bigbabe komentáře u knih
Když navážu na předchozí komentář, tak ano bylo to utrpení. Chtěla jsem se o šifrách a hrách něco dozvědět, ale tato kniha není na to vhodná. Spíš pro ty, co se jimi již zabývají.
Četla jsem to opravdu dlouho a mezitím přečetla mnoho jiných knih, protože to jde. Utajené životy slavných žen byly o něco lepší, jinak ale zajímavé čtení.
Vybráno pro ČV, asi jsem se v tom ztratila. Trochu v tom byl Proces i Zámek a všechno, asi proto vyhrál cenu Franze Kafky. Ve všech příbězích jsem byla ztracená, páté přes deváté a vlastně se člověk nic nedozvěděl. Hlubší smysl mi asi ušel.
No, možná se k ní někdy vrátím, ale i přesto, že poslouchám muzikanty stejně narozené, tak toto krom jednoho pro mne byla španělská vesnice a i když jsem si pár těch "pecek" poslechla, tak nevím.
Bohužel nemohu dát lepší hodnocení a to proto, že jsem si chtěla přečíst o (jak píšou níže) excelentním kariochirurgovi a skvělém člověku. Bohužel díky vzniku knihy se polovina z ní zabývá covidem. Což je sice téma, o které se taky zajímám, ale na to si půjčím jinou literaturu, tady jsem očekávala informace o p. Pirkovi, prožil dlouhý život a tak zapatlat polovinu knihy tématem, které je aktuální jen 2 roky je zbytečné.
Tak pět vtipů k usmání, jinak taková pohodovka na 10 minut čtení.
Super kniha o tématu, který je sice již všeobecně známý, ale autorka popisuje i historii a objevení těchto potravin a hezké příběhy kolem nich.
Styl psaní se mi líbil, odsýpalo to. Zajímavé příběhy žen, které jsem ani neznala.
Mám tyto knihy ráda, člověk se dozví spousty zajímávých informací. Tato je jedna z těch, která je srozumitelně napsaná a odhaluje lidem, jak se dívat na pravdivost čísel a nejen slepě přijímat, co nám předhazují média.
Přehledně napsaná kniha, vybrala jsem si jí v Novinkách, abych třeba splnila výzvu na novou knihu a jsem ráda, že mi padla do ruky.
Při půjčení knihy jsem si nevšimla podtitulu, tak jsem doma přemýšlela, jestli jí vůbec otevřít. Pak mě to uchvátilo, ale nakonec při čtení receptů a prohlížení obrázků mě to zase odradilo, toto asi není chuť pro mě.
Bohužel nemohu knize dát víc hvězd. Na informace z knihy, které jsem si odnesla by stačila 1 kapitola. Dostala se mi do ruky kvůli výzvě a téma je zajímavé, ale autor se neustále opakuje dokola. A také je to kniha typická pro Ameriku, velké porce, nenažranost, neschopnost se kontrolovat.
Taky jsem se musela pousmát nad tím, kde se berou peníze na zaplacení výzkumů a výplaty pro člověka, který takový výzkum dělá.
Stručné, vtipné, pár poznámek na výlety hlavně v Maďarsku jsem si opsala.
Bohužel nemohu dát moc hvězdiček, kniha mě prostoupila depresí místo, aby mě chladem vpustila elán do žil. V prvních dvou částech pro mě bylo strašně moc teorie a informací, které často na sebe nenavazovaly.
Stále se mluvilo o tom, jak chlad pomáhá na deprese, závislosti, nemoci, ale bylo to popsáno takovým stylem, jako kdyby autoři před objevením chladu byli 10 měsíců v roce nemocní ať už fyzicky či psychicky a proto moje první věta.
Dále se stále opakovala myšlenka, že se musí vystoupit z komfortní zóny. Ještě snad nejsem tak stará, ale asi je tato generace moc v komfortu, proto jí dělá problém z něho vystoupit.
V praktické části jsem také byla v podstatě zklamaná, protože obličej si ráno oplachuji vodou od mala, ledovou sprchu také provozuji, ani si nepamatuji (prostě asi rodiče). Na ponor se asi nechystám, nenašla jsem důvod v této knize a tak zůstanu ve svém komfortu.
Jsem ráda, že i když je kniha jakože pro děti, že je na přebalu napsáno pro 9-99 let.
Kniha je zábavná a musím se přiznat, že některé kapitoly mě přišly pro děti až složité, těžko říct jaké mají dnes osnovy na základní škole.
Děkuji moc za připomenutí některých základních matematických úkonů.
Přehledný průvodce českolipskem, i když tu žiji 20 let, dvě kapitoly mě překvapily, že ta místa neznám. Chválím doplnění fotografiemi a také to, že v každé kategorii jsou popsány i okolní památky, protože ne každý chce číst celou knihu.
Oproti prvnímu dílu zajímavější, možná tím, že to jsem trochu novodobější dějiny, které jsou člověku prostě blíže.
Dle mého názoru politicky jednostranné a moc denníkově popsané, proto je to tak tlusté.
Perfektní kniha a jsem ráda, že je na přebalu napsáno, že to je od 10 - 100 let, že se nemusím stydět, že čtu knihy pro děti. Líbí se mi tento typ knih, kde se dovíte o historii (či něčem jiném) zábavnou formou a není to jako učebnice.
Těším se na druhý díl, který autor slibuje o novodobější historii.
Sice zajímavé informace kromě dějin; jak žili obyčejní lidí, kam chodili na záchod a jak se o sebe starali.
Jen je to moc naučné a méně zábavné na populárně naučnou literaturu.
Ale druhý díl si také asi přečtu.