Betty11 komentáře u knih
Právě jsem dočetla, tentokrát mi to trvalo trochu déle - nedostatek času :( - ale ....ale mohla jsem v příběhu pobýt trošku déle. Že je kniha skvělá ?? - No jasně - JE ! I když je to jen fikce, něco mi potrvdila. Vše se děje tak jak má, vše má nějaký důvod. I když se nám to občas nemusí líbit, je to tak, nejsou nám známy všechny skutečnosti. A je dobře, že nemáme možnost do toho zasahovat.
S Georgem/Jakem jsem se skutečně nenudila a na konci jsem se sháněla po kapesníku jak mě dojal :) Děkuji za příběh pane Kingu
Všichni máme za sebou již mnoho prožitých životů, a v každém tom životě se snažíme být o kousek lepší a platíme za své předchozí životy. Rodíme se v zapomnění, ale přesto navazujeme přesně tam kde je třeba. Naše prožitky a životní zkušenosti jsou naše bohatství. Ta kniha je veliký poklad a ne každý je dozrálý k jejímu přečtení a přijetí obsahu. Pokud vám však záležitosti karmy nejsou cizí, pak si knihu v každém případě přečtěte.
Asi jsem čekala víc, knihy od této autorky mne vždy pobavily. Tentokrát tomu něco chybělo, nebo přebývalo ??
Kamarádka mi radila, že toho autora prostě MUSÍM zkusit a tak jsem zkusila. V knihovně naprosto rozebraný a žádaný a tak jsem neměla možnost vypůjčit si první knihu z řady, popadla jsem tedy momentálně dostupného Levharta. A musím říct - výborná záležitost, autorovi se dařilo udržet mě v napětí po celou dobu, za moji osobu doporučuji a jestli se mi poštěstí "urvat" v knihovně další jeho kousek, tak to rozhodně udělám.
Přes prvních cca 200stránek jsem se nemohla dostat .......áááále pak to přišlo a jelo to - frčelo. Seskládáno několik časových pásem, nezmírající napojení na milovaného člověka, fantazie Bájodolí. Kam ten chlap na ty nápady chodí to nechápu - za mně čtyři hvězdičky a to jen pro ten zdlouhavý rozjezd.
Autorka opět nezklamala ! Být matkou je nelehký úkol, navíc matkou autisty, která na to zůstane sama, knihou však prolétnete s neustálým úsměvem na tváři a místy i hlasitým smíchem. Autorka bravurně používá sarkasmus ve všech situacích, a to velmi vtipně a navíc i v těch, ve kterých by vás ani nenapadlo cosi s nadsázkou a vtipně komentovat.
Mně se kniha líbila, doporučuji.
Přemýšlela jsem zda bych někomu doporučila knihu k přečtení, a došla jsem k závěru - jasně v každém případě. Ona totiž ta mystika mísící se do humorných příběhů ze života má svoje kouzlo, a je to přesně tak jak píše - ..."ať uděláš co uděláš čtenáříčku - všechno je správně." Na svět přicházíme v zapomnění a vše je již dané, všechny naše životní zkoušky a že jsou občas krkolomné to dokazuje nejen kniha, ale život každého z nás. Jen se neberme tak vážně - na každý problém se podívejme s odstupem času - třeba už nám nebude připadat tak životně důležitý - třeba už bude dokonce i vtipný.
Všechno je dobré - všechno má svůj smysl a důvod - i když nám prozatím není znám.
Kniha pobaví i pohladí - dejte si ji :o) mně se líbila.
Jedna kniha a co člověk to názor. Já Kinga miluju, a pokud, čas dovolí matce samoživitelce s pubescentní dcerou číst, tak je to ve většině kingovka. Ostrov Duma Key - nemuhu říct špatně, jen tentokrát asi jinak, kniha se (pro mě) rozjela v napínavost až od strany cca300 - zrealizovaná výstava obrazů. A pak už to frčí, vyloženě jsem se nebála, ale napínavé to bylo, takže jsem si nakonec přišla na své. Do té doby bylo tempo pomalejší - i když zase na druhou stranu měla jsem možnost díky pozvolnému nástupu seznámit se s Wiremanem, Edgarem a nakonec i s Jackem - jsou to fajn chlapíci.
