Čmeláček Čmeláček komentáře u knih

Mlhy Ölandu Mlhy Ölandu Johan Theorin

Zajímavá detektivka ze Švédska, líbila se mi fakt hodně :). Tempo je sice pomalejší, ale zápletka neotřelá. Skvělé čtení!

17.09.2022 5 z 5

Já, Claudius Já, Claudius Robert Graves

Výborný historický román, který jsem přečetl jedním dechem, i když se tomuto žánru jinak spíš vyhýbám :). Claudius všem ukázal, co v něm vězí, a fakt to byl na svoji dobu dobrý císař. Jinak ale v tom Římě měli tenkrát hodně velkej binec (abych to vyjádřil slušně) a určitě jsem moc rád, že žiju tady a teď :))).

27.08.2022 5 z 5

V kleci V kleci Ellison Cooper

Výborný thriller se zajímavou vyšetřovatelkou. Kniha je napínavá a dobře se čte.

29.05.2022 5 z 5

Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Skvělá kniha, nedala se odložit. A sova je fakt sympatickej pták :))).

13.05.2022 5 z 5

V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Vynikající severský thriller. Možná trochu brutálnější téma, ale jinak fakt hodně dobré.

13.05.2022 5 z 5

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Výborný severský thriller. Nemám co dodat.

12.05.2022 5 z 5

Bretaňské tajemství Bretaňské tajemství Jean-Luc Bannalec (p)

Tenhle případ se sympaťákem Dupinem se mi zase četl jedna báseň :). Navíc ty artušovské legendy, to prostě nemělo chybu! Pro dnešek končím, knize udílím pět stars a howgh! :)))

11.12.2024 5 z 5

Ztracený svět Ztracený svět Arthur Conan Doyle

Výborná dobrodružná kniha, taky bych se do Ztraceného světa rád podíval :). Víc psát nebudu, knihu ale určitě doporučím.

29.11.2022 5 z 5

Smrt v oblacích Smrt v oblacích Agatha Christie

Skvělá detektivka, hodně dobře se čte. A letadlo jako místo činu je originální nápad :).

05.06.2022 5 z 5

Záhada na zámku Styles Záhada na zámku Styles Agatha Christie

Vynikající kniha, vůbec bych nepoznal, že to byla prvotina paní Agathy :). A rád bych se na zámek Styles podíval, kdyby to šlo :))).

05.06.2022 5 z 5

Tma Tma Bernard Minier

Vynikající francouzský thriller.

11.05.2022 5 z 5

Sedmikrásky Sedmikrásky Kristina Ohlsson

Tenhle díl mě tak trochu zklamal. Bylo to tématem uprchlíků, které není zrovna moje oblíbené. Naštěstí to srovnala ta krimi zápletka, takže za mě pořád ještě dost dobré a čtyři stars to jistí! :)

08.12.2024 4 z 5

Šinjú Šinjú Laura Joh Rowland

Rozhodl jsem se zkusit nějakou novou řadu detektivek a zatím nevím, jak mám hodnotit. Japonsko je dobrá volba a tento první případ s vyšetřovatelem Sano Ičiró docela ušel. Řekl bych teda, že zatím docela okay :))).

30.12.2022 4 z 5

Zapomenutá vražda Zapomenutá vražda Agatha Christie

Vynikající detektivka, jeden z nejlepších případů slečny Marplové. A na vraždy by se fakt zapomínat nemělo, oběť si zaslouží spravedlnost.

22.06.2022 5 z 5

Oznamuje se vražda Oznamuje se vražda Agatha Christie

Taková oznámená vraždička, to je něco pro slečnu Marplovou :). A taky že jí to pálí! :) Výborná detektivka!

22.06.2022 5 z 5

Šelma Šelma Andrew Mayne

Docela dobrá kniha, Theo Cray divný suchar. Dávám tři stars, to musí stačit :))).

03.06.2022 3 z 5

Terror Terror Dan Simmons

Výborná kniha, nemá chybu a čte se sama. Tohle téma mě nikdy nepřestane fascinovat.

15.05.2022 5 z 5

Slib mlčení Slib mlčení Linda Castillo

Výborné. Jsem spokojený.

11.05.2022 5 z 5

Přistižen Přistižen Harlan Coben

Skvělá kniha od Harlana Cobena, který mě ještě nikdy nezklamal :). Tohle je jeden z jeho starších kousků, ale už tenkrát to byl pan spisovatel :).

22.09.2022 5 z 5

Velká kniha pohádek Velká kniha pohádek Božena Němcová

Z této knihy mi předčítali rodiče, když jsem byl ještě hodně malý. Líbily se mi všechny pohádky, ani nevím, která byla nejlepší.

04.09.2022 5 z 5