bend-ik komentáře u knih
Nádherná.. doteraz sa občas na chvíľku prenesiem do stránok a zas a znova uvažujem o osudoch predstaviteliek.. Skutočne, zanechá dlhodobejší pocit, zážitok, vnem.. :)
Povie mi niekto, čo chcel týmto "dielom" autor povedať??!!
Toto ma sprevádzalo pubertou.. Jupitera, Petra a Boba som proste milovala :)
Mnohé severské detektívky sú dobré (akurát tak) na trénovanie rýchločítania. A veľmi mrzí, že touto knihou sa medzi ne dostal aj Horst :/
Úprimne? Nedokážem pochopiť, prečo má knižka také vysoké hodnotenia. Čítala som už naozaj všeličo (najmä čo sa daného žánru týka), no toto dielko bolo nezaujímavé, neprekvapivé, bez akéhokoľvek napätia či skvelej zápletky. Hodnotím slabšie, pretože ma príbeh od začiatku nedokázal vtiahnuť a bolo mi jedno, ako to skončí, pretože u mňa autorka nedokázala navodiť pocit súcitu s hlavnou postavou - a asi práve o to by tejto knižke malo ísť!
Slovenskú tvorbu (a vonkoncom Motýľ-ovú) takmer nečítam, o to viac mňa samotnú prekvapilo, keď som na webe prvýkrát natrafila na túto knižku. Stavila som na prvý dojem a rovno som si ju aj objednala. Až keď som ju aj fyzicky mala doma, nastúpil skepticizmus a siahnuť po nej som sa odvážila asi až o rok neskôr.. A fakt! Prvý dojem nesklamal, sadla perfektne tam, kam mala - a myslím si, že určite sadne všetkým nám, ktoré sme si odžili svoje na internáte, spoznali baby, s ktorými komunikujeme aj naďalej a vieme o sebe oveľa viac ako boli písmená z testov. Mne dala kniha veľa nielen z pohľadu príjemnej oddychovky, ale najmä preto, lebo vďaka osudom troch báb som si popri čítaní pospomínala na môj "štvorlístok" :)
K siahnutiu po tejto knižke ma viedli tri veci: kráásna obálka (milujem zelenú), fakt, že milujem utopistické veci a viera, že pôjde o čosi rovnako dobré ako Hry o život. Hmm.. obálka krásnou ostala, náčrt utópie tam bol (prehĺtanie tabletiek je už ale prežitok), no na Hry o život, ktoré mali tú silu a schopnosť chytiť aj ľudí starších a, dovolím si tvrdiť, náročnejších ako sú odchovanci Twilightu či Upírskych denníkov, sa nechytajú. Inak je toto dielko slabučké, vykreslenie postáv plytké, vzťahy neveriteľné a motivácia ich činov preexponovaná. Celkový dojem z prečítania knižky vystihuje fakt, že ma takmer vôbec nezaujíma, čo autorka "pripravila" do ďalších knižiek a otázka - o čom tu chce niekto natočiť film?
Nečítala som síce knižku ako kompletné dielo, no čítala som jej časti, ktoré autorka uverejňovala v jednom úspešnom slovenskom mesačníku.. A poviem Vám, bohate stačilo.. Škoda, pretože Sladko v ústach bolo neskutočne príjemné..
Pre mňa zatiaľ najnudnejšia a najrozťahanejšia Deaverova knižka.. Bohužiaľ :(
P.S: V slovenčine vyšla ako "Prefíkané triky"
Hoci nie som románový typ, toto je tak príjemná knižka, že.. sa nedalo odolať :)