Čmeláček Čmeláček komentáře u knih

Královský rubín Královský rubín Agatha Christie

Vynikající sbírka šesti povídek od skvělé královny detektivek! :) Knihu jsem si dal jako jednohubku na závěr letošního roku a jak se dalo čekat, nezklamala mě :). A jestli se chcete pobavit i vy, tak klidně do toho, knihu můžu s čistým svědomím doporučit! :)

31.12.2023 5 z 5

Hodinář Hodinář Jeffery Deaver

Fakt zajímavá zápletka s hodinářem, to Deaver vymyslel skvěle! A já jsem víc než spokojený, takže dávám pět stars a doporučení! :)

25.08.2023 5 z 5

Lucia Lucia Bernard Minier

Pan Minier je pro mne jeden z nejlepších francouzských spisovatelů thrillerů vůbec! A tahle jeho nejnovější kniha je fakt zase pecka! :) Sice se tentokrát odehrává ve Španělsku, ale právě tohle byla z mého pohledu skvělá volba. Lucia je taky jednička, takže hodnotím naplno a těším se na další! :)

16.08.2023 5 z 5

Dvanáctá karta Dvanáctá karta Jeffery Deaver

Rhyme se Sachsovou zase válí! Jako fakt chápu i kritické ohlasy na tenhle případ, ale u mě vede výborná a napínavá zápletka a taky čtivost. Takže já jsem spokojený a dávám zase za pět! :)))

02.08.2023 5 z 5

Vražda s nápovědou Vražda s nápovědou Catherine Shepherd

Potřeboval jsem teď něco nenáročného a tohle je taková rychle přečtená kniha s Julčou a Floriánem, která člověka fakt nezklame. Dávám pět stars a ještě mi zbývá poslední díl :). To je docela škoda, klidně bych si od paní Catherine Shepherd přečetl třeba i něco dalšího.

21.06.2023 5 z 5

Prázdné křeslo Prázdné křeslo Jeffery Deaver

Možná maličko slabší než předchozí kniha, ale stále ještě dost dobrý thriller! :) Ale protože jsem se nedokázal začíst hned, dávám dnes čtyři stars :).

11.06.2023 4 z 5

Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Ani tento případ s Erikou mě nezklamal, četl se parádně a prostě neměl chybu! Fakt síla, jak se dá někým manipulovat, z toho mi teda zrovna dobře nebylo...

17.11.2022 5 z 5

Pověz mi, jak žijete Pověz mi, jak žijete Agatha Christie

Protože mám paní Agathu Christie moc rád, chtěl jsem si přečíst také tuto její knihu, která určitě není detektivka :). A fakt musím uznat, že to bylo čtivé vyprávění, místy trochu úsměvné, ale definitivně skvěle a poutavě napsané. Výborně jsem se pobavil, kniha se mi hodně líbila, takže to dnes vidím na pět stars a velké doporučení! :)

11.11.2024 5 z 5

Tři mušketýři Tři mušketýři Alexandre Dumas, st.

Knihu jsem si přečetl v tomto novějším překladu a fakt nebyla vůbec marná :). Četlo se to jedna báseň a těch skoro 700 stránek uteklo jako voda :). A hlavně tam bylo všechno, co mám rád, jako dobrodružství a napětí, takže za mě velká spokojenost a pět stars to jistí! :)))

14.06.2024 5 z 5

Hlas do ticha Hlas do ticha Jenny Blackhurst

Když já mám takovýhle psychothrillery fakt rád, takže jsem si nemohl nechat ujít ani tuhle knihu. A četla se parádně! :) Akorát teda v takové divné luxusní čtvrti bych nechtěl bydlet ani za nic! Úplně bytostně nesnáším, když jsou lidi prolhaní a neupřímní. No ale jinak měla kniha skvělou zápletku, takže za mě se konala velká spokojenost. Takže pět stars a howgh! :)))

15.03.2024 5 z 5

Spis Vaterland Spis Vaterland Volker Kutscher

Tohle bylo tak vynikající počteníčko, že jsem zase vrněl blahem :). Hlavně se mi líbilo, že se Gereon vydal do Mazurska a děj se neodehrával jenom v Berlíně. Pět stars to jistí a jede se dál! :)))

08.12.2023 5 z 5

Pekingský rozparovač Pekingský rozparovač Peter May

Fíhu, tak tohle byla jízda! :) Knihu jsem přečetl hodně rychle, byla napínavá, dost krvavá a brutální a fakt se nedala odložit. Naštěstí pro mě v tomhle dílu romantika přišla zkrátka, takže jsem docela vrněl blahem :))). Pět stars to jistí a ještě si někdy přečtu i Svatbu duchů.

