B-artX B-artX komentáře u knih

Deadpool se žení Deadpool se žení Victor Gischler

Přesto, že jde o nadprůměrně zábavný komiks, je Deadpool se žení na poměry této série docela podprůměrný komiks. Některé části jsou dokonalé, time traveller Adolf nebo líbánky, mě velice bavily, ale celkově to jako moc nefunguje. Chybí tomu jeden celiství děj, připadá mi to, že autor prostě do komiksu házel nějaké náhodné cool nápady a nedával si moc záležet na tom, že to ve finále moc nefunguje. Ale přesto to je velice zábavný komiks. Kresba je fajn a Wade je prostě sympaťák. Za plnou cenu ale nedoporučuji. 380 korun je moc. Na tak krátký a ne zrovna 100%ní komiks to není adekvátní cena, zvláště, když je to paperback a ne pevná vazba.

03.01.2019 4 z 5

Napoleon Bonaparte a jeho soupeři Napoleon Bonaparte a jeho soupeři Stanislav Wintr

Napoleon Bonaparte a jeho soupeři je jistě jedna z nejlepších nebeletrických knih, co jsem kdy četl. Dokonale detailní knížka plná zajímavých informacích v krásném podání. Wintr musel být o tomto tématu neuvěřitelně znalý. Naprosto skvělé čtivo. Já, jakožto milovník Napoleona jsem věděl, že toto bude něco pro mě. Doporučuji pro všechny podobné milovníky generála Bonaparta nebo historie jako takové. Pokud bych ale něco vytknul, tak že mi text chvilkami připadal lehce subjektivní, ovlivněný autorovou oblibou k Napoleonovi. Také se mi Napoleonovo tažení do Ruska zdálo velice krátké a bitva u Lipska byla také ochuzená. Ale to jsou jen takové detaily, plný počet dávám hlavně za krásný styl autorova vyprávění a že mi tato knížka tolik dala. Výborné.

17.12.2018 5 z 5

Rychlost temnoty Rychlost temnoty Joshua Williamson

Po osobitém skvělém příběhu Když blesk udeří dvakrát přichází slabší Rychlost temnoty. Zaměření na vztah Wallyho a Barryho nevadilo, oba dva mám rád a bylo to takové příjemně nenucené. Barryho nekompromisní skrývání identity sice působilo jako z osmdesátek, ale tolik to zas nevadilo. Kresba se mi moc nelíbila, určitě by se našel někdo lepší. Zápletka s zemí Stínů nebo co to bylo byla taková... pfff. Nebylo to nic moc a závěr- jak říše unikli- byl podivně jednoduchý. Fajn story, chyby tam jsou, ale jde to přežít. Průměrné Znovuzrození.

15.12.2018 4 z 5

Batman: Temné vítězství: Kniha první Batman: Temné vítězství: Kniha první Jeph Loeb

Pokud je na první pohled něco zajímavého na komiksu, tak Saleova nemainstreamová kresba. Kresba musí čtenáři sednout, jinak se nedokáže do komiksu vžít a plně si jej užít. Chvilkami jsem s nedetailností a jednoduchostí kresby bojoval, ale poté jsem si přivykl a komiks si velice užil. Pokračování Dlouhého Helloweenu je povedené. Ze začátku to je pomalejší, ale poté děj graduje a druhá půlka komiksu je skvělá. Výborné čtení. Jeden z lepších Batmanů.

13.11.2018 5 z 5

Superman a lidé z oceli Superman a lidé z oceli Grant Morrison

Ono to je celkově takové divné. Nehezká kresba, podivný děj a zmatené storky. Co jsem ale tak slyšel, tak to chce mit koupený ještě další komiksy, jinak to nadává moc smysl. Asi si ještě další koupím, ale jen kvůli těm fajn slevám v comicspointu. Ale je to docela fajn, část o adoptivních rodičích Supa byla emočně silná a první půlka komiksu byla super. Tři hvězdy jsou myslím na místě.

27.10.2018 3 z 5

Ve stínu netopýrů Ve stínu netopýrů James Tynion IV

Po Flashovi to nejlepší, co v rámci Rebirthu vyšlo. Skvělá jízda s atmosférou, zajímavými postavami, zvraty, námětem a zápletkou. Kresba paráda. Určitě do toho jděte. Pecka.

