bambule47 bambule47 komentáře u knih

Můžeš vše, co chceš Můžeš vše, co chceš Katy Yaksha (p)

Knihu jsem si koupila s nadšením. V poslední době hodně čtu motivační knihy. "Malý inspirativní průvodce na vaší kouzelné ceště životem" - koho by koupě nezlákala, že? Musím být ale hodně kritická, knihu jsem odložila přibližně v polovině. Nedalo se to číst. Co je to za radu inspirativního průvodce "Chceš si sednou? Sedni si" nebo "chce se ti brečet? Breč" ?!?!?! To je jasné asi každému a nepotřebuje k tomu knihy.
Je mi to líto, ale kniha je pro mě velkým zklamáním. Někdy mi to připadalo, že autorka je malé rozmazlené dítě, které si myslí, že jsou za vším kouzla a čáry. K motivačnímu žánru to má hodně daleko.

18.02.2019

Tajemství Tajemství Rhonda Byrne

Skvělá kniha, ke které jsem se dostala na doporučení kamarádky. Knihu musí každý brát s nadhledem, když autorka píše, že Vesmír je jako bezedný katalog, z něhož si můžeme objednat cokoli budeme chtít. Možná si i troufnu říct, že psaná pro americké čtenáře (tím je nechci nijak urazit), jednoduchou formou, přirovnáním. Protože kdyby napsala, veřte sami v sebe, asi by to spouště lidí nebylo nic platné. Takto v mnohých vzbudí dojem, že si můžou přát cokoli a tím je právě motivuje. Je to myšleno obrazně, ne doslovně, jak si tu někteří myslí. Víra v naše sny nás donutí (i nevědomky) dělat věci jinak, než jsme byli zvyklí. A pak nám přijde, jak se "plní naše sny".
Osobně doporučuji přečíst i autorčiny další knihy - Kouzlo, Moc, Hrdina. Pak to vše do sebe lépe zapadne.
Mě osobně kniha donutila se zamyslet. Ač to někomu může připadat šílené, síla mysli je opravdu obrovská. Nechci psát, že mi změnila život od základů, to určitě ne, ale na druhou stranu se začaly dít zajímavé změny - i bez mého přičinění - tak nevím, jestli věřit v "zázraky" nebo to byla vše jen náhoda? Jeden příklad, co se mi stalo - mám dobrou práci, jsem spokojená i finančně, baví mě. Jediný zádrhel jsou zaměstnanci, kterým dělám vedoucí. Proto jsem začala přemýšlet nad tím, představovat si, že mi přišla nabídka na práci ve stejném oboru, s ještě lepšími podmínkami, než mám teď. A víte co? Přišla.
Knihu každopádně doporučuji, je skvělá.

18.02.2019 5 z 5