brosofa komentáře u knih
Namet pribehu mi prisel zajimavej a knizka vypadala tenka, tak proc ne. Ovsem, bylo to pro me celkem narocne cteni, co se tyka formy. V nekterych pasazich mi prislo tezke se zorientovat a konec jsem musela precist vicekrat, abych pochopila.
Z pohledu hlavni postavy se mi moc libila paralela, kdyz clovek pozna "pravou lasku" az v devadesati (resp. romantizuje si svou iluzi o slecne) a vlastne mu to obrati zivot na ruby. Vztah je samozrejme problematicky, ve skutecnosti by to bylo nepripustne, ale nejakym zvlastnim zpusobem sem pro to mela pochopeni.
V časových rovinách jsem se poměrně ztrácela, ale pokaždý jsem se těšila jaké bude další propojení postav. Některé osudy mi přišly nedostatečně ukončené a to mě na knížce mrzí nejvíc.
(SPOILER) Dost silný příběh, který nakonec ale dopadl dobře, přesně podle očekávání.
Candy mi byla dost protivná, ale i ta se na konci ukázala jako rozumná osoba.
Po knizce jsem sahala vicemene kvuli vtipnemu obalu a nazvu. Cekala jsem, ze to bude vice napsane jako 'pro dementy', ale rozumim tomu, ze az tak jednoduse se o kvantove fyzice bavit nelze.
Knizka byla jinak velmi vtipne podana, primery se psy mi casto pomohly si dany jev predstavit (ne u vsech to teda vyslo:D) (a to je clovek pak nestasnej, kdyz tomu vic rozumi pes nez on sam). Ale urcite me knizka namotivovala k dalsimu studiu! (A snad i k vetsimu porozumeni kvantoveho sveta)
Příběh mi přišel jako na horské dráze. Místy jsem se od čtení nemohla odtrhnout, zajímavé a nečekané zvraty, kdy jsem byla z knihy naprosto unešená. Pak přišla nudná část a já se ke knížce musela dokopat. A takhle se to párkrát opakovalo.
Konec ve mě nezanechal žádné pocity, okamžitě jsem se přesunula k jiné knize.
Ve výsledku hodnotím jako průměr.
Opravdu 'něco' se začalo dít až v Paříži. Čekala jsem pořádnou milostnou zápletku, která se bohužel nekonala, což mě silně zklamalo - však už od začátku jí Christian nadbíhal a nakonec nic z toho? Děsně nevyužitá šance přidat trochu šťávy...
Taky byla knížka plná chyb, překlepů a občas prapodivných překladů.
Přesto jsem knihu přečetla poměrně rychle.
Ideální čtení pro osoby méně vzdělané ve fyzice, kteří se o tohle téma zajímají. Jde spíš o společensko-historický kontext světa fyziky od cca 18. století.
Uplne nevim, co si o knize mam myslet. Kazdopadne muzu rict, ze je hodne zajimava, ctiva a svym zpusobem jina, a to me dost bavi.
Opravdu jednoduše napsáno, Tereza reagovala většinou přehnaně, ale cílem nebylo naspat umělecké realistické dílo, ale poučit trochu o etiketě, takže bych řekla, že účel to splnilo