
Tato kniha se opravdu nečetla lehce a dávkování bylo nezbytné. Nicméně příběh velmi dobrý a musím souhlasit i s recenzí Rihatami. Chce se mi říct, že Rusko se nikdy nezmění a, že je šílené ,jak se obyčejný člověk může stát obětí represí bez toho aby se nějak provinil .
Tato kniha měla mírně pomalejší rozjezd než ostatní. Ale konec to vynahradil. To jsem nečekala. A četla se výborně. Škoda,že nejsou další knihy. Klidně bych si další od tohoto spisovatele.
Carterovka,jako obvykle hodně přehnaná,ale taky ,jako obvykle velmi čtivá.
Je pravda že to byl hodně jednoduše vystavený děj. Zlo proti dobru. Jeden proti množství vysoce postavených lidí. Nic složitého.Ale tohle vždy dobře funguje když se to podaří zajímavě a jednoduše napsat A to se autorovi povedlo. Nenudil složitými technickými popisy. Mne se kniha líbila a četla se dobře.
Asi by se našlo pár věcí ,které bych knize mohla vytknout, ale jsou to drobnosti.Celkově se jedná o velmi zajímavý příběh a dobře napsaný.Můžu doporučit .
Já se přikláním k těm ,kterým se kniha líbila .Velmi čtivá kniha ,kde děj svižně běží a graduje .Zajímavé postapo,které je dobře namixováno a před očima mi běží,jako film .Líbily se mi popisky vnitřních pocitů Eda a zdá se mi to velmi uvěřitelné a nijak se mi nezdálo ,že by to bylo zbytečně natahované či nafukované .Všeho bylo akorát a těším se na další knihu od autora .
Popravdě za mně Polámané panenky fajn čtení , Dobře se dívej -ještě to jde .Ale Oběť ,tak ta mně nebavila .Na můj vkus příliš překombinované .
Četla jsem od Jodi většinu jejich knih ,ale tato se mi asi líbila nejméně.Napsaná byla moc hezky a i když mně držela v napětí až do konce,protože jsem čekala na rozuzlení ,trošku jsem byla zklamaná tím ,jak to dopadlo .Nějak jsem se nedokázala vcítit do kůže Emily a jejího důvodu pro sebevraždu .Prostě jsem tomu nerozuměla.Proč se chtěla zabít ,vždyť ta situace nebyla neřešitelná .
Výborná kniha .Ostatně ,jako všechny od této spisovatelky .Skvělý příběh ,skvěle propletený .A ,jako každá kniha ,která pojednává o holocaustu ve mně vzbudila touhu podívat se na místo ,kde se to vše odehrávalo .
Výborná kingovka .Docela mně z toho mrazilo .A pořád jsem doufala ,že to dobře dopadne a ono nic .
Dávám 5 hvězdiček.Opravdu mne to bavilo .Ano něco mi připomínalo Jamese Bonda ,ale zápletka byla velmi dobrá .Co mne hodně bavilo je ,jak aktuální příběh to může být v souvislosti se situací ve světě .Jak slabá Evropa je a jak je islám odporný a nelítostný .Co všechno se může stát ,když si nebudeme hlídat hranice .Určitě mne tato kniha nezklamala.
Nevěděla jsem ,že kniha je součástí trilogie,takže jsem ji četla náhodou a víceméně naslepo.Nebyla jsem zklamaná a naopak jdu sehnat další knihy od tohoto spisovatele .Moc se mi líbil způsob ,kterým píše .Popis nehostinného ostrova,zima,tma a vůbec taková pochmurnost a syrovost ,která se prolíná příběhem .Možná by se mi líbil trochu jiný konec,ale jinak je příběh velmi čtivý .
No původně jsem si myslela,že to číst nebudu. Ale nakonec to bylo lepší než jsem si myslela a dost drsný. Otázkou je zda to nebylo přehnaný, protože mrtvolama se to jen hemžilo. V každém případě lze doporučit, kniha má spád a je vhodná pro milovníky drsných detektivek
Zklamání. Mám ráda knihy od autora,ale tohle se mu silně nepovedlo. Snad ani ,jako by to nepsal on. Má to hodně daleko od jeho brilantních detektivek z právnického prostředí.