Becca_ komentáře u knih
Kniha bez hloubky. Autor si v popisech charakterů velmi protiřečil, což možná bylo zapříčiněno autorovou snahou zachovat neutrální postoj vůči Němcům a Čechům. Hodně mě rušilo takové to připomínání, že ti druzí (je jedno jaký národ) byli taky přece svině. Čtenář by to měl z dobrého příběhu „vyčíst” jinak, než že si to bude číst pomalu v každé kapitole černé na bílém. Bohužel, pro mě knižní kýč.
Trochu jsem se musela do knihy dokopat, a nakonec mě překvapilo, jak dobře se mi ten dávný styl psaní četl. Do šedesáti procent knihy to byla skvělá zábava. Pak už se „to”celé dělo znova a na to už jsem neměla sílu, přesto jsem dočetla.
Dle mého hodnocení je evidentní, že se mi kniha líbila. Uznávám, že je poněkud překombinovaná a trochu bláznivá. U mě to ale fungovalo a vím jistě, že ještě za rok budu vědět o čem byla.
Fascinující příběh. Doktorka byla mimořádnou ženou. Z knihy si odnáším několik myšlenek, které skutečně obohatily mého ducha. Nečetla jsem naposledy.
Dle mého názoru výborná tajuplná, částečně i děsivá detektivka. Bohužel s nepovedeným koncem. Úplně se mi při čtení závěru vytratilo veškeré napětí. Bavila mě dějová linka ze života hypnotizéra, zápletka s pokémony. Časem se pustím do dalších dílů.
Autor má skutečně mimořádně vypravěčské schopnosti, dokonalé popisy. Kniha je hodně originální. Vybrala jsem si ji do výzvy právě díky spojitosti s JFK. Při čtení jsem měla zvláštní, až magický pocit, že v tom čase cestuji s hlavním hrdinou taky:) Doporučuji maximálně.
Tohle mi nesedlo. Děj vařen na vodě. Dialogy naprosto dementní. Konec totální nesmysl. Přišlo mi to spîš jako reklama na iphone. K smíchu mi přišlo nastavení navigace v mínusu, to každý ví, že by ten iphone dávno kleknul. Nedoporučuji.
Jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Jedna z nejlepších knih, co kdy byla napsána. Jiskra života rovná se boj za lidství.
Tohle je přesně ta kniha, kterou si buď zamilujete nebo odložíte.
V knize je vylíčeno několik absurdních situací vzhledem k historickým faktům. Já na tu hru přistoupila a neskutečně si to užila. Nečekala jsem od ní nic, ale dostala jsem mnoho. Konec mě dojal a moje duše byla uspokojena.
Chtělo se mi zvracet ze stylu psaní autorky ve spojitosti s obsahem knihy. Tuhle knihu prostě neuznávám.
Pohodové krátké počtení, ale kniha mě ničím neobohatila. Konec velmi urychlen. Za rok si zřejmě nevzpomenu, o čem to bylo.
(SPOILER) Na prvotinu velmi dobré. Je to i velmi dobré na český horor/thriller. Rozvláčnost příběhu mi vůbec nevadila, autorka to pěkně nachystala na finále. Trošku mě iritoval hlavní hrdina, který se sem tam zachoval opravdu zvláštně, naivně.
Spoiler!! Škoda, že nebylo objasněno, kdo byl “naháněčem” v minulosti.
Těším se na další knihy…
Bolavá rozhodně psát umí. Ale závěr knihy byl úplně mimo. Nepochopila jsem to…a byla jsem ráda, když jsem knihu konečně zaklapla. Začátek byl ale slibný.
Naprosto geniální. Užila jsem si každou stránku. Kinga obdivuji za tu mistrovskou gradaci příběhu.
První část velmi působivá, především poté, co se Teo odstěhoval, tady bych dala těch hvězd pět. Druhé části jsem tak nějak nevěřila, nezapadala mi k té první. Autorka jí možná mohla věnovat více stránek. Třetí část už mi přišla přitažená za vlasy. Potěšilo mě, že kniha je zasazena z části do aktuální doby. Čte se to samo.
Kniha na mě působila velmi manipulativně, s čímž mám ale u knih autorky problém zatím vždy. Chybí mi tu především hlubší psychologie postav, uvěřitelnost příběhu. Hlavní postavou je sice muž, ale já jsem za ním pořád během čtení viděla autorčino ženské myšlení. Styl psaní se mi zdá velmi obyčejný. Kniha zřejmě zahřeje u srdce skalní odpůrce církve.
Ilustrace se mi nelíbí. Říkanky jsou věčné, oblíbené, některé méně známé.
Skvělý námět na knihu inspirován skutečnou událostí, která se stala v Itálii. Ovšem forma vyprávění pro mě naprosto rušivá, protože takhle se skutečně nevyjadřuje desetileté dítě.
Autor má obrovský cit pro český jazyk. Jediné mínus pro mě bylo velké množství postav a možná už trochu moc událostí na jednu knihu.
Naprostá slátanina. Nechápu, jak se to autorce podařilo natáhnout na 300 stran.