babicka_amalka komentáře u knih
tedy, opět se člověk od knihy nemohl odtrhnout; i když už to víc než detektivka byl spíš horror a možná by neškodilo místy poněkud ubrat na drastičnosti...
takže jdu honem na třetí u nás vydaný díl (v originále jich už je 13, tak se snad dočkáme dalších pokračování případů sympaťáka Ketta);
trošku rozvláčné; ale příjemné na knížce bylo, že se netopila v záplavě krve, násilí a hrubosti, jak bývá dneska tak časté; a k tomu krásná Bretaň....
dobré, jen ta část v sektě mi připadala místy dost přestřelená;
to zase byla jízda! skvělé jako obvykle;
a anotace na další tři, které zatím u nás nejsou, jsou víc než zajímavé a lákající :-)
skvěle napsané!
jen kdybychom se brzy dočkali i dalších (zatím) 10 dílů - už jich je s Josie 13; tak doufejme :-)
tentokrát jsem byla napnutá až do konce; skvěle napsáno a moc dobře se četlo; už se moc těším na Skleněné domy!
pro mě nejslabší ze série o Bergmanovi; cca do poloviny jsem byla několikrát v silném pokušení to vzdát a odložit; nakonec jsem tedy dočetla, ale bylo to spíš utrpení; zdá se mi, že její knížky postupně nabírají v kvalitě sestupnou tendenci; tak uvidíme....
jako dítě jsem ji milovala; v té době jsem netušila, kdo byl Zápotocký, a žádnou "politiku" (sociální téma, chudé dětství apod.) jsem v tom neviděla; byl to prostě půvabná příběh o dvou sourozencích a jejich životě na vesnici, krásně popsaná roční období;
obdivuhodná žena, obdivuhodný život - a skvělá knížka, která přiblíží nejen Marii Sklodowskou-Curie, ale i jejího muže, děti a fascinující svět vědy
Užila jsem si to náramně (ostatně stejně, jako i jiné autorovy knihy). Tentokrát o to víc, že v místech děje (Neuötting, Altötting, Burghausen, Mühldorf) jsem strávila nesčetně jarních, letních, podzimních i zimních prázdnin u kamarádky. Velmi dobře všechny lokality znám a mohla tak všechny osoby sledovat a doprovázet na jejich cestách doslova na každém kroku (včetně pendlování mezi NÖ a AÖ starou cestou podél potoka a po hradě Burghausen) - a to mi čtení ještě víc zpříjemňovalo, měla jsem pocit, že jsem tam s nimi.
Líbila se mi celá série i další autorovy knihy a milovníkům historických (+ napínavých) románů mohu jen doporučit.
tenhle díl se mi líbil - méně krutosti, zajímavé informace o Kremnici, ražbě mincí a všeho kolem toho;
těšila jsem se, hodně; a taky jsem byla pak hodně zklamaná - neseděl mi styl, mnohdy křečovitě a upoceně se snažící o humor (bezvýsledně); škoda....
tedy - hodně drsné, ale skvěle napsané;
i když tedy z jedné "linky" nadšená nejsem a je mi dost líto, kam dospěla (víc neradno dalším čtenářům prozrazovat);
tak uvidíme, jak se budou příběhy Kate vyvíjet dál, na další díl jsem notně zvědavá...
tak tenhle díl mě opravdu nenadchl - víc popisů a politiky, něž by bylo zdrávo;
uvidíme, kam se posune eventuelní další díl, ale pokud bude stejně aktivistický, asi už pro mě nebude série zajímavá; škoda;
tentokrát mi to přišlo hodně natahované - zkrácení tak o třetinu by tomu dost prospělo; takový standard - neurazí, nenadchne;
dočetla jsem sice, ale s velkým přeskakováním; pro mě je tohle příliš drsné - obešla bych se zcela bez detailního líčení všech těch krutostí; a stejně jako m_martina, další díly si odpustím :-)
Mám moc ráda příběhy z viktoriánské Anglie (Británie), detektivky obzvlášť. Takže po této stránce spokojenost velká.
Bohužel potěšení ze čtení mi silně kazila odbytá práce vydavatele a korektora (pokud vůbec nějakého měli). Tolik chyb! A spousta dokonce hrubých pravopisných - to opravdu není dobrá vizitka a je to škoda.
Doufám, že vyjde i dalších 6 dosud napsaných dílů této série a že jejich zpracování bude kvalitnější.
byla jsem stejně spokojena jako s předchozími díly - znovu se mi dostalo směsi napětí, dobrodružství a stejnou měrou i historických souvislostí; četla jsem s velkým potěšením, byť to byla "pěkná kláda" (uvádí se 760 stran, ve čtečce mi jich to ukazovalo 987...) :-) ; doufám, že se ještě někdy dočkám nějakého pokračování;
dlouho odkládáno - a mělo to tak raději zůstat; naprosto zbytečné a prvoplánově použité vulgarity, rádoby provokace - to vše degraduje jinak zajímavý námět;
ty nadšeně vychvalující recenze a cenu Magnesia litera si to dle mého nezaslouží; nebo je úroveň současné české prózy tak mizerná, že i tohle se staví na piedestal umění?
pro mě zatím nejlepší ze tří dosud přečtených - především zajímavý exkurz do britské historie a možnost dát si některé věci do nových souvislostí; skvělý byl i první díl, nejslabší mi přišel prostřední; a už se opravdu těším na Ztracenou vládkyni;