Booky84 Booky84 komentáře u knih

Komiksová Kytice Komiksová Kytice Karel Jaromír Erben

Úžasné a originální zpracování skvělé klasiky české poezie. Komiksové zpracování ještě více umocní knižní zážitek. Rozhodně doporučuji.

27.01.2023 5 z 5

Kopretiny pro zámeckou paní Kopretiny pro zámeckou paní Stanislav Rudolf

Čtivá kniha, díky níž jsem se mohla přenést do krásných letních dnů a ještě i na zámek. Katka je skvěle trhlá a praštěná a navíc ještě zamilovaná = příjemné čtení.

22.01.2023 5 z 5

Liška Bystrouška Liška Bystrouška Rudolf Těsnohlídek

Krásná a poetická kniha o moc chytré lištičce. V dětství mě kniha minula, ale jsem ráda, že jsem si ji mohla přečíst nyní v rámci letošní čtenářské výzvy. Řekla bych, že kniha je nejen pro děti, ale i dospělé. Milé kresby a nářečí jsou pěkným bonusem.

15.01.2023 5 z 5

Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

Další autorčina povedená a čtivá detektivka ze zajímavého prostředí. Opět jsem postupně podezřívala všechny obyvatele vesnice a vraha neuhodla a jeho pohnutky neodhalila. Líbí se mi lehce plynoucí děj, popisy postav a nádherná příroda, jako by tam člověk skutečně byl. Knihu doporučuji a těším se na další díl – snad ho budou mít brzy v knihovně k vypůjčení.

12.08.2022 5 z 5

Záhada na zámku Styles Záhada na zámku Styles Agatha Christie

Skvělá detektivka, kterou nejde odložit a vy prostě musíte vědět, kdo je ten vrah a postupně podezíráte úplně všechny a stejně nepřijdete na to, jak se to vše stalo a při rozuzlení knihy Vám spadne brada.

03.04.2022 5 z 5

Hodinář Hodinář Jeffery Deaver

Skvělý a velmi povedený díl, který mě vtáhl a už nepustil. Líbí se mi, že u tohoto autora si prostě čtenář nemůže být ničím úplně jistý, vždycky vymyslí něco nového a příběh tím otočí zase někam jinam. Hodinář byl opravdu velmi vyrovnaným protivníkem a jeho vývoj i motivy byly opravdu zajímavé a překvapivé. Knihu rozhodně doporučuji - vynikající čtení.

24.04.2024 5 z 5

První krev První krev Angela Marsons

Po přečtení všech dosud vydaných dílů jsem se vrátila na úplný začátek a jsem autorce moc vděčná, že tuto knihu napsala. Bylo skvělé zjistit, jak to všechno začalo a jak tým vznikl a vedl si u prvního společného případu. Kniha samotná je čtivá a napínavá od začátku dokonce - čtenáře chytne a pustí až na poslední stránce. Určitě všem doporučuji a těším se na další pokračování.

15.10.2022 5 z 5

Smrt přichází na prohlídku Smrt přichází na prohlídku Anders de la Motte

Velmi příjemná a pohodová detektivka, taková stará klasika, kde netečou potoky krve, ale děj se klidně odehrává. Hlavní hrdinové se mi líbí a to díky tomu, jak jsou rozdílní, ale nakonec jim to funguje. Moc se mi líbí i obálka knihy a jsem ráda za kocoura Pluta.

12.11.2024 5 z 5

U severní zdi U severní zdi Petra Klabouchová

Tahle kniha mě psychicky rozebrala a dostala - potoky slz, mrazení v zádech, husí kůže, ale i vztek a bezmoc, co se tady vlastně dělo a čeho jsou lidé schopni. Klobouk dolů před autorkou, protože kniha je neuvěřitelně čtivá. Tohle by měla být povinná četba, protože na minulost se nesmí zapomínat. Knihu rozhodně doporučuji.

27.01.2024 5 z 5

Dům v blankytně modrém moři Dům v blankytně modrém moři TJ Klune (p)

Nádherná kniha, která se mi opravdu moc líbila a skvěle se četla. Za mě je to taková moderní fantasy pro dospělé – čtenář najde smích i pláč. Každý bude knihu vnímat jinak, ale já jsem z ní nadšená a rozhodně ji doporučuji k přečtení.

Tenhle text se mi "vryl" až do kůže:
"Jsem jenom papír. Křehký a tenký. Zvednou mě proti slunci a jeho paprsky mě prosvítí. Popíšou mě a už se nedám znovu použít. Tyhle škrábance jsou dějinami. Jsou příběhem. Vypráví věci, aby je ostatní mohli číst, ti ale vidí jenom slova, a ne to, na čem jsou napsaná. Jsem jenom papír, a i když takových jako jsem já, je spousta, žádný není úplně stejný. Jsem vyschlý pergamen. Brázdí mě čáry. Mám v sobě díry. Namoč mě a já se rozpustím. Zapal mě, a já shořím. Uchop mě mozolnatýma rukama, a já se pokrčím. Potrhám. Jsem jenom papír. Křehký a tenký."

