artlucie komentáře u knih
Zajímavé to jistě bylo, tedy mohlo být, kdyby. . Nechám to u toho, že je to "young adult" a já jako už "starší adult" tomu prostě nerozumím.
Knihu v půlce odkládám, hned to tom souboji na lodích (cože?) a jdu se začíst do něčeho, co pro mě nebude ztráta času. Škoda, na tu Afriku jsem se těšila.
Zajímavé nápady i postavy, dostatek zvratů, překvapení.. Člověk se nenudil, i když byly věci, které bych v knize mít nemusela (většina dějové linie kolem Mary Katherine např.).
Doporučuji, ale podruhé bych nečetla. Jednou stačilo.
Mě samotnou už nudí mé komentáře typu "Něco tomu chybělo", ale nevím, jak jinak to popsat. Postavy byly parádně propracované, děj obsáhlý, uspokojivě. Hodně postav, ale dá se říct, že z každé z nich měl člověk nějaký pocit. Atmosféra a různé světy super, ale i tak v tom byl určitý chaos. Možná by bylo lepší zvolit jednoho vypravěče. To by mi nejspíš hodně pomohlo. Bylo to vážně hodně zajímavé, ale podruhé už bych do toho nešla.
Nápad super, to jo, jenže.. celé to bylo příliš vyhrocené. Možná bych si to jako puberťák užila víc, ale na některé příběhy jsem už asi stará.
V tomhle žánru jsem se po dlouhé době tápání našla! Moc krásné, ač místy lehce přetažené. Čtení jsem si moc užila.
Začátek knihy na farmě byl úžasný, tam jsem se skvěle bavila, k závěru knihy už to ztrácelo "tempo". Nicméně je to značně neotřelé :)
Pro zaryté fanoušky dobré počtení, zákulisní informace o Gilmorkách byly podle mého to nej, ale pro člověka, který se v tom až tak neorientuje, by čtení vyžadovalo i doplňkové studium (i já občas vyhledávala zmiňovaná jména).
Za mě skvělá zábava, ale jedno přečtení stačilo.
Nemůžu se pořádně začíst. Je to místy napsané tak samozřejmě a věcně, že mi ani nepříjde, že by autor chtěl, aby čtenář něco cítil. Chápu, že šlo o realitu a je to tak podané snad se záměrem, ale já ráda soucítím s hrdiny, ráda jsem napjatá a tak.. prostě škoda, bylo mi vlastně jedno, jak to všechno dopadne (čímž nezlehčuju tu hroznou dobu, jen se to dá psát i jinak).