berka4151 berka4151 komentáře u knih

Temné hory Temné hory Patrick Carman

Určitě pro mladší čtenáře, té akce tam není tolik, ale čte se příjemně. Jako úvodní díl je dostačující. Uvidíme, jak to bude pokračovat.

20.04.2017 4 z 5

Syren Syren Angie Sage

Pátý díl si rozhodně zaslouží plné hodnocení, čtivý od první do poslední stránky. Oceňuji, že série není jen o Septimusovi, ale stejná pozornost je věnována i ostatním postavám, jejichž osudy jsou neméně zajímavé.

25.03.2017 5 z 5

Výprava za hrdinstvím Výprava za hrdinstvím Angie Sage

První třetina se mi tedy nekonečně vlekla, zbytek knihy se četl lépe. Osudy postav se ale tak hezky prolínají, že číst dál musíte.

24.03.2017 4 z 5

Pečeme, zdobíme - cukroví, dorty, řezy Pečeme, zdobíme - cukroví, dorty, řezy Božena Juráňová

Taková moje malá bible hlavně na vánoční pečení.

15.03.2017 5 z 5

Robinson Crusoe (převyprávění) Robinson Crusoe (převyprávění) František Novotný

Už to sice bude nějaká ta desítka let, kdy jsem četla převyprávění od Plevy, ale co si matně vzpomínám, zdálo se mi přece jen o něco lepší. Hlavně tedy první tři kapitoly a důkladné popisování lodí a bouří jsem měla chuť přeskočit, naopak pobyt na ostrově mohl být popsán o něco barvytěji.

11.03.2017 4 z 5

Poslední Lucemburk Poslední Lucemburk Hana Parkánová-Whitton

Mám ráda autorčiny knihy, ale tahle byla trochu zklamáním. Takové letem světem, bez pořádného vykreslení postav.

28.02.2017 3 z 5

Rozum a cit Rozum a cit Jane Austen

Jako jo, romance hezká, občas zbytečně zdlouhavé, ale to k té době patří. Ale tentokrát jsem fakt ráda, že znám filmovou adaptaci.

27.01.2017 4 z 5