babicka_amalka komentáře u knih
četla jsem ji někdy v osmi letech - a byla to pro mě zábavná detektivka; tehdy se mi to líbilo;
na rozdíl od Erbena, Němcové a koneckonců i bratrů Grimmových či Andersena v nich není žádná krutost; vždycky někdo chytřejší napálí hlupáka apod.; jsou veselé a měla jsem je jako dítě na rozdíl o děl autorů výše uvedených ráda;
neměla jsem tuhle knížku vůbec ráda - pohádky mi připadaly příliš kruté (např. proč mají plameňáci červené nohy - uštknuli je hadi) a jiné neméně "veselé" příhody; svému dítěti bych ji nikdy nečetla - já z ní "mám osypky" dodnes ;-)
nebavilo mě, asi proto, že na dívčí románky mě nikdy moc neužilo
čekala jsem víc, místy je to poněkud zdlouhavé; ale celkem se dá;
nádherná kniha, skvělý překlad a přebásnění a jako třešnička na dortu půvabné Sklenářovy ilustrace
odhlédnu-li od jeho politického smýšlení, jeho poezie je úžasná
nezbytná pomůcka pro všechny, kdo se zabývají architekturou a dějinami umění; holt nám mnohým chybí "hodiny náboženství" a máme deficit v symbolech, atributech ap.
těžko se sháněla, byla drahá...ale byla to jednoznačně jedna z nejlepších učebnic typologie tehdy dostupná
no jo - sladká doba studií a nostalgická vzpomínka; ale ta učebnice nebyla vůbec špatná, zejména pro gymnasisty ;-)
stručné, ale výborné ilustrace; používala jsem jako částečnou náhradu skript, která v době mých studií moc nebyla k mání ;-)
no, dnes by bylo podstatně složitější absolvovat stejnou cestu - asi by zrovna v téhle oblasti už tak bezstarostně neputovali; ale četlo se to velmi dobře: kdysi se zájmem, dnes navíc s nostalgií;
jedno z mých prvních setkání s Updikem; a bylo stejně šťastné, jako ta další; mám jeho knihy ráda a k některým se i vracím;
rozvleklé, natahované, překombinované - v recenzích silně přeceňované; rozhodně mě to nijak nenadchlo;
právě jsem dočetla; ale na rozdíl od ostatních nějak zvlášť nadšená nejsem; příběh celkem banální, rozvleklý, teprve posledních cca 50 stránek to má trochu spád; rozhodně jsem po prvním dílu a přečtení zdejších nadšených komentářů čekala víc;
přesto se těším na další příběh - Poslední anglickou královnu; už jsem ji zahlédla kdesi v předprodeji; a jen doufám, že knížka se bude víc blížit té první, něž té právě dočtené;
četla jsem už kdysi dávno, přesto na tuhle knížku nemůžu zapomenout; doporučuji!