Blaufik komentáře u knih
Určitě se jedná o vydařený psychothriller, který jistě smlsnete jako malinu a budete si přát přídavek. Já jsem si jeho čtení opravdu užila a jsem velice ráda, že jsem se do knihy nakonec pustila. Byla by totiž škoda jej přejít bez povšimnutí.
Knihy z edice 7lásky jsou vybírány tak, aby nebyly hloupé a zároveň působily přirozeně. Tady však o přirozenosti a důvěře nemůže být řeč. Opravdu byste věřili tomu, že spolu manželé, kteří bydlí ve společné domácnosti a normálně fungují (stravují se, tráví spolu čas, spí spolu), spolu za celých šest měsíců nepromluvili?
Už jen tento fakt působí tak trochu jako science fiction. Což by nebyl až takový problém, kdyby si autorka více pohrála s příběhem a pocity při čtení by díky tomu byly přirozené, nikoliv vnucené.
Odkaz na sedm statečných, nebo předchozí Kingova díla, už je jen takovou třešničkou na dortu, kterého se rozhodně nepřejíte.
I když se přiznám, že jsem měla z knihy strach, zvláště poté, co jsem úplně propadla předchozímu dílu, tak jsem si přišla na své a těším se, jak bude putování za Temnou věží pokračovat.
Je velká škoda, že si autorka nedala víc záležet a nezapracovala alespoň na charakterech hlavních postav, takto to opravdu vyznívá jako laciné knižní porno typu "tak paninko, kde máte tu pračku".
Kdo od knihy očekává erotický román, tak bude jistě zklamaný, toho "románu" v knize zase tolik nebylo. Pokud vám však nevadí skákat od jednoho sexu k druhému, tak přeji příjemné počtení.
Styl vyprávění, spolu s tématem zapomenutého mazlíčka a Vánoc, které už jsou cítit ve vzduchu, dohromady tvoří kouzelný příběh, který v tomto nejkrásnějším období v roce prostě chcete číst. A je úplně jedno, jestli knihu bude číst dítko na základní škole nebo dáma ve zralém věku.
Tento příběh je totiž opravdu ideálním parťákem k horké čokoládě a talířku s cukrovím. Spolu s Hugem pak zažijete jedno velké dobrodružství. To však není všechno. Tento příběh je i o naději, lásce a hlavně o sousedech z malého předměstí, kterým tento ztracený buldoček změní život.
Myslím si, že tato kniha je opravdu jednou z mála, díky které pochopíte cukrářské umění a sami se mu naučíte. Všechny rady, tipy a triky jsou srozumitelně znázorněny a vysvětleny, takže se nemůže stát, že byste tápali v tom, jak připravit krém nebo potáhnout a ozdobit váš dort.
Lunapark je něco jiného, než na co jsme u autora zvyklí. Přesto se jedná o knihu, která si rozhodně zaslouží být čtena. Je až s podivem, že autor nepotřebuje napsat knihu o tisíci stranách, aby si získal čtenáře. Tato jednohubka je toho důkazem.
Autor nás ve svých denících provede napříč velkou škálou oddělení, takže jeho zápisky nebudou ani na chvíli stereotypní. Odvypráví nám nejen ty "humornější" střípky z jeho praxe, ale také nám ukáže, že ne vždy je práce lékaře rutinní nebo humorná. Popisuje zde i případ, u kterého jsem osobně měla slzy na krajíčku a celá situace se mne opravdu dotkla.
Knihu doporučuji k přečtení a pokud máte v rodině lékaře nebo milovníka reálných příběhů ze zdravotnictví, tak si myslím, že se jedná o skvělý dárek pod stromeček.
V podstatě se jedná o svižný thriller šmrncnutý kapkou fantasy a hororu, který vás bude určitě bavit a rozhodně na něj jen tak nezapomenete. Mohl by proto bavit nejen autorovy fanoušky, ale také milovníky thrillerů či psychothrillerů.
Musím říct, že Osudové setkání se mi báječně trefilo do nálady. Kelly Moran se sice nezabývá přílišnými popisy, ale i tak píše s takovou lehkostí, že vás čtení bude bavit a nebude se vám od něj chtít odcházet.
