bigbabe komentáře u knih
Nejsem typický čtenář detektivek nebo thrillerů, vzala jsem si knihu v rámci ČV.
I přes pracovní a jiné nasazení jsem jí přečetla téměř jedním dechem, ale tak v polovině jsem už tušila pachatele a to je asi i důvod, proč mě tento žánr neoslovuje a muž se se mnou nechce dívat na detektivky nebo musím mlčet. (-:
Šílené je, když si člověk uvědomí, že i toto se opravdu mohlo stát. Když si člověk vybaví některé kriminalistické zločiny, které se stali, tak toto je trochu součet několika, ale i tak to mohlo být vše skutečné a to je strašná představa.
Po přečtení Řbitovu zvířátek kvůli ČV jsem si chtěla přečíst prvotinu Stephena, protože jsme vedli debatu o tom, jestli se takhle vypsal nebo byl dobrej už první knihy.
Není to brak, ale určitě jde vidět, že se vypsal. (-:
Protože jsem zavřené knihovny, začala jsem číst knihy z mé knihovny, které mi někdo někdy daroval. Na škole jsem literatuře asi chyběla nebo si nepamatuji žádné podrobnosti o této knize. Domnívala jsem se, podle názvu, že to bude něco hodně o válce.
Byla jsem překvapena (zatím nevím, jestli pozitivně, to mi ještě musí dojít), že to je spíš takový trochu tragický dámský románek.
Také mě překvapil autorův styl, díky kterému nevím, jestli se k němu ještě vrátím nebo ho naopak vyhledám, že se mi po něm bude stýskat. Část kniha napsaná jedním dechem v přímých řečech o "ničem" a část knihy popisující relativně zdlouhavě události a situace.
Datum četby u této knihy mám červen 2005 - červen 2019. Je to proto, že v roce 2005 jsem jí nedočetla, ale nedalo mi to celých 14 let spát, že to je přece klasika, každý o tom mluví, to přece musím přečíst. Tak jsem to přečetla. Snížila jsem ze tří hvězdiček na dvě, protože pět hvězdiček si zaslouží knihy výjimečné, krásné, čtyři knížky super, tři knihy průměrné, které se hezky čtou. Tohle se nečte hezky, tohle se vlastně ani nečte. Musela jsem to hltat, ale proto, abych to měla už za sebou. Jednak je to strašně absurdní, nevím, jestli se to chce vyrovnat Orwelům apod. nebo co. Pak je to také vlastně perverzní, ráno miluje, odpoledne nemiluje, miluje jiného. Abych byla velký sebemrskač, tak mám rozečtený Proces a tam je to ještě horší. Omlouvám se za vulgarismus, ale přijde to jen mě, že tam jsou ženský kurvy? A nejhorší na tom je, že to nemá konec. Ve dvou třetinách knihy najednou konec, ty ostatní listy byly ještě větší bláboly jako: varianta začátku, fragmenty, místa škrtnutá autorem. No, mám to za sebou. Ten Proces ještě dohltnu a můžu říkat, že jsem přečetla Kafku ...
Dobré čtení a proto 3 hvězdy. Hezký příběh, styl také dobrý. Běžné problémy života, člověk v tom může najít i nějaké své.
Přeskakováno, nedočteno. Inspirativní knihy jsou tedy i lepší, tohle se mi nelíbilo.
Četla jsem jí asi na 8x, mezitím jsem přečetla několik knih a byla několikrát v divadle a nepomohlo to.
Prostě se to nedá číst.
Určitě by si měl každý přečíst, aby neřešil v dnešní době takové maličkosti a nějaké žabomyší války.
Krásný příběh o lidské povaze. Rozhodně to není dětská kniha. ♥
Předem jsem si o knize nezjistila nic, moje knihovnice mi jí prostě strčila do ruky, když jsem jí požádala, že bych chtěla splnit bod tématu něco o válce v Knižní výzvě.
Byla jsem příjemně překvapena, že kniha nebyla jen o krátkém válečném nebo poválečném období, ale že zasahovala až do roku 2000. Že příběh šel společně s jednou ženou celým obdobím od války až do současnosti a bohužel ukázal, co se o Češích říká, že si prostě nechaj všechno líbit.
Odejde Němec, přijde Rus a Čech se podřídí zas.
Alice můžeme mít zřejmě úspěch, nejen díky slovním hříčkám, které se nedají přeložit do jiného jazyka, ale také z důvodu jejího publika (anglické děti i dospělí).¨
Alenka na tom už tak dobře asi není i kvůli jinému českému smýšlení a myšlení.
V angličtině jsem se i zasmála, číst to pouze v češtině, tak bych asi kroutila hlavou, co to je za nonsense.
Vzhledem k počtu hodnocením Vám ho nijak nepokazím, ale abych byla spravedlivá k jiným knihám, kterým jsem dala víc hvězd, víc jich dát nemohu.
Příběh je jednoduchý přímočarý, nikam se nevyvíjí. Styl psaní také není nijak zvlášť úchvatný.
Přečetla jsem to za dva dny nemoci, asi jako když nedávají nic v televizi, tak se kouknete na cokoli.
Musím se připojit ke skupině, která asi nedospěla k pochopení významu této knihy a co nám chtěl autor říct. Vybrala jsem si ji pro Čtenářskou výzvu a matně si pamatovala, že už jsem ji četla. Tak ani tenkrát (r.2002) ani dnes jsem neviděla nic mezi řádky.
Tak za tuto knihu jsem ráda, že se mi díky ČV dostala do ruky.
A je to > bohužel < aktuální téma.
Dítě nebo dospělý, krásná kniha pro uspořádání si chronologie našich dějin.
Doporučuji.
Nevím, jestli je dobré číst takové knihy na dovolené, nemohla jsem se jí i přes její tenkost prokousat. Téma je samozřejmě důležité a mělo by se opakovat, i když jsem si už slíbila, že nic z války číst nebudu. Ale styl psaní a zapojení sci-fi mi moc nesedělo.
Byla jsem donucena manželem, že si to musím přečíst, že to je pecka.
Přečteno jedním hltem, to jo, děj má spád, ale jinak takový průměr. Strašně předvídatelný, už ve třetině jsem věděla, jak to dopadne.
Tak na deštivou neděli dobrý.
Naprosto výborně zpracovaná kniha. Miluji cestování všeho druhu, i pěší a ráda o cestování čtu.
Kniha je velice poutavá, je zde mnoho zajímavých informací a jde z ní cítit, že lidé z KČT a ostatních organizací s tím spojených jsou do toho opravu zapálení a baví je to.
Půjčila jsem si knihu jako inspirace, že jsem mému muži chtěla k narozeninám udělat narozeninové noviny, co se událo v roce jeho narození. A je to super. Výborný přehled událostí a oceňuji autory, že se nezasekli jen na jedné události, která byla nejpodstatnější.
Kniha se mi dostala do ruky na doporučení kamaráda, že to si musím přečíst. Nejdříve jsem byla trochu naštvaná, protože jsem se před pár lety zapřísáhla, že nebudu už číst žádné pravdivé příběhy z války, z útěků z Koree a podobné smutné věci.
Styl autora mě nějak zvlášť neuchvátil. Naštěstí ke konci kniha obracela téma do současného života a tak jsem to úspěšně dočetla.