21.11.2022 5 z 5

Spletité lži Spletité lži Angela Marsons

Opět skvělá, čtivá a prostě návyková detektivka, jako vždy se nešlo odtrhnout. Moc se mi líbila dějová linka Frostové a její dialogy s Kim, ty byly boží, stejně jako "tvrdohlavý" pes Barney. A těch posledních pár vět na úplném konci knihy?! Určitě se máme na co těšit a jsem moc zvědavá, čím nás autorka tentokrát překvapí.

09.01.2024 5 z 5

Smysluplná vražda Smysluplná vražda Agatha Christie

Klasická detektivka, při které jsem se musela více soustředit na jména, ale kniha byla čtivá a nutila mě přemýšlet o tom, kdo je vrah. Slečnu Marplovou mám moc ráda, je to prostě taková milá babička, kterou ovšem není dobré podceňovat, protože ona si sice pěkně v křesle plete, ale přitom poslouchá a nic jí neunikne.

10.10.2023 5 z 5

Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Příjemná a čtivá detektivka ze zajímavého prostředí a různorodými postavami. Autorčiny knihy mám ráda, protože jsou to vlastně pohodové detektivky, kde netečou potoky krve a není samé násilí, ale děj naopak lehce plyne a nakonci do sebe vše zapadne a je vysvětleno. Jen je škoda, že komisař Josef Bergman se v knize objevuje tak málo, protože je to takový pohodový a hlavně chytrý detektiv.

15.04.2023 5 z 5

Vražedná mysl Vražedná mysl Angela Marsons

Další skvělá detektivka, nešlo se odtrhnout. Velice zajímavé téma - prostředí sekty, to tu ještě nebylo - tohle se mi u autorky opravdu strašně líbí, jak má pokaždé něco jiného. Druhá linka s Bryantem byla taktéž zajímavá a hlavně její konec. Za návrat Fifi jsem moc ráda, ta její trhlost vnáší do knihy takový svěží vítr. Knihu rozhodně doporučuji.

18.09.2022 5 z 5

Dětské duše Dětské duše Angela Marsons

Autorka mne opět nezklamala, a i tentokrát jsem se nemohla od knihy odtrhnout. Téma geniálních dětí a jak dokážou probudit skryté ambice v rodičích a upozadí sourozence je opět něco nového a zajímavého. Vraha jsem vůbec netušila a do poslední chvíle přemýšlela, kdo to vlastně bude. Druhá dějová linka s Pennem byla taková třešnička na dortu a nová postava Fifi je boží a snad se ještě objeví nebo ještě lépe v týmu rovnou zůstane. :-)

03.08.2022 5 z 5

Zlámané kosti Zlámané kosti Angela Marsons

Skvělá detektivka, stejně jako předchozí díly. Opět dvě dějové linky, už si na to začínám zvykat a vlastně se mi to i líbí. Za mne i neotřelá témata - vraždy mezi prostitutkami, přistěhovalectví a novodobé otroctví.

31.03.2022 5 z 5

Záhada Modrého vlaku Záhada Modrého vlaku Agatha Christie

Skvělá detektivka s jedinečným Herculem Poirotem = sázka na jistotu. Děj se mi líbil a pěkně se mi kniha četla. Opět nečekané rozuzlení, na které se vždy moc těším a užívám si, jak vše zapadne na své místo.

12.02.2024 5 z 5

Knihonoš Knihonoš Carsten Henn

Krásná kniha, která pohladí po duši. Milé čtení, které přináší úsměv i pláč. Jakou knižní postavou bych asi byla? Určitě doporučuji.

23.10.2022 5 z 5

Mrtvé vzpomínky Mrtvé vzpomínky Angela Marsons

Opět čtivá kniha, od které se nedá odtrhnout. Líbí se mi krátké kapitoly a řešení dvou odlišných případů. Postava Penna pěkně zapadla do týmu a výpomoc v podobě Alison mne také zaujala. Vzpomínky na minulé případy mi někdy daly zabrat, ale bylo to opět skvělé a napínavé čtení. Doporučuji a těším se na další díly.

18.07.2022 5 z 5

Kapsa plná žita Kapsa plná žita Agatha Christie

Slečna Marplová, ta malá roztomilá všetečka, která by nejspíš dokázala nějakou informaci vytáhnout i z němého. :-) Detektivky s ní mám ráda, protože ona je prostě úžasná. Tohle rodinné drama okořeněné několika vraždami mě bavilo a rozuzlení bylo skvělé.

15.02.2024 5 z 5