Tato nádherně ilustrovaná kniha bude jistě takovým malým klenotem v knihovničkách malých čtenářů. Dovedla bych si ji představit i ve školách, a to díky jednoduchému textu, ve kterém je ukryto spousta důležitých věcí z přírody, které představují cenné informace.
Mamince se budeš líbit je novela, která vás chytne od začátku a nepustí dříve než s přečtením poslední stránky. Autorův styl psaní je opravdu čtivý a rozhodně si vás získá. Až mne mrzelo, že je kniha tak krátká a jeho příjemné vyprávění za chvíli skončí.
I když příběh, jako takový, svým námětem působí podobně, jako každý druhý román pro ženy, úplně tomu tak není a časem se ukáže, že může být až mrazivě reálný. Ale to už zacházím trochu daleko a nerada bych vám prozradila víc než je nutné.
Toto rádoby laskavé povídání opravdu bylo něco, co jsem přetrpěla od začátku až do konce. Hodněkrát jsem si říkala, že takové trápení nemám zapotřebí a knížku prostě nedočtu. Ale nakonec jsem to zvládla. A upřímně jsem velice ráda, že Knihkupectví na Bylinkovém náměstí nebylo mou první 7láskou.
Celé vyprávění je napsáno přímo a bez jakýkoliv příkras, díky čemuž působí o to silněji. A i když se jedná o knihu, která má bezmála sto šedesát stran, tak jsem ji četla docela dlouho. Nejspíš to bylo tématem, které je jako stvořené k zamyšlení nad spoustou věcí. Jednou z nich jsou i myšlenky na to, kdy se život změní natolik, že začneme přemýšlet nad tím, že jsme jej promeškali a ujel nám vlak.
Je velice těžké hodnotit tuto knihu. Spousta teorie, spolu s popisy konkrétních případů tvoří tento jedinečný zážitek, který by měl být sepsán pravdivě. I když věřím v duchy a nadpřirozeno, tak se přiznám, že jsem všemu úplně bezhlavě nevěřila a nevěřím.
Kniha je mrazivá a jistě vzbudí dojem zvláště u citlivějších jedinců. Já jsem si její čtení užila, přesto se však nemohu ubránit jistému zklamání. Asi jsem očekávala vice popisů konkrétních případů a méně neustále se opakující teorie. Přesto však přečtení knihy nelituji a myslím si, že rozhodně za přečtení stojí. Jen je potřeba nemít příliš vysoká očekávání.
Nová životní etapa Serge a Elly se mi líbila a smlsla jsem ji stejně rychle, jako kousek dobrého sýra. Tak se posaďte a vychutnejte si nová dobrodružství, nové životní zkušenosti a nové kousky sýra. Léto přichází a tato série je pro teplé dny jako dělaná.
Jedná se o veselý a hravý příběh, který dětem ukazuje, co se asi děje v čekárně u paní doktorky, když už všichni odejdou. V tu chvíli se totiž probouzí hračky, se kterými si malí pacienti hráli a ani jim se nevyhýbají různé bolístky. Proto je tady i pro ně jejich paní doktorka, která jim pomůže s uzdravováním.
Jedná se o opravdu okouzlující příběh, ve kterém nechybí pořádná hrstka odvahy, špetka drzosti, kotel dobrých přátel a hromada skvostných zákusků. To všechno dohromady tvoří tento nezapomenutelný příběh vonící právě upečenými a ozdobenými Éclairkami, do kterých se zbývá jen zakousnout.
I přes některé drahokamy, které v knize jsou, se asi nebude jednat o úplně nejlepší autorův počin. Alespoň v to doufám. Bohužel toto byla má první povídková kniha, takže nemám úplně s čím porovnat.
Nicméně i tak si myslím, že za přečtení stojí. Alespoň já jejího přečtení nelituji a jsem zvědavá na Pátou čtvrtinu.
Jedná se o kouzelný příběh, který bych ráda doporučila nejen mladým, ale i nám, dospělým. Protože příběh Juliána a Hedviky vás zahřeje na srdci, dojme a zároveň citlivě připraví na vánoční svátky.
Každým rokem okolo Vánoc čtu svou oblíbenou Vánoční koledu. Nyní můžu říct, že k tomuto tradičnímu čtení s radostí zařadím i Sněhovou sestřičku. A co vy?