cie | Komentáře u knih | Databáze knih

cie cie komentáře u knih

První musí zemřít První musí zemřít James Patterson

Tak tohle byla hodně slabá detektivka, dávám jednu hvězdičku pouze za trochu překvapivý konec, ale jinak jedno velké klišé za druhým. Chvíli jsem si myslela, že čtu červenou knihovnu z 19.století a k tomu se omylem přimotalo pár vražd! :-D

09.02.2015 1 z 5

Ptáčník Ptáčník Mo Hayder

Skvélá napínavá a drsná kniha!

02.01.2015 5 z 5

Nemesis Nemesis Jo Nesbø

V tomto dílu Harry řeší v podstatě 3 případy najednou, přičemž řešení dvou z nich buď čtenář už ví nebo ho lehce uhodne, proto -1 hvězda, ale ten třetí případ byl napínavý až dokonce a jestli ho někdo dopředu uhodl, tak smekám! ;-)

02.01.2015 4 z 5

Světlo mezi oceány Světlo mezi oceány M. L. Stedman

Nádherná a smutná kniha...nevím, co víc dodat...doporučuji!

02.12.2014 5 z 5

Bílá cesta Bílá cesta John Connolly

Super knížka! Napínavé od začátku do konce! A navíc se dozvíte něco o minulosti Angela a Luise! ;-)

28.11.2014 5 z 5

Chirurg Chirurg Tess Gerritsen

Váhala jsem mezi 4 a 5 hvězdami...výborně vykreslené postavy (konečně vyšetřovatelkou byla i neatraktivní žena!), ale tak nějak tam chybělo něco, z čeho bych si na konci knihy řekla: "Aha, tak proto..." Klasické rozuzlení případu, které se rozmotává pomalu od poloviny knihy a nikde nedojde k závratnému převratu, což na druhou stranu zase působí reálněji...no prostě dilema...4 nebo 5? Nechám si těch 5 hvězd na příští díl! ;-)

03.11.2014 4 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Skvělá kniha! Od prvních stran jsem se řezala smíchy, ke konci už srandy ubývalo, tak nějak už člověk ty vtípky uhodne a pak to ztrácí grády, ale i tak to bylo fajn. Nádherný český černý suchý humor! ;-)

21.10.2014 4 z 5

Podivné město Podivné město Ransom Riggs

Tak pro mě rozhodně lepší jak první díl! Skvěle napínavé až do konce a ten konec...ten mě dostal, vůbec jsem to nečekala, těším se na další díl!

06.10.2014 5 z 5

Genesis Genesis Karin Slaughter

Zase skvělá detektivka! Ale doporučuju si všechny knihy od Karin seřadit podle roku vydání a číst je v tomto pořadí, protože příběh Willa Trenta a Sáry Lintonové se po druhé/třetí knize prolínají a v tomto dílu série s Willem narazíte na věci, které se odehrály v sérii se Sárou až v posledních dílech. Takže když čtu obě série zárověň, tak jse se připravila o překvápko, jak série se Sárou dopadne!!!!! :-(

02.10.2014 5 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Trochu jiná detektivka...není plná zvratů a napětí, kdy by hlavní hrdina každou chvíli s někým zápasil a byl v ohrožení života. Právě naopak hlavní hrdina hlavně pátrá, vyšetřuje a rozhovory s podezřelými zabírají většinu knihy. Občas to bylo nudnější, ale líbilo se mi, jak to na konci knihy do sebe vše zapadlo. Těším se na další díl! ;-)

06.08.2014 4 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Hezká kniha, ale prostě Stařík je mnohem lepší a vtipnější!

29.07.2014 4 z 5

Tajný deník čínské císařovny Tajný deník čínské císařovny Johan Fabricius

První polovina knihy neměla chybu, ale druhá půlka knihy už mě vůbec nebavila...šlo už pouze o samé politické intriky, jak se udržet u moci.

17.07.2014 3 z 5

Prostě super kniha! Dokonalý ironický a černý humor, vtipně pojatá historie i pro laika a i přes pár vražd a úmrtí skvěle pozitivně naladěna! :-)

01.07.2014 5 z 5

Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Ubírám jednu hvězdu za to, že jsem skoro od začátku věděla kdo bude vrah, jinak super detektivka ;-)

14.04.2014 4 z 5

Trápení Trápení Richelle Mead

To se nedalo ani dočíst! Strašná kniha!

31.03.2014

Třetí světlo Třetí světlo Claire Keegan

Pěkný a dojemný příběh...mohl být delší ;-)

31.03.2014 4 z 5

Rezistence Rezistence Veronica Roth

Mě to prostě a jednoduše nebavilo, do čtení jsem se musela dost nudit...moc se mi nelíbí ten styl psaní a některých formulací, jako by to psal někdo, kdo nemá tolik zkušeností. Až pak jsem se mrkla na autorku a zjistila jsem, že je to fakt mladá holčina, která ještě nebude tolik "vypsaná" ;-) Každopádně si třetí díl přečtu pouze v případě, že na něj náhodou někde natrefím, jinak ne.

24.03.2014 2 z 5

Divergence Divergence Veronica Roth

Slabý odvar Hunger games!

19.03.2014 3 z 5

Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Tak nějak jsem od toho čekala víc...možná, že jsem nedávno četla knihu Slepota, tak mně tohle téma nepřišlo až tak nové...

19.03.2014 3 z 5

Červenka Červenka Jo Nesbø

Tento díl byl úplně jiný než předchozí dva, mnohem složitější, což by nevadilo, jen mi dělalo trochu problém vyznat se v tom množství osob...

19.03.2014 4 z 5