Booky84 komentáře u knih
Úžasné a originální zpracování skvělé klasiky české poezie. Komiksové zpracování ještě více umocní knižní zážitek. Rozhodně doporučuji.
Čtivá kniha, díky níž jsem se mohla přenést do krásných letních dnů a ještě i na zámek. Katka je skvěle trhlá a praštěná a navíc ještě zamilovaná = příjemné čtení.
Krásná a poetická kniha o moc chytré lištičce. V dětství mě kniha minula, ale jsem ráda, že jsem si ji mohla přečíst nyní v rámci letošní čtenářské výzvy. Řekla bych, že kniha je nejen pro děti, ale i dospělé. Milé kresby a nářečí jsou pěkným bonusem.
Další autorčina povedená a čtivá detektivka ze zajímavého prostředí. Opět jsem postupně podezřívala všechny obyvatele vesnice a vraha neuhodla a jeho pohnutky neodhalila. Líbí se mi lehce plynoucí děj, popisy postav a nádherná příroda, jako by tam člověk skutečně byl. Knihu doporučuji a těším se na další díl – snad ho budou mít brzy v knihovně k vypůjčení.
Skvělá detektivka, kterou nejde odložit a vy prostě musíte vědět, kdo je ten vrah a postupně podezíráte úplně všechny a stejně nepřijdete na to, jak se to vše stalo a při rozuzlení knihy Vám spadne brada.
Skvělý a velmi povedený díl, který mě vtáhl a už nepustil. Líbí se mi, že u tohoto autora si prostě čtenář nemůže být ničím úplně jistý, vždycky vymyslí něco nového a příběh tím otočí zase někam jinam. Hodinář byl opravdu velmi vyrovnaným protivníkem a jeho vývoj i motivy byly opravdu zajímavé a překvapivé. Knihu rozhodně doporučuji - vynikající čtení.
Po přečtení všech dosud vydaných dílů jsem se vrátila na úplný začátek a jsem autorce moc vděčná, že tuto knihu napsala. Bylo skvělé zjistit, jak to všechno začalo a jak tým vznikl a vedl si u prvního společného případu. Kniha samotná je čtivá a napínavá od začátku dokonce - čtenáře chytne a pustí až na poslední stránce. Určitě všem doporučuji a těším se na další pokračování.
Velmi příjemná a pohodová detektivka, taková stará klasika, kde netečou potoky krve, ale děj se klidně odehrává. Hlavní hrdinové se mi líbí a to díky tomu, jak jsou rozdílní, ale nakonec jim to funguje. Moc se mi líbí i obálka knihy a jsem ráda za kocoura Pluta.
Tahle kniha mě psychicky rozebrala a dostala - potoky slz, mrazení v zádech, husí kůže, ale i vztek a bezmoc, co se tady vlastně dělo a čeho jsou lidé schopni. Klobouk dolů před autorkou, protože kniha je neuvěřitelně čtivá. Tohle by měla být povinná četba, protože na minulost se nesmí zapomínat. Knihu rozhodně doporučuji.
Nádherná kniha, která se mi opravdu moc líbila a skvěle se četla. Za mě je to taková moderní fantasy pro dospělé – čtenář najde smích i pláč. Každý bude knihu vnímat jinak, ale já jsem z ní nadšená a rozhodně ji doporučuji k přečtení.
Tenhle text se mi "vryl" až do kůže:
"Jsem jenom papír. Křehký a tenký. Zvednou mě proti slunci a jeho paprsky mě prosvítí. Popíšou mě a už se nedám znovu použít. Tyhle škrábance jsou dějinami. Jsou příběhem. Vypráví věci, aby je ostatní mohli číst, ti ale vidí jenom slova, a ne to, na čem jsou napsaná. Jsem jenom papír, a i když takových jako jsem já, je spousta, žádný není úplně stejný. Jsem vyschlý pergamen. Brázdí mě čáry. Mám v sobě díry. Namoč mě a já se rozpustím. Zapal mě, a já shořím. Uchop mě mozolnatýma rukama, a já se pokrčím. Potrhám. Jsem jenom papír. Křehký a tenký."
Opět skvělá, čtivá a prostě návyková detektivka, jako vždy se nešlo odtrhnout. Moc se mi líbila dějová linka Frostové a její dialogy s Kim, ty byly boží, stejně jako "tvrdohlavý" pes Barney. A těch posledních pár vět na úplném konci knihy?! Určitě se máme na co těšit a jsem moc zvědavá, čím nás autorka tentokrát překvapí.
Klasická detektivka, při které jsem se musela více soustředit na jména, ale kniha byla čtivá a nutila mě přemýšlet o tom, kdo je vrah. Slečnu Marplovou mám moc ráda, je to prostě taková milá babička, kterou ovšem není dobré podceňovat, protože ona si sice pěkně v křesle plete, ale přitom poslouchá a nic jí neunikne.
Příjemná a čtivá detektivka ze zajímavého prostředí a různorodými postavami. Autorčiny knihy mám ráda, protože jsou to vlastně pohodové detektivky, kde netečou potoky krve a není samé násilí, ale děj naopak lehce plyne a nakonci do sebe vše zapadne a je vysvětleno. Jen je škoda, že komisař Josef Bergman se v knize objevuje tak málo, protože je to takový pohodový a hlavně chytrý detektiv.
Další skvělá detektivka, nešlo se odtrhnout. Velice zajímavé téma - prostředí sekty, to tu ještě nebylo - tohle se mi u autorky opravdu strašně líbí, jak má pokaždé něco jiného. Druhá linka s Bryantem byla taktéž zajímavá a hlavně její konec. Za návrat Fifi jsem moc ráda, ta její trhlost vnáší do knihy takový svěží vítr. Knihu rozhodně doporučuji.
Autorka mne opět nezklamala, a i tentokrát jsem se nemohla od knihy odtrhnout. Téma geniálních dětí a jak dokážou probudit skryté ambice v rodičích a upozadí sourozence je opět něco nového a zajímavého. Vraha jsem vůbec netušila a do poslední chvíle přemýšlela, kdo to vlastně bude. Druhá dějová linka s Pennem byla taková třešnička na dortu a nová postava Fifi je boží a snad se ještě objeví nebo ještě lépe v týmu rovnou zůstane. :-)
Skvělá detektivka, stejně jako předchozí díly. Opět dvě dějové linky, už si na to začínám zvykat a vlastně se mi to i líbí. Za mne i neotřelá témata - vraždy mezi prostitutkami, přistěhovalectví a novodobé otroctví.
Skvělá detektivka s jedinečným Herculem Poirotem = sázka na jistotu. Děj se mi líbil a pěkně se mi kniha četla. Opět nečekané rozuzlení, na které se vždy moc těším a užívám si, jak vše zapadne na své místo.
Krásná kniha, která pohladí po duši. Milé čtení, které přináší úsměv i pláč. Jakou knižní postavou bych asi byla? Určitě doporučuji.
Opět čtivá kniha, od které se nedá odtrhnout. Líbí se mi krátké kapitoly a řešení dvou odlišných případů. Postava Penna pěkně zapadla do týmu a výpomoc v podobě Alison mne také zaujala. Vzpomínky na minulé případy mi někdy daly zabrat, ale bylo to opět skvělé a napínavé čtení. Doporučuji a těším se na další díly.
Slečna Marplová, ta malá roztomilá všetečka, která by nejspíš dokázala nějakou informaci vytáhnout i z němého. :-) Detektivky s ní mám ráda, protože ona je prostě úžasná. Tohle rodinné drama okořeněné několika vraždami mě bavilo a rozuzlení bylo skvělé.