bigbabe komentáře u knih
Nevím, zda hodnotit obsah nebo styl.
Každopádně moc hvězd nemohu dát.
Co se týká obsahu, tak je to fakt katastrofa. Člověk by měl znát nepřítelovu strategii, aby se vyhnul nějakým následkům, ale tohle je fakt zvrácenost.
Dugin si rozporuje v základním smyslu své filozofie.
A nemohla jsem se zbavit dojmu, že autor nepíše nestraně ale přiklání se k ní.
Asi souhlas předchozími komentáři.
Oddychovka, něco bavilo, něco ne. I přesto, že já televizi a tudíž ani Survivor, ale i tato kapitola mě asi bavila jako jedna z nejvíc.
Dala jsem knize 3x šanci, že jsem jí prolistovala, bohužel pro mě jsem žádný zázrak nenašla. Možná je to i tím, že to není český autor nebo že žiji, co se týká jídla asi jinak.
Taková šmakuláda vo ničem.
Svojí jednou hvězdičkou celkové hodnocení nezkazím.
Ale já to prostě nedala a přiznám, že jsem přeskakovala odstavce asi jako u Austenové.
Rozvláčné, nic se vlastně neděje, všichni se podřizují společenským regulím, všichni jsou strašně uvědomělí, ...
Vzala jsem jako ČV - kniha, která byla zmíněna v Přátelích, pokusím se do konce roku přečíst ještě jinou, protože toto je tak napůl.
Někde jsem se o knize dočetla, zaujala mě a tak jsem si jí v knihovně půjčila.
Čtení o Bhútánu bylo zajímavé hlavně, protože se tam málokdo dostane jako neturista a na tak dlouho.
Izrael byl zajímavý, protože tato země má také krušnou historii a ráda o něm čtu.
Ale Island. I přesto, že samozřejmě krásná země, hlavně přírodou tak jsem se už trochu musela nutit, abych to dočetla. Tam se autorka už trochu odpoutala od svého záměru psát o štěstí a začala z toho být zeměpisná kniha.
Asi bych to neshrnula lépe než komentář předem mnou, jen s tím rozdílem, že 3 hvězdičky dávám dobrým knihám. Jako ve škole, dobrá je za tři. Abych si schovala 4 a 5 pro ty výborné a úchvatné.
Tato si je nazaslouží.
Tak jsem tedy pod nátlakem manžela přečetla i druhý díl a další určitě ne.
Jako čte se to rychle, ale je to strašně chabé, slohově i obsahově.
Výborná kniha, před jarem si jí půjčím zas, abych se připravila na jaro.
Je to sice kniha pro děti, nevím, jestli tam bylo napsané nějaké věkové rozhraní a jak se dnes dělají knihy pro děti. Prostě, myslím, že je dobrá i pro dospěláka, který tuto historii zameškal, protože učitelky v přechodném období revoluce možná chudák nevěděli, co a o kom učit.
Určitě výborná kniha pro děti, dospívající a i dospělé, co je to učili v jejich době výuky trochu jinak.
Jen je vtipné, že se mi tato kniha dostala do ruky náhodou a teprve pak si přečtu díl 2. a pak díl 1.
EDIT: Tento komentář měl být k Můj stát : putování za českými prezidenty, ale ono to vlastně sedí na oboje.
Našla jsem knihu kvůli výzvě "kdyby" a jsem za to ráda, nemusím moc scifi, ale toto by do této kategorie nedala, spíš utopie.)
Autorka píše čtivě a téma bylo velice zajímavé.
Vyštrachala jsem pro výzvu, co přečíst z vlastní knihovny knihu, co se mi vejde do kabelky (nemám jí zas tak velkou).
Jednu knihu jsem od Fulguma četla a nemohla jsem tomu přijít na chuť, nevím, jestli to je odstupem času nebo tím, že to byly úryvky ze všech knih a nebo dovolenou, ale tohle se četlo lépe.
Četla jsem Mýty a tak jsem si chtěla přečíst i tuto knihu. Začala jsem od konce, kde je popis bohů a ostatních postav. Ze začátku jsem se nějak nemohla do toho načíst, možná to bylo tím, že jsem byla na dovolené a měla jsem vypnutý mozek.
Co se týká obsahu, tak to bylo fajn, dozvědět se či doplnit si vzdělání v této oblasti. Ale přišlo mi to právě o trochu méně čitelné než Mýty.
Zábava pro malé i velké.
To by bylo ten nejlepší popis. Děti si lámali hlavy, my dospělí jsme se u toho dost zasmáli.
Líbí se mi autorky styl a humor. K této knize jsem přišla přes její druhou a nelituji.
Stejně jako u mě prvně čtené knihy, musím hodnotit:
Tragédie komediálně popsaná a nebo komedie tragicky popsaná?
Souhlas s ostatními hodnoceními.
Dozvěděla jsem se něco o autorovi, ale 70-90% receptů není na domácí vaření, i když autor by nám to vysvětlil, že to je právě jen naše lenost, ale mě většina těch věcí ani nelákala.
Stručné zajímavé zhodnocení.
Na rozdíl od druhé maďarské gramatiky, kterou jsem četla je tato více opravdu jen gramatická, což má své výhody. Co potřebujete, nalistujete, přečtete. Kombinace s knihou pro samouky a DuoLingem si myslím, že to je fajn.