01.12.2023 5 z 5

Mokrá ryba Mokrá ryba Volker Kutscher

Na doporučení mého okolí jsem se rozhodnul, že začnu číst knihy s Gereonem Rathem v hlavní roli :). Zrovna tenhle první díl se mi zdál maličko slabší, ale určitě budu pokračovat a jak tak vidím hodnocení tady, mělo by se to zlepšit :).

07.11.2023 4 z 5

Tajuplné příběhy Tajuplné příběhy Arthur Conan Doyle

Ani vám tak nějak nevím, co bych měl napsat k téhle už docela staré knize povídek, které napsal můj jinak oblíbený pan spisovatel. Na dnešní dobu jsou ty příběhy už hodně málo napínavé, ale docela dobře se čtou. I proto jsem se rozhodl knize dát všech pět možných stars, hlavně z nostalgie. A taky proto, že mám pana Doyla jinak fakt hodně rád :).

10.10.2023 5 z 5

Gangréna Gangréna Rolf Börjlind

Tohle je řada, která nemá chybu a dá se číst pořád a v podstatě bez přestávky :). Ani tenhle případ nemá chybu, je prostě výborný a nedá se odložit. No ale teď si musím dát chvilku pauzičku a přečíst si něco oddechovějšího :).

30.09.2023 5 z 5

Vražda Rogera Ackroyda Vražda Rogera Ackroyda Agatha Christie

Pokaždé, když má paní Agatha Christie narozeniny, si na její počest přečtu jednu z jejích detektivek :). A tahle kniha byla fakt vynikající a Hercule Poirot skvělý! Pět stars jak vyšitých a velké doporučení, vážení! :)))

15.09.2023 5 z 5

Královna Margot Královna Margot Alexandre Dumas, st.

Knihy tohoto typu čtu jenom na doporučení paní knihovnice, a tak jsem se zase jednou dal přemluvit a knihu si nechal vnutit :). Ale fakt to byl hodně dobrý román, který se mi líbil dokonce do té míry, že jsem ho četl skoro furt a málem bez přestávky, což je na mě docela výkon! :) Takže za tohle skvělé a napínavé počteníčko to dnes vidím na pět stars a paní knihovnici tímto děkuji :).

19.08.2023 5 z 5

Vražda bez soucitu Vražda bez soucitu Catherine Shepherd

Ani tahle kniha nebyla špatná. A opravdu to je nenáročné čtení, no ale zase proč ne a mně tohle občas na oddech naprosto vyhovuje :). Jo a taky to není žádný akčňák, ale po všech těch thrillerech, které čtu obvykle, je to fakt docela příjemná změna. Takže i tomuto případu, kde je zavražděná policistka Kim, dávám plný počet stars.

04.06.2023 5 z 5

Vražda na blatech Vražda na blatech Catherine Shepherd

Takové příjemné počteníčko to bylo :). Nic náročného, ale jako oddechovka to svůj účel splnilo. Podle mého je kniha dobře a čtivě napsaná, takže budu určitě pokračovat i dalším případem s Julčou a Floriánem :))).

25.05.2023 5 z 5

Carrie Carrie Stephen King

Občas si nějakou tu knihu od Stephena Kinga přečtu a nevěděl jsem, že tohle je jeho prvotina. Líbila se mně ale stejně jako jeho pozdější knihy. Carrie měla fakt hroznou matku i spolužáky ve škole a bohužel na to dojela. Nemám naprosto co vytknout, proto pět stars jak vyšitých! :)))

20.04.2023 5 z 5