I když to hodnotím tentokrát čtyřmi hvězdami, tak doporučuji - přečtěte si to a sami uvidíte :o)
Příběh ? - no na výbornou! Zůstává stát rozum nad svinstvem pana radního a jeho přitakačů, čekání na zvrat, kdy mu to všechno přestane vycházet a procházet. Jak rychle je možné převzít nadvládu a kontrolu nad městem. A bez skrupulí obviňovat nevinné a vraždit a znásilňovat jak se komu zlíbí - jen být na té "správně straně" .
I přesto, že je kniha objemnější - tak doporučuji - nebudete vycházet z údivu, čeho my lidé jsme schopni.
Skvělá kniha, s hlavním hrdinou jsem se sžila téměř okamžitě. Je to sice tak trošku jiné než Kingovi ostatní knihy, ale ta změna byla velmi příjemná. Až mně mrzí, že už jsem knuhu dočetla. Doporučuji je báječná :o)
Já jsem opět spokojená. U první povídky napnutá jak kšanda, a u druhé jsem sice věděla co mně čeká, ale i tak se autorovi podařilo mně u svého díla zdržet :o)) .
Myslím, že nic nového nám Lenka tentokrát neřekla. Je tam zrekapitulováno vše z předchozích knih, které jí vyšly.
Tentokrát o hvězdičku méně. Pro mně spíš jsou to spíše body za upozornění na to, kam až jsme možná schopni zajít v různých zvrácených reality kravinách. Autora mám ráda, ale k tomuto kousku už se vracet myslím nebudu.
Laskavé vyprávění zvířecího doktora minulého století, o svých nejen kočičích pacientech a také o jejich majitelích. Kniha je jako pohlazení na duši. Pro milovníky zvířat a v tomto případě povětšinou koček bude kniha příjemným společníkem.
Přežít to je oč tu běží. Úžasná kniha, čteno jedním dechem. Doporučuji.
Pro mně napínák od začátku do konce. Opět skvělé dílo - mohu jen doporučit. Nenašla jsem pasáže, které mi připadaly zbytečné. Takže pět hvězdiček.
Kubrick je dobrej a do filmu z knihy toho dostal fakt dost, ale kniha je kniha. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla, vyhýbala jsem se jí, protože jsem viděla film, který mně jako by okradl o mou představivost. Ta už byla dopředu dána filmem - ale nakonec mi to nevadilo. Co ke knize říct - je to klasika od Kinga - prostě vřele doporučuji.
Kniha mně dostala hned od prvních stránek, a nepřestala mně bavit až do konce. Vůbec není nudná jak jsem se zde v některých komentářích dočetla. Neustále jsem si říkala, jak bych reagovala já, jak bych asi obstála, kdybych náhodou byla ta nezasažená PULSEM a proto jsem asi vše prožívala s hrdiny knihy. Knihu mohu jen doporučit.
Doporučuji jako letní odpočinkové čtení, které pobaví a posilní důvěru vás samým, že každá z nás je krásná a zaslouží si to nejlepší. A garantuji že do 2 - 3 dnů nebudete mít co číst.
V průběhu čtení nás autorka ujistí, že po čtyřicítce nejsme staré - ale jen nádherně dozrálé, a že je třeba užívat života plnými doušky a přijímat s láskou a optimismem vše co přichází. Ke knize se ráda vracím a na mé doporučení ji přečetly všechny vrstevnice co okolo sebe mám a nesetkala jsem se s negativní odezvou. Přeji všem ženám, které se rozhodnou tuto knihu číst, aby si ji užily tak jako já.