babicka_amalka babicka_amalka komentáře u knih

Dům na Hrabivém vrchu Dům na Hrabivém vrchu Mikki Lish

příjemné čtení pro děti, veselé i strašidelné, dobrodružné, napínavé - knížka stojí za přečtení;

27.10.2020 4 z 5

Andělé smrti Andělé smrti Patricia Gibney

skvěle napsané; i když něco odhadnutelné, přesto mě udrželo v napětí až do poslední stránky;

07.01.2020 4 z 5

Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice? Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice? Martin Lavay

zklamání - všechny teorie vyvráceny a výsledek žádný; trochu podvod na čtenáře, který čeká řešení...

27.06.2019 2 z 5

Saturnin se vrací Saturnin se vrací Miroslav Macek

co na to říct: prostě můj milovaný Saturnin je jen jeden - ten původní Jirotkův;
ani film, ani seriál, ani páně Mackův pokus mě nijak nenadchly; pro někoho, kdo originál nečetl, to možná je dostačující, já si jdu honem rychle spravit chuť alespoň prolistováním mé častým čtením již značně ohmatané Jirotkovy knížky ;-)

25.01.2019 2 z 5

Zátiší Zátiší Louise Penny

vlastně až téměř do konce to bylo takové poklidné čtení, po němž následoval krátký dramatický zlom... ale četlo se to dobře, ne že ne ;-)

22.01.2019 4 z 5

Inkoustová stopa Inkoustová stopa Mel Starr

tak - dočteno jedním dechem, opět skvělé; a teď kde je těch dalších šest dosud u nás nepřeložených? doufám, že nakladatel nepřestane ve třetině a skutečně se dočkám ;-)

18.09.2017 5 z 5

Neklidné kosti Neklidné kosti Mel Starr

četla jsem až jako druhou, přesto jsem z četby měla velké potěšení; díky google street view jsem si vesnici "prošla" na vlastní oči a spolu se skvělým popisem vesnice, jejích dějin a dalších informací (na stránkách http://www.british-history.ac.uk/vch/oxon/vol13/pp6-8) jsem si tu knížku užila hned několikrát; teď se chystám na třetí díl - Inkoustovou stopu, a doufám, že brzy někdo přeloží a vydá další díly; je to sice lehčí čtení, ale to mu nijak neubírá na zajímavosti a poutavosti; pro toho, kdo má rád kombinaci historie, detektivky a možná i trochy romantiky, je to ideální čtení;

13.09.2017 5 z 5

Zpovědník Zpovědník Daniel Silva

Další ze skvělých Silvových knih. Škoda, že se nikdy nemáme šanci dozvědět vše, co se skrývá ve Vatikánských archivech.....

07.03.2017 5 z 5

Sloky lásky Sloky lásky Stěpan Petrovič Ščipačov

četla jsem kdysi v češtině i ruštině, obojím jsem byla potěšena

16.02.2017

Deník Anne Frankové Deník Anne Frankové Anne Frank

silné čtení; jen je škoda, že my ji měli k dispozici v okleštěné verzi a velká část deníku byla publikována až po smrti jejího otce v r. 1980, který tak "chránil její památku"; doplněné vydání vyšlo až r. 1986;
koho by zajímaly podrobnosti, našla jsem víc na:

16.02.2017 4 z 5

Poslední kabriolet Poslední kabriolet Anton Myrer

další z nádherných knih, které vydával Odeon ve svém Klubu čtenářů; a která se četla skvěle před 33 lety, stejně jako dnes; i v dnešním uspěchaném světě stojí za to po ní znovu sáhnout;

13.02.2017

Jak voní tymián Jak voní tymián Marcel Pagnol

naprosto úžasná kniha, kterou jsem kdysi četla jedním dechem; a dnes dodatečně ji oceňuji ještě víc, protože jsem měla možnost ten krásný, i když i poněkud drsný kraj vidět na vlastní oči a jen si potvrdit, že Pagnolův jazyk tu atmosféru i kraj víc než výstižně popisuje;

13.02.2017 5 z 5

Umění zabíjet Umění zabíjet Daniel Silva

kdysi jsem od Silvy už něco četla, teď jsem se k němu vrátila; rozhodně nezklamal ani tentokrát;

31.01.2017 4 z 5

Rozpuštění Rozpuštění Christopher John Sansom

fantastické čtení, kombinace napětí a historie, navíc z mé milované Anglie: co víc si přát!
jednoznačně doporučuje (stejně i následující díly); četla jsem jedním dechem a jsem "zklamaná", že těch dílů je jenom šest;

26.01.2017 5 z 5

Vraždy v lázních Vraždy v lázních J. R. Ellis

opět jsem byla spokojená a těším se na další příběh :-)
poklidné čtení, příběh plyne, rozluštění zajímavé;

26.09.2024 4 z 5

Kniha hřbitova Kniha hřbitova Neil Gaiman

poslouchala jsem jako audio - dobře načteno;
přesto ani po tomto pokusu se tento žánr nestane nikdy mým oblíbeným ;-)

14.04.2024 3 z 5

Vražda v anglické zahradě Vražda v anglické zahradě Katie Gayle

potěšilo - klidné, bez drastických scén, anglický venkov;
takové uklidňující čtení, byť se vraždí o sto šest ;-)
tak jen doufám, že nám přeloží a vydají i další díly

13.03.2024 4 z 5

Králova spravedlnost Králova spravedlnost E.M. Powell

příjemné překvapení, dobře napsané, čtivé, zajímavé;
takže neodolám a pustím se hned do dalšího dílu;

07.12.2023 4 z 5

Smrtící kolotoč Smrtící kolotoč Alex Smith (p)

hodně drsné, ale člověk nemůže přestat číst....

06.12.2023 4 z 5

Až najdu klíč Až najdu klíč Alex Ahndoril (p)

slabé, zdlouhavé, nudné

17.11.2023 2 z 5