17.10.2018 5 z 5

Poslední strážce Poslední strážce Jeff Grubb

Pokud knize něco škodí, tak velmi nezáživný a nudný styl psaní autora. Především začátek knihy pro mě byl utrpení. Poté se to ale zlepšilo- Grubb omezil zbytečné rozepisování a i děj byl více zábavný. Celkově kniha je ve finále lepší, než ve svém počátku. Postavy mi přišly fajn a děj ušel, mohl být sice klidně o 30 stran kratší, ale měl pár svých fajn momentů. Poslední strážce postrádal atmosféru a alespoň minimální napětí vzniklo ve finálním souboji. Kniha jako taková je podprůměr a moc mě nebavila, docela mě odradila od dalšího čtení Warcraftu. Dám si teď na pár měsíců oddych od tohoto světa a poté se nejspíše navrátím. Poslední strážce mě zkrátka nudil. Bída- 2*

22.09.2018 2 z 5

Zrod Hordy Zrod Hordy Christie Golden

Mimo film je svět Wowka pro mě veliká neznámá. Byla mi doporučena tato knížka, pro začátek s tímto světem a jsem spokojen. Jako takové uvítání do tohoto světa určitě super. Příběh měl slušné tempo a docela bavil. Svět jako takový byl super, ale postavy příliš neohromily. Knížka jako taková je napsána velmi čtivě a pěkně, což je asi největší plus knihy. Trošku zbytečné mi přišli Thrallovy promluvy, vždycky na začátku kapitoly, které měly skoro pořád stejnou myšlenku, jak toho strašně litujou a tak, což mi přišlo takové monotónní. Celkově jde ale o zajímavou knížku vhodnou pro začátečníky. Takových 82%.

21.08.2018 4 z 5

Vůle Vůle Brian Azzarello

Vůle je fajn. Nic náročného na přemýšlení. Děj odsýpá, ale za celý komiks se nic moc nestane. Spíše taková příjemná výpravná kecačka. Jako u minulých dilů se mi velmi líbilo provázání s mytologií. Kresba je stále stejně pěkná, taková svoje.

Co se mi nelíbí, tak přístup BB/artu. Vydávat knížku takto po roce je docela hloupý a cena 500 korun, za tak útlou knihu je moc. Svatej bazar.

18.08.2018 4 z 5

Drsný sbohem Drsný sbohem Frank Miller

Dokonalá komisková jízda. Anti-hrdina Marv je boží, správnej sympaťák. Kresba se k dílu hodí. Zápletka jednoduchá, ale skvělá. Hlášky jsou skvělé a Marvovy myšlenky cool. Zkrátka drsný komiks, jeden z tech nejlepších, co jsem kdy četl. Plný počet.

22.07.2018 5 z 5

Batman: Soví tribunál Batman: Soví tribunál Scott Snyder

Výjimečný komiks, jeden z nejlepších Batmanů, co u nás vyšel. Kresba je naprosto dokonalá a krásně vystihuje temnou atmosféru okolo Soví tribunál. Celková myšlenka Sovího tribunálu je naprosto geniální a velmi se mi líbila. Budování napětí a atmosféry se velmi povedlo. Zcela nejlepší byly sešity Předstup před Tribunál a Za sklem, to byly jedny z nejlepších sešitů, co jsem kdy četl- Brucovi myšlenky, prostředí a akce byla naprosto top. Jediné, co se mi tam moc nelíbilo a bilo to do očí, bylo Batmanovo probodnuté břicho, na které se v dalším sešitu zapomnělo, to vypadalo velmi podivně. Ale jinak si určitě komiks ještě někdy přečtu. Masterpiece. Plný počet.

06.07.2018 5 z 5

Ghost Rider - Cesta slz Ghost Rider - Cesta slz Garth Ennis

K tomuto komiksu jsem se dokopával dost dlouho a popravdě jsem si ho jen koupil proto, že byl za kilčo, jinak bych si jej jistě za plnou cenu nepořídil. Příběh je dost slušný a docela bavil. Komiks je celkově dost brutální, což mám dost rád. Navíc to je od Ennise, který je tímto proslulý, takže to dopadlo po příběhové stránce dost dobře. Námět je úžasný, postavy zajímavé a děsivé a celkově to má skvělou atmošku. Největší mínus je za mě kresba. Do té šerosvitové malby jsem se nemohl dost dlouho dostat a když už se mi začala líbit, tak jsem otočil na poslední stránku. Za mě 78%, super příběh, ale nic, co si budu ještě dlouho poté pamatovat.

