bibi.r bibi.r komentáře u knih

Žabák a cizinec Žabák a cizinec Max Velthuijs

Zajímavý příběh o tom, jak přijímat cizince.

09.04.2014 4 z 5

Hlupýš -- Jak slimák zahradní ke štěstí přišel Hlupýš -- Jak slimák zahradní ke štěstí přišel Magdalena Wagnerová

Hlupýšovi příhody se mi opravdu moc líbily. Příjemné a vtipné čtení.
A kouzelné ilustrace Martiny Skala vše hezky doplnily.

05.03.2014 4 z 5

1 + 1 = 2 1 + 1 = 2 Ľuboslav Paľo

Moc pěkný příběh pro malé děti.
Ilustrace jsou originální a mají svůj půvab.

04.03.2014 4 z 5

Kde je tučňák Pip? Kde je tučňák Pip? Svjetlan Junakovič

Na konci knihy je opravdu vtipná pointa :).

04.03.2014 4 z 5

Dítě je dítě Dítě je dítě Brigitte Weninger

Hvězdy hlavně za půvabné ilustrace.

04.03.2014 3 z 5

Karel IV. Karel IV. Alena Ježková

Moc pěkně zpracovaná knížka. Ilusttrace velké +.
Jen si myslím, že vzhledem k tomu, že je knížka určena už školákům, tak tam mohlo být mnohem víc faktických informací.

01.03.2014 4 z 5

Myši patří do nebe Myši patří do nebe Iva Procházková

Jakkoli mám Ivu Procházkovou moc ráda, tak tahle kniha se mi prostě absolutně netrefila do vkusu.

26.02.2014 2 z 5

Hvězdný posel Hvězdný posel Petr Sís

Líbí se mi jeho styl vyjadřování.

20.02.2014 4 z 5

Žlutý Robert & James Bond Žlutý Robert & James Bond Vojtěch Steklač

Nenadchne ani neurazí.

14.02.2014 2 z 5

Šedesát kapek Šedesát kapek Zdeněk Adla

Kniha z dětství, zděděná po mamince, a v značném rozkladu, což dokazuje, že se mi fakt moc líbila :).
Plno rébusů, básniček a hříček, které bavily.

10.02.2014 5 z 5

Malý princ a planeta Ohnivého ptáka Malý princ a planeta Ohnivého ptáka Guillaume Dorison

Stejný princip příběhu, jako u prvního komiksového dílu (Malý princ a Větrná planeta). Žádné překvapení, nic nového, nic zvláštního.

02.02.2014 2 z 5

Čarovná zima Čarovná zima Tove Jansson

Moje první seznámení s Mumínky.
Příběh je moc krásný, takový něžný a snový a rozhodně velmi zajímavý. Příběh je plný různých kouzelných a tajemných tvorečků s ještě kouzelnějšími a tajemnějšími jmény i vlastnostmi. Ale...
Ale skoro pokaždké, když už se tam začne něco opravdu dobrodružného dít, tak to nějak vyšumí a ztratí se to. A když se v příběhu objeví někdo nový, tak ho vlastně pozorujeme jen z dálky. Nejdeme k němu blíž a neseznámíme se s ním, neprožijeme s ním žádné dobrodružství. A to je škoda, protože to má obrovský potenciál rozvíjet se dál.

26.01.2014 3 z 5

Strado & Varius aneb Setkání s Mozartem Strado & Varius aneb Setkání s Mozartem Martina Skala

Krásná procházka hudební Prahou.

26.01.2014 4 z 5

Strado & Varius - Sonáta pro vajíčko, Setkání s Mozartem Strado & Varius - Sonáta pro vajíčko, Setkání s Mozartem Martina Skala

Velmi inspirující příběh :).

26.01.2014 4 z 5

Malý princ a Větrná planeta Malý princ a Větrná planeta Guillaume Dorison

Docela milý komiks s i lustracemi, které neurazí.
Malý princ však už není tak naivně dětský, jak ho známe z originálu Saint-Exupéryho. Je jaksi odvážnější a dokonce i riskující, ale ne naivně riskující, ale riskující tak, že si uvědomuje možné následky.

18.01.2014 3 z 5

Toronto Tom: Kocour z Ameriky Toronto Tom: Kocour z Ameriky Jiří Kahoun

Docela zklamání, čekala jsem, že to prostě bude takový Brouk Pytlík, že to bude sranda, ale nic moc.
Jediné plus vidím v jeho roztomile zkomolené češtině.

16.01.2014 3 z 5

Tři zlaté klíče Tři zlaté klíče Petr Sís

Nejsem pražák a tudíž ve mně toulání se pražskými uličkami nevyvolalo zřejmě tu správnou nostalgii. Praha je krásná, ale pro mě je nejkrásnější město na světě to moje :).
Ilustrace jsou na některých stránkách poměrně temné, ale oproti nim jsou tam zlatě orámované 3 nejznámější pražské legendy, které jsou do příběhu opravdu velmi citlivě zakomponované :).

15.01.2014 4 z 5

Tam kde žijí divočiny Tam kde žijí divočiny Maurice Sendak

Vlastně ani nevím jestli se mi líbila :D, ale asi jo. Docela si dovedu představit, že ji čtu svému "rozdivočelému" dítěti :).
Z prvu se mi ilustrace moc nelíbily, ale nakonec si mě docela hodně získaly, pro tento příběh jsou prostě to pravé.

14.01.2014 4 z 5

Wolverine a Hulk Wolverine a Hulk Sam Kieth

Super :D. Skvěle jsem se bavila, ta malá byla skvěle protivná a vtíravá a vůbec...

12.01.2014 4 z 5

Z Kroměříže do Paříže Z Kroměříže do Paříže Robin Král

Básničky hodně jednoduché. Neoslovily mě.

10.01.2014 3 z 5