Ava365 komentáře u knih
Příběhy Hugh de Singletona mě baví. Prostředí středověké Anglie je dost pochmurné.
Zajímavá historická detektivka. Ponuré prostředí i příběh. Bavily mě i popisy lékařských zákroků tehdejší doby.
Vondruškovy historické detektivky nikdy nezklamou.
Chybí tomu hloubka, málo přesvědčivé a poněkud tendenční. Námět silný, zpracování slabší.
Hezká česká detektivka od mně neznámého autora okořeněná notnou dávkou inteligentního humoru. Na někoho možná bude působit poněkud archaicky, ale dle mého rozhodně stojí za přečtení.
Velmi pěkný historický román plný napětí a dobrodružství.
Chris Carter v současnosti asi král morbidnosti a brutality moderního thrilleru. Napsané je to profesionálně, poutavě, ale přece jen tomu chybí větší hloubka.
Napínavý příběh z kategorie katastrofických požárů mrakodrapů. Mimochodem i pěkný film.
Klasika - po přečtení této knihy budete mít možná chuť napsat nějakou povídku. V každém případě ve vás ta atmosféra ještě nějaký čas zůstane.
Klenot - nádherně napsaný příběh. Přečteno 3x a pokaždé s jiným konečným vysvětlením. Takže si ji přečtu znovu. :)
Tak co napsat? Nebyla to kniha, na kterou se celý den těšíte. Začátek byl super, prostředek byl hoooodně zdlouhavý a závěr byl lepší, i když zkušenější čtenář by dokázal vraha odhadnout. Pozor spoiler!: Autorka zvolila v závěru jinou cestu, než by byl logický a nabízející se happy end. Nevím, jestli udělala dobře. Bylo to divné, ale originální. Knihu celkově hodnotím tak na 3,5*, ale líbila se mi mnohem víc než Dokonalá tma, kterou jako by napsal jiný autor.
Pěkný, čtivý thriller. Možná by si zasloužil plný počet hvězd, kdyby si ovšem autorka odpustila ta klišé, která jsou zřejmě v severské literatuře z této doby povinná. Alespoň jeden z vyšetřujících je "neseveřan", švédská společnost je plná předsudků vůči imigrantům, kteří jsou bezproblémoví a kladní. A tu dějovou linku s Petrou a jejím znásilněním si spisovatelka mohla odpustit. Ta byla naprosto nevěrohodná a nelogická a hlavně pro hlavní příběh zcela zbytečná. A jinak byla pěkně popsaná práce vyšetřující policie, kdy k odhalení došlo poctivou prací a ne nějakým zázračným prozřením jednoho geniálního mozku.