aya116 komentáře u knih
Úžasná kniha, tak láskyplná, tak opravdová. Jen více takových knih s příběhem, který se může klidně odehrávat někde poblíž vás, ve vašem městě, vaší ulici.
Připomíná mi knihy Liane Moriarty, doufám, že brzy vyjde některý z dalších románů této spisovatelky, přečetla bych si ho moc ráda.
Příběh, který vás nenechá vydechnout, nutí číst bez přestání dál a dál, abyste už konečně zjistili, jak nakonec vše dopadne. Naprosto chybí lichá místa, autorka umí udržet čtenáře v napětí až do konce.
Tato kniha mě opravdu nenadchla. Do dvou třetin se téměř nic neděje, pak se děj trochu rozbíhá, ale připomíná mi edici Karavana v sešitovém vydání - jednoduchý, nepravděpodobný děj- a to Karavaně křivdím, byla pro dospívající, tak trochu nadsázky se předpokládalo. Láska a pátrání po vrahovi otce policisty celých téměř dvacet let, během kterých hrdinka, jak jinak, než policistka, pravděpodobně nežije, jen hledá. Její soukromý život, mimo kamarádky, na kterou žárlí a matky, kterou dle popisu nesnáší, neexistuje, mimo zdůraznovaného zájmu o kvalitní alkohol, což mi u ženy připadá nepravděpodobné. V příběhu nechybí nyní často diskutované téma homosexuality, dokonce ve dvou případech, sice přítele, ale zato duševně vyšinutého a otce, jehož sice čtyřicetiletá, ale evidentně nedospělá hrdinka stále postrádá, i když jeho obraz nevyznívá právě příznivě. Nechybí odporný mafián se zlatými prsteny,nemožný kolega, který je nakonec vlastně děsně fajn, parta krutých únosců, happy end a i o pejska je postaráno. Br.
Nikdo není příliš sympatický, hlavní hrdina už vůbec ne. Ten nejvíce symaptický je nakonec ten, kdo se umí nejlépe přetvařovat?
Pohnutá historie koně, bez přikrašlování. Moje oblíbená od dětství.