bagel bagel komentáře u knih

Ticho nemá ozvěnu Ticho nemá ozvěnu Zdeněk Hanka

Vzhledem k poměrně omezenému rozsahu napínavý děj rychle ubíhal. Jen konec mě moc nenadchl.

05.02.2019 4 z 5

Nejhodnější chlapec Nejhodnější chlapec Eli Gottlieb

Pohled na autismus zase z jiné strany. Doporučuji.

22.01.2019 4 z 5

Možné násilí Možné násilí Dror Mišani

Chvíli trvalo, než jsem se začetla, ale pak hodnotím kladně. Bylo zajímavé sledovat také uvažování a duševní pochody hlavního vyšetřovatele.

08.01.2019 4 z 5

Dovolená s moderním fotrem Dovolená s moderním fotrem Dominik Landsman

Mockrát jsem se nezasmála, situace mně častokrát mně připadaly až přehnané. i když jsem se snažila brát je s nadsázkou.

21.12.2018 2 z 5

Babička na inzerát Babička na inzerát Taťána Březinová

Nic moc, příliš byly zdůrazněny generační rozpory a vložené články byly zbytečné - asi měly potvrdit, že toto vydání je aktualizace předchozího.

20.11.2018 3 z 5

Afrika na zabití aneb evrycink is oukej Afrika na zabití aneb evrycink is oukej Lenka Stránská

Čekala jsem zážitky z cest a dostal se mně realistický pohled na africký život a zvyky, který může narušit mnohé naše představy. Obdivovala jsem autora, že do toho opakovaně šel.

20.11.2018 3 z 5

Rémi Rémi Martin Goffa

Sice jiný žánr, ale jako obvykle vynikající!

06.11.2018 5 z 5

Veronika v Dubaji Veronika v Dubaji Veronika Klesnilová

Velmi zajímavé a často vtipné čtení doplněné krásnými fotografiemi.

28.10.2018 4 z 5

Botanicum Botanicum Jenny Broom

Kniha je bez diskuze krásně provedená, ale nelze ji brát jako kompletního průvodce světem rostlin, spíše by měla nalákat k dalšímu studiu. Obsahuje poměrně hodně odborných termínů, takže bych ji doporučila spíše starším školákům, ale určitě i dospělým čtenářům.

24.10.2018 4 z 5

Deník pražského studenta Deník pražského studenta Pavel Kos

Blog neznám, ale kniha měla podle mě daleko větší a nevyužitý potenciál.

17.10.2018 3 z 5

Vykoupení Vykoupení Martin Goffa

Jako obvykle vynikající kniha se sympatickým hlavním hrdinou.

16.08.2018 5 z 5

Má léta u Diora Má léta u Diora Suzanne Luling

Velmi útržkovité zachycení života jedné obdivuhodné ženy a jejího okolí.

02.06.2018 4 z 5

Síťovky Síťovky Táňa Kubátová

Dřívější knihy autorky se mně líbily víc, tuto jsem dočítala se sebezapřením.

19.03.2018 3 z 5

Pochopíš, až budeš velká Pochopíš, až budeš velká Virginie Grimaldi

Kniha je plná inspirujících myšlenek a postojů. Konec byl překvapivý a ani jsem si nevšimla, zda byly dříve nějaké náznaky. Děj byl trošku zdlouhavý, ale díky krátkým kapitolám to rychle ubíhalo.

11.02.2018 5 z 5

Bretaňská pýcha Bretaňská pýcha Jean-Luc Bannalec (p)

Zatím nejlepší ze všech dílů, krásně napsané a doplněné mnoha zajímavostmi o Bretani, jejích tradicích i životě obyvatel.

15.01.2018 5 z 5

Josefovská krev Josefovská krev Jaroslav Kuťák

Jednu hvězdičku dávám za poznání prostředí a historie Josefova. Příběh byl velmi rozmělňován jinými historkami a citacemi z odborných pramenů. Fantaskní scény byly zbytečné.

04.01.2018 1 z 5

Autismus & Chardonnay Autismus & Chardonnay Martin Selner

Drobné příhody ze světa autistických dětí doplněné pěknými postřehy. Doporučuji!

24.11.2017 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Hodně dobrá detektivka, napínavá, vyšetřující policistka měla mé sympatie, ale přece jen jsem podle ohlasů čekala malinko víc.

19.09.2017 4 z 5

Podezřelé úmrtí Podezřelé úmrtí CJ Lyons

Po dlouhé době jsem se vrátila ke knize z lékařského prostředí a spokojenost.

31.07.2017 4 z 5

Když to tam není, tak to tam nehledej Když to tam není, tak to tam nehledej Ivana Chřibková

Souhlasím s předešlými komentáři. Vtipné historky a postřehy ze života.

03.07.2017 4 z 5