Ayla767 komentáře u knih
Pokračování dobrodružství Johna Cartera na Barsoomu, prince z královského domu Tardos Morse a manžela krásné Dejah Thoris.
Do údolí Dor se vydává John Carter ve společnosti zeleného přítele Tars Tarkase a rudé dívky Thuvie, kterou osvobodili ze zajetí. Nebezpečí číhající v údolí záhadných božstev rasy Thernů a jejich boj o vysvobození manželky Dejah Thoris.
Ráda se znovu začtu do těchto napínavých dobrodružných příběhů :-) .
Byla jsem asi v šesté třídě a náhodou objevila v knihovně mého tatínka tuto knížku. Nemohla jsem se nejprve od prohlížení si obrázků odtrhnout a začetla se. Dobrodružný a pro mě nezapomenutelný příběh.
Dodnes tyto knížky schovávám, musím si je po velmi dlouhé době znovu přečíst.
Je to dobrodružství Johna Cartera z Barsoomu a jeho princezny Dejah Thoris.
Velmi podařené ilustrace pana V. Čutta a překlad do češtiny Dr. Jirky Macáka, úžasně doplňující atmosféru dobového vydání.
Ani nevím, kde jsem narazila na toto pro mě milé druhé a ryze Olomócké vzpomínání :-)) .
Paní Sandra Pogodová je prostě živel, líbí se mi její přístup k humoru a životu. Většina lidí má tátu a já mám tatu, řekla někde sama Sandra. Její moto je, smíchem ku zdraví.
Herečka je skvělá nejen na jevišti, ale je také neuvěřitelně vtipná, srdečná a pro peprné slovo nejde daleko .
Jsem patriot, žiju v Olomouci dlouhou dobu, vím o čem a kterých místech je řeč
Ani nevím, kde jsem narazila na toto pro mě milé a ryze Olomócké vzpomínání :-)) .
Jsem patriot, žiju v Olomouci dlouhou dobu, vím o čem a kterých místech je řeč.
Jsem okouzlena tímto ilustrovaným vydáním :-o .
Harryho Pottera jsme poznali v sérii britsko-amerických filmů spisovatelky J. K. Rowlingové.
Seznámili jsme se Harrym Potterem, který se přes počáteční odpor tety a strýce stal studentem školy čar a kouzel v Bradavicích .
Ve vlaku se seznámil s Ronem Weasleyem, Hermionou Granrerovou a nesmíme zapomenout na jejich spolužáka Draco Malfoye.
Kouzelný je i překlad do češtiny, už jen názvy kouzelnických kolejí Nebelvír, Zmiozel, Havraspár a Mrzimor.
Harry Potter a Ohnivý pohár
Harry Potter a Fénixsův řád
Věřím, že toto ilustrované vydání bude v budoucnu milou vzpomínkou na babičku, prababičku a možná i na praprababičku :-).
Harry Potter a Ohnivý pohár.
Tento příběh, kdy jaro přišlo pozdě, léto nestálo za nic a podzim se svými plískanicemi a studeným větrem, se začal odvíjet příběh zásnubního prstenu. Tento prsten náhodně našel Jiří Adam z Dobronína. Dlouho trvající deště splavovaly ze střech prach, který se měnil na bláto.......
Pan Vondruška popsal toto napínavé detektivní pátrání a myslím, že se povedlo :-) .
Dočetla jsem svůj večerníček a líbil se :-) .
Knihu Hostinec u kamenného stolu jsem si koupila docela nedávno.
Z díla dýchá klid a pohoda lázeňského městečka Džbery. Vyskytuje se tu mnoho nezapomenutelných postaviček a postav, jaké dokázal vytvořit jen spisovatel Karel Poláček.
Můj nejoblíbenější dialog _ paní radová Dynderová se ptá: "To budete jistě velmi sečtělý člověk" a odpověď: " Ano, čtu již několik let!" .
Ano, není co dodat :-) .
Kdo by neznal Saturnina?
