beauty_queen beauty_queen komentáře u knih

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Knihu jsem dostala teprve nedávno, ale hrozně jsem si ji chtěla přečíst. Slyšela jsem na ni spoustu chvály, ale také to, že spoustu lidí zklamala.
Já jsem ji však přečetla jedním dechem za jedno odpoledne a opravdu jsem si ji zamilovala. Moc se mi líbil styl, jakým autorka knihu napsala. Děj byl velice poutavý a od knihy jsem se nemohla odtrhnout. Sice je kniha poměrně smutná, ale velice nevšední.
Donutí vás se zamyslet a myslím, že pokud vás nadchne stejně jako mě, budete si ji pamatovat ještě hodně dlouhou dobu.

16.05.2017 5 z 5

Divergence Divergence Veronica Roth

Opravdu velice originální a poutavý děj, hlavní hrdinka je opravdu velice sympatická a i styl psaní autorky je úžasný.
Tato kniha patří mezi moje naprosté oblíbence a přečetla jsem si ji hned několikrát. Děj jsem nadšeně hltala a nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Podle mě je kniha spíše určená pro dospívající mládež, avšak pokud právě nedospíváte, ale máte chuť na něco lehčího, rozhodně se jí nebojte a s chutí do toho.

16.05.2017 5 z 5

Důvod dýchat Důvod dýchat Rebecca Donovan

Kniha jako taková se mi moc líbila, ale i přes to se stále nemohu rozhodnout, jaký na ni mám mít názor. Tato kniha je podle mě úplně typická 'teen fikce' kterou naleznete kdekoli, ale i přes to, že je to pořád dokola to stejné, stejně mě to neomrzí. Jediné s čím jsem se u knihy nesmířila je, podle mě docela špatný překlad ať už gramatické chyby, nebo špatný slovosled. Některé věty jsem si musela přečíst několikrát, abych pochopila jejich smysl a někdy ani potom jsem nevěděla o co jde. Jinak jsem však knihu přečetla během jednoho dne a bylo mi líto že už je konec. Teď už jen zvažuji koupi dalšího dílu.

23.09.2017