babicka_amalka komentáře u knih
příjemné čtení pro děti, veselé i strašidelné, dobrodružné, napínavé - knížka stojí za přečtení;
skvěle napsané; i když něco odhadnutelné, přesto mě udrželo v napětí až do poslední stránky;
zklamání - všechny teorie vyvráceny a výsledek žádný; trochu podvod na čtenáře, který čeká řešení...
co na to říct: prostě můj milovaný Saturnin je jen jeden - ten původní Jirotkův;
ani film, ani seriál, ani páně Mackův pokus mě nijak nenadchly; pro někoho, kdo originál nečetl, to možná je dostačující, já si jdu honem rychle spravit chuť alespoň prolistováním mé častým čtením již značně ohmatané Jirotkovy knížky ;-)
vlastně až téměř do konce to bylo takové poklidné čtení, po němž následoval krátký dramatický zlom... ale četlo se to dobře, ne že ne ;-)
tak - dočteno jedním dechem, opět skvělé; a teď kde je těch dalších šest dosud u nás nepřeložených? doufám, že nakladatel nepřestane ve třetině a skutečně se dočkám ;-)
četla jsem až jako druhou, přesto jsem z četby měla velké potěšení; díky google street view jsem si vesnici "prošla" na vlastní oči a spolu se skvělým popisem vesnice, jejích dějin a dalších informací (na stránkách http://www.british-history.ac.uk/vch/oxon/vol13/pp6-8) jsem si tu knížku užila hned několikrát; teď se chystám na třetí díl - Inkoustovou stopu, a doufám, že brzy někdo přeloží a vydá další díly; je to sice lehčí čtení, ale to mu nijak neubírá na zajímavosti a poutavosti; pro toho, kdo má rád kombinaci historie, detektivky a možná i trochy romantiky, je to ideální čtení;
Další ze skvělých Silvových knih. Škoda, že se nikdy nemáme šanci dozvědět vše, co se skrývá ve Vatikánských archivech.....
četla jsem kdysi v češtině i ruštině, obojím jsem byla potěšena
silné čtení; jen je škoda, že my ji měli k dispozici v okleštěné verzi a velká část deníku byla publikována až po smrti jejího otce v r. 1980, který tak "chránil její památku"; doplněné vydání vyšlo až r. 1986;
koho by zajímaly podrobnosti, našla jsem víc na:
další z nádherných knih, které vydával Odeon ve svém Klubu čtenářů; a která se četla skvěle před 33 lety, stejně jako dnes; i v dnešním uspěchaném světě stojí za to po ní znovu sáhnout;
naprosto úžasná kniha, kterou jsem kdysi četla jedním dechem; a dnes dodatečně ji oceňuji ještě víc, protože jsem měla možnost ten krásný, i když i poněkud drsný kraj vidět na vlastní oči a jen si potvrdit, že Pagnolův jazyk tu atmosféru i kraj víc než výstižně popisuje;
kdysi jsem od Silvy už něco četla, teď jsem se k němu vrátila; rozhodně nezklamal ani tentokrát;
fantastické čtení, kombinace napětí a historie, navíc z mé milované Anglie: co víc si přát!
jednoznačně doporučuje (stejně i následující díly); četla jsem jedním dechem a jsem "zklamaná", že těch dílů je jenom šest;
opět jsem byla spokojená a těším se na další příběh :-)
poklidné čtení, příběh plyne, rozluštění zajímavé;
poslouchala jsem jako audio - dobře načteno;
přesto ani po tomto pokusu se tento žánr nestane nikdy mým oblíbeným ;-)
potěšilo - klidné, bez drastických scén, anglický venkov;
takové uklidňující čtení, byť se vraždí o sto šest ;-)
tak jen doufám, že nám přeloží a vydají i další díly
příjemné překvapení, dobře napsané, čtivé, zajímavé;
takže neodolám a pustím se hned do dalšího dílu;