bbara155

První půlka se mi moc líbila, ale jak se ve druhé půlce objevili upíři, dost mě to zchladilo. Taky jsem postupně trochu přestávala rozumět hlavní hrdince. Nevím, jestli se pustím do dalšího dílu, ale podle komentářů je lepší než ten první, tak možná... časem

Knížky o upírech mě nebaví. Nalákalo mě to, že tahle o upírech není a má nadšené komentáře a výborné hodnocení, ale stejně jsem ji nedokázala číst. Nebavilo mě to, není to můj šálek kávy.

Tradičně docela dobrá detektivka říznutá romantikou. Na této knize mi ale vadil překlad. Občas trošku drhnul a některé výrazy a jména známá z minulých knih série byly jinak a ne zrovna lépe.

Výjmečně dobrý thriller. Napínavý od začátku do konce, nemohla jsem se od něho odtrhnout. Asi tak v polovně jsem si tipla vraha a jak to bylo, ale netrefla jsem se, což mě potěšilo :-) Myslím, že to byl autorův záměr čtenáře mírně zmást a v mém případě se mu to podařilo.

Edith Piaf jsem vždycky ráda poslouchala. Nedokážu pochopit, kde se v té malé postavičce vzal ten zvučný, nádherně sytý a okouzlující hlas. Její život ovšem nebyl jednoduchý a příliš šťastný, jak už to tak někdy bývá. Její sestra, která jí byla téměř stále nablízku, popsala zpěvaččiny osudy velmi poutavě a přitom bez příkras a bez omluv. Možná proto kniha působí tak syrově pravdivě a čte se jedním dechem.

Napínavý thriller odehrávající se v německém pohoří Harz. Zápletka sice není příliš originální, ale stejně knihu hodnotím čtyřmi hvězdami, protože se dobře čte a má zajímavé hrdiny.

Dobrá detektivka. Čte se rychle a svižně, autor vykreslil docela zajímavé postavy, např. komisaře Van Veeterena. Podle nadšených komentářů jsem ale čekala trochu víc.

Ač mám tento žánr ráda, knížka mě nebavila. Nesympatické postavy a jejich divné chování a divné dialogy mi vzaly chuť to vůbec dočíst.