Belanna komentáře u knih
Jedna z mála knížek, u které jsem se doslova trápila.
Děj tu není skoro žádný, vše je postavené na dialozích buď mezi lidmi v přítomnosti a nebo s mrtvými.
Celkově to na mne působilo velmi chaoticky, mohl to být pěkný klasický horror, ale tato forma mě neoslovila.
Druhý příběh - skvěle vymyšlený i napsaný. Napínavý a místy drsný děj, u kterého až mrazí.
Ale ... prostě jsem si s Lottie do noty nepadla. Naštěstí má sympatické kolegy :)
Originální, zajímavý a místy napínavý příběh s romantickou linkou a cestováním časem si mě získal od samého začátku.
Dokonale vyobrazen život na venkově v 17. století, který kontrastuje se současností. Xanthe a její matku jsem si oblíbila, hlavně jejich zápal pro starožitnosti a odhodlání jít za svým cílem. Dozvěděla jsem se i pár zajímavostí z historie.
Jsem zvědavá, kam se bude ubírat příběh v dalším díle.
Pro mne byla knížka zajímavým čtenářským zážitkem. Určitě to není žádná oddechovka, ale dokonale provětrá mozkové závity.
Je tu spletitý příběh s několika dějovými odbočkami, které jsou sice hodně propletené, ale dokonale do sebe zapadají. To však vyžaduje trochu soustředění, aby nic neuniklo.
Najdeme tu vraždu, trauma z dětství a přeměnu dokonalé pachatelky na ještě dokonalejší oběť.
Děj nabere obrátky zhruba od poloviny a v tomto duchu se udrží až do konce, který z mého pohledu nebyl vůbec špatný.
Osmý díl Legie - opět tu máme oblíbené postavy a vtipné hlášky.
Trochu mě mrzelo, že se tu dlouho moc nic nedělo a pak to vzalo až moc rychlý spád.
Ale stále mě tato série baví a je skvělá na oddych.
Andělé smrti ... první knížka od autorky, kterou jsem četla. Už nyní mohu říct, že poslední rozhodně nebyla.
Příběh a prostředí se mi líbilo, krátké kapitoly dodávaly na svižnosti a pohledy do minulosti byly chvílemi hodně drsné.
Škoda jen, že autorka neustále poukazovala na klíčové momenty a tím vlastně odkryla směr, kterým se bude příběh ubírat dál.
Knížka pro pobavení, pro zasmání, na relax po práci - zkrátka oddechovka, přesto tu najdeme pár hlubokých myšlenek ...
Tento díl byl pro mě dosti zdlouhavý.
Vlastně se tu až tak moc nedělo. Pár pěkných momentů se tu sice našlo, ale také dost takových, které mi připadaly dosazené na sílu.
Plus - Aga a její jídelníček :)
Uvidíme, co přinese pokračování.
Velmi zdařile napsaná knížka. Podrobný pohled do života Amišů a skvělé srovnání jejich života a života nás ostatních.
Knížka vyvolá škálu různorodých pocitů a emocí. Navíc je zasazená do krásného prostředí venkovské farmy, vše vysvětleno a popsáno do sebemenších detailů.
Jako většina knih autorky, i tato se mi velmi líbila.
Indigový drak - co dodat, knížka, která buď nadchne a nebo jste rádi, že dočtete.
Spadám do druhé kategorie.
Fantasy svět utkaný z dosud známého, mýty, legendy, střípky historie nahodile poskládané. Přesto, že zde byly světlé momenty, knížka mě neoslovila.
Druhá hvězdička je za obálku a ilustrace.
Vynikající detektivka.
Australský venkov, vražda Luka a jeho rodiny a k tomu pomalu odkrývající se tajemství minulosti. Napínavá, hutná atmosféra, děj, který lehce plyne a vy čekáte, kdy to bouchne. Prostřihy do minulosti byly voleny nenásilně a celou knížku dělaly o to zajímavější.
Těším se na další knihy autorky.
Cesta Gwendy a tajemné skříňky dospěla do svého konce.
Více napětí, více akce a charaktery postav perfektně propracované. Navíc děj se odehrává v kosmu. Jsou nám odhalena všechna tajemství, která jsme v předchozích dílech mohli jen tušit.
Ano, líbilo se mi to.
Ledové sestry byly super, čekala jsem, co přinese další knížka.
Tady to bylo jako na houpačce, chvíli se nic nedělo, pak zase akce až příliš a opět se moc nic nedělo. Příběh byl vcelku zajímavý, četlo se dobře i rychle.
Konec to, myslím, hodně zabil.
Trpký, ale přesto krásný životní příběh Anny, dívky a posléze ženy, která si dokázala i v těch nejtěžších chvílích najít paprsek světla a jiskřičku štěstí.
Poutavě a čtivě napsané, plné hlubokých emocí.
Městečko a jeho obyvatelé, kteří žijí vcelku nudné životy okořeněné občasnou milostnou avantýrou.
Zpočátku jsem se nemohla začíst. příliš mnoho postav a příliš mnoho psychologických sond. Nakonec se příběh rozjel, přibyla pro mě podstatná část - detektivní zápletka a samotného pachatele jsem odhadla až takřka před koncem.
Od Joy Fielding je to moje první knížka a špatná nebyla.
Gwendy dospělá žena, tajemná skříňka a na víc jedno malé pírko. Příběh provází detektivní zápletka a dávka tajemna.
I druhá knížka se mi líbila a lehce se četla.
Krásné ilustrace.
Svižně psaný thriller se zajímavým námětem, četl se mi dobře.
Sympatické hlavní postavy, které se svou inteligencí dokáží dostat z dosti bezvýchodné situace. Rozhodně bych se nechtěla ocitnout na jejich místě.
Škoda jen, že se dalo lehce určit, kdo za vším stojí.
Ano, námět měla knížka zajímavý.
Ale prostředí, postavy, smýšlení a jednání je moc cítit lety, kdy kniha vznikala a to mi v dnešní době už nesedí.
Zvláštní a nezvyklý příběh mě upoutal hned od začátku.
Jednoduchý, rychle plynoucí děj, mírné napětí a Gwendy, která bojuje s pokušením.
Jsem zvědavá, kterým směrem se bude ubírat další díl.
Oceňuji krásnou obálku.
Zajímavě pojatý psychothriller, ve kterém autorka odhalí karty hned na samém začátku, ale zároveň nám umožní nahlédnout do myšlenek a pocitů sériového vraha.
Nicméně zpočátku se mi knížka snadno nečetla, měla jsem nutkání stále "napovídat" policii, když udělala krok mimo a nedokázala jsem přilnout k žádné z postav.
Chybělo mi tu i více napětí, ale to je věc názoru.
Autorka v sobě skrývá potenciál a rozhodně to není poslední kniha, kterou si od ní přečtu.
Hodnotím 3,5*