23.06.2018 4 z 5

JLA: Spravedlnost: Kniha druhá JLA: Spravedlnost: Kniha druhá Alex Ross

Druhá půlka Spravedlnosti nepřekonala má očekávání, první půle mě bavila znatelně více, ale i tak jde o naprosto výjimečné dílo. Kresba jako u prvního dílu je božská, akce, postavy a celkové zpracování se dle mého velmi povedlo. Zkrátka slabší, než Part 1, ale stále úžasný. Není nutné se dále rozepisovat, uživatelé pode mnou to již udělali a já s jejich recenzí souhlasím :).

09.06.2018 5 z 5

Macbeth (komiks) Macbeth (komiks) Jyoti Bhansali

Taková fajnová jednohubka. 80 stránek příjemně uteklo a já se docela bavil. Kresba se mi moc nelíbila, taková ošklivá, především u ubličejů. Ale jinak fajn. Nic extrémního, zkrátka fajnová oddychovka.

22.04.2018 4 z 5

Lovec duší Lovec duší Brian Edmund Posehn

Druhé Deadpoolovo dobrodružství v rámci této série je skvěle nadupané a cool. Děj byl svižný a zábavný, ale stejně mi v tom chyběla jistá "kulervoucí scéna", u které bych si zkrátka řekl "wow". Vtípky fajn. Tak 84%, mohlo to být ještě lepší, ale jsem spokojen.

27.03.2018 4 z 5

Defenders Defenders J.M. DeMatteis

Za mě docela zklamání, tvůrci komiks neberou vůbec vážně a dělají si z toho jen prdel. Ono to je někdy fajn, ale v tomto případě to dopadlo docela hloupě. Namor byl charakterově naprosto nesympatický, Dormammu byl v celém díle zesměšňován, Hulk byl zbytečný a důvod výskytu Silver Surfera je mi záhadou, ale Strange a Umar byli fajn, tojo.
Začátek a konec byly skvělý, ale prostředek pokulhával. Jejich "první story" mi taky chyběla. Tak 68%.

18.02.2018 3 z 5

Sága Sága Brian K. Vaughan

Moc pěkný rozjezd série. Kresba krásná a příběh dost zábavný. Nejvíce se mi líbí celkový svět. Určitě si koupím i další díly.

13.02.2018 5 z 5

Green Arrow: Rok jedna Green Arrow: Rok jedna Andy Diggle

Velmi dobře napsaný a namalovaný origin Green Arrowa. Naprostá spokojenost.

07.02.2018 5 z 5

Tajná válka Tajná válka Brian Michael Bendis

Secret War je něco neuvěřitelného. Bez pochyby jeden z nejlepších komiksů, co jsem kdy četl. Příběh je strhující, napínavý a kvalitní, nejde o nějaký autorův výplach, ale je to velmi kvalitní dílo, ze kterého mrazí i po přečtení. Děj je také velmi uvěřitelný, výborná je také předmluva, která dělá celkovou zápletku Tajné války mnohem víc hlubokou.

Trošku mi vadilo, že tam nikdo nezemřel, příběh by hned získal mnohem větší závažnost. Také ti technozločinci toho mohli udělat více- Fury strašil, jaká je to hrozba, což určitě byla, ale chtělo by to nějaké ukázky, že jsou doopravdy taková hrozba, jak bylo popisováno.

Zajímavé byli také poslední stránky komiksu, popisující Furyho myšlenky a spisy S.H.I.E.L.D.u.
Docela bych ocenil nějakou alternativní verzi Tajné valky, kde se Furyho mise podělala a Val musela do akce poslat team, ktery nam byl ukázán na konci komiksu.

Za mě 97%, naprostá spokojenost, čekat jsem, ze to bude velmi dobré, ale že až takto? Maesterpiece. Nejlepší superhero komiks, co jsem kdy četl.

04.02.2018 5 z 5

Mrtví prezidenti Mrtví prezidenti Brian Edmund Posehn

Na Deadpoola docela slabé.. originální, ale slabé.

21.01.2018 4 z 5