Sluhu mladého muže dobrého společenského postavení a vychování? Toho, jenž způsobí v jeho dosud poklidném životě řadu překvapivých zvratů a situací. Tyto by se bez přičinění Saturnina nedaly až tak dobře zvládat.
Rodina a blízcí přátelé mladého Jiřího jsou nezaměnitelní. Host do domu, Bůh do domu, že?
Skvěle napsáno a zfilmováno :-) .
Já si pamatuji jak jsme se těšili na večerníček a příběhy pejska a kočičky, které poutavě vyprávěl nezapomenutelný Karel Höger, :-) .
Tato útlá knížečka nesměla chybět ani v knihovničce mých dětí. Knížečka posloužila dcerce také jako omalovánky :-) .
Další krásně napsané, humorné národní dílo od pana Haška.
Pamatuji si jak můj tatínek za dob dávných, donesl domů čtyři knížky. Opatroval je jako oko v hlavě a často opakovaně čítal. Jako malá jsem nerozuměla co se mu může na těchto stránkách tak líbit :-) .
Po letech a několikerém zhlédnutí filmů s nezapomenutelným Rudolfem Hrušínským, už vím :-) .
V knihovně, kterou si znovu pořizuji nesmí chybět :-) .
Opět jedna z velmi oblíbených a čtivých knížek :-) .
Díky vtipnému komentáři od pána "žlučníkář" a dalších mých oblíbených :-) .
Musím si doplnit svoji skromnou knihovničku o další z našich krásných českých skvostů.
Na tuto knížku a příběhy Macha, Šebestové a psa Jonatána paní Kadrnožkové se nedá zapomenout :-) .
Moje děti si ji tak náruživě pročítali, že z ní byl za čas salát :-D .
K tomu všemu večerníček namluvený panem Petrem Nárožným, no co k tomu dodat.
....a mít tak kouzelné sluchátko.....
Tuto milou tenkou knížku jsem dostala k desátým narozeninám. Sice mi trvalo delší dobu než jsem ji vzala na milost a přečetla :-) .
Krásný a dojemný příběh o maličké srnečce, kterou najde chlapeček v lese. Srnečka vyrůstá v hájovně, kde se přátelí se psem hajného. Prožívají různá dobrodružství, ale čas ubíhá a najednou je z ní dospělá srna....
Pamatuji se, že byl docela smutný.
Musím se také zmínit o ilustracích pana Jiřího Krásla, které dodávají tomuto příběhu kouzlo :-) .
Jde o vydání z roku 1966 .
Tento krásný příběh jsem ve svých asi třinácti velmi intenzivně prožívala.
Je nezapomenutelně dobrodružný, krásný a dojemný :-) .
Pročítala jsem komentáře ke knížce a jsou hodně výstižné.
Moje nynější láska je z útulku. Je to nějaká míchanice :-) .
Velmi nedůvěřivá a hodně ostražitá, ale chytrá holka. V útulku jí dali jméno Cassandra. Sice docela dlouho trvalo než jsme si na sebe zvykly, ale máme se hrozně rády.
Tato knížečka je nezbytným poučením a návodem jak se o tyto neposedy starat.
Důležitá pro začínající páníčky těchto čiperných rošťáků .
Jsou jsou sice nedůvěřiví, ale velmi přítulní :-) .
Tuto útlou knížku jsem si koupila, protože jsem se zamilovala :-) .
Moje děti se osamostatnili a nezbývalo mi nic jiného než si pořídit náhradu :-) . Velmi milou chlupatou náhradu.
Netušila jsem jak se o moje malinkatá štěňátka (sestřičky Ajuška a Agátka) mám postarat, protože jsem chodila do práce.
Tuto knížku jsem pročítala opakovaně. Jorkšírský teriér je poměrně dlouhověké plemeno a tak bylo mojí povinností se o ně postarat co nejlépe.
V knížce se především poučíme jak pečovat o zdraví pejska a hlavně vyžaduje každodenní péči o srst.
Já jsem je nechávala každý čtvrtý měsíc odborně stříhat a bylo po problému :-) .
Holčičky se dožily ve zdraví 12 a 14 let. Miluju je a s láskou vzpomínám.