blimba komentáře u knih
První díl fajn, originální, čtivý, s každým dalším velký pokles kvality.
Příjemná oddechovka...možná konec byl na můj vkus trochu utnutý. Za mě čtivé a příjemné. Ideální čtení do sychravých dnů ke kamnům a čaji :-)
Zajímavé téma, ale jako kniha mi to připadalo trochu nedodělané.
četla jsem nevědouc, co to je za knihu. Říkala jsem si, že to jsou docela drsné povídky...pak jsem jistila, že to povídky nejsou...
Už jsem četla lepší dětské knihy. Trochu nuda bez nápadu.
Tato kniha mě dost nudila. Uměle natahovana. Dětem se líbila.
Nevim přesně čím, ale kniha na mě v mnohých pasážích působila neautenticky, násilně ve smyslu struktury textu. Pro mě trochu zklamaní. Baťovská část mi přišla hodně povedená.
Pro mě byla v určitém smyslu kniha nesourodá. Prolínání různých časových rovin mívám většinou ráda, ale tady to působilo kostrbatě.
Moc me potesilo zasazeni do Krusnohori. Mam tuto oblast rada a je prijmne si predstavovat konkreni mista.
Dokonale minimalisticke, vseho akorat, misty skoro lyricke, pokud neco takoveho lze rici o postapokaliptockem pribehu. Knihy jsem se hodne obavala, ale jsem nadsena.
Měla jsem jako audioknihu načtenou Urbanem. Dost mě to bavilo. Myslím si, že znalec reálii asi chytil daleko více skrytých vtípků a narážek...škoda pro mě. Já se aspoň bavila bratránkovými idiomy a veselou parafrázi Jakešova projevu.