Čmeláček Čmeláček komentáře u knih

Stále vládne mráz Stále vládne mráz Rolf Börjlind

Nemám co dodat, také tato kniha je vynikající! :) Tom Stilton, komisařka Mette Olsäterová a Olivie Rönningová mě fakt baví, proto se budu brzy těšit na pokračování.

27.09.2023 5 z 5

Hra s ohněm Hra s ohněm Tess Gerritsen

Už jsem zase potřeboval nějaký thriller, proto jsem si na základě komentářů svých oblíbených tady na Databázi knih vybral tuhle knihu. A byla fakt skvělá! I když byla napínavá tak nějak jinak, než jak jsem čekal původně. Dokonalé počteníčko, úplně jsem vrněl blahem :))). Ale taky jsem slzu musel zamáčknout, když to bylo místy smutné. Celkově to vidím na pět a tuhle paní spisovatelku si pro příště dám do hledáčku :).

22.09.2023 5 z 5

Dýka s hadem Dýka s hadem Vlastimil Vondruška

Nutně jsem teď potřeboval nějakou oddechovku, proto jsem vsadil na pana Vondrušku a fakt mě nezklamal :). Kniha se čte dobře, zápletka je taky zajímavá a Oldřich z Chlumu celkem sympaťák :). Takže asi tak a v této řadě budu určitě pokračovat.

16.09.2023 5 z 5

Láska je jen slovo Láska je jen slovo Johannes Mario Simmel

Tak už zase jedna kniha, kterou mi vnutila paní knihovnice. Jde sice mimo žánry, které čtu obvykle, ale nakonec se mně líbila dokonce tak hodně, že jí dávám pět stars :). Zajímavé čtení a naštěstí to není žádná červená knihovna, kterou fakt z duše nesnáším! Takže příště zkusím dát na paní knihovnici častějc :))).

20.03.2023 5 z 5

Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

Tento druhý případ s Josie byl fakt o dost lepší než ten první, navíc se ta ženská už docela dala :). Hodně dobrá kniha, dávám pět stars a jdu na další.

08.03.2023 5 z 5

Vyšší spravedlnost Vyšší spravedlnost Hans Rosenfeldt (p)

K tomuhle se dá napsat jenom jedno, a to, že Sebastian Bergman nikdy nezklame! Já jsem byl zase spokojený a nadšený, kniha se mi četla jedna báseň, proto jsem byl docela smutný, když jsem se dostal na konec. Teď si ale dám trochu delší pauzu, protože už mi zbývají jenom dvě poslední knihy. No a ještě na závěr vám řeknu, že Billy mě zklamal na celé čáře, i když se to vzhledem k jeho minulosti asi dalo čekat. Kniha ode mne dostává pět stars jak vymalovaných a velké doporučení! :)

17.11.2024 5 z 5

Veselý červenec Veselý červenec Josef Lada

Vzpomněl jsem si na tuhle knihu, kterou mi kdysi dávno předčítala máma. Sama ji má z doby, kdy byla ještě malá. A tak jsem si ji znovu našel a přečetl, hlavně z nostalgie. A fakt zase vůbec nebyla marná :). Navíc mám pana Ladu rád, takže to vidím na jasných pět stars a velké doporučení :).

29.08.2024 5 z 5

Letní záhady Letní záhady Agatha Christie

Skvělé detektivní povídky od neméně skvělé paní Agathy Christie! :) Jak už to tak obvykle v podobných sbírkách bývá, některé případy jsou malinko slabší, i když zase jiné vynikající. No ale protože to jinak jako celek bylo výborné počteníčko, u kterého jsem doslova vrněl blahem :), je to dnes za pět, vážení! :)

18.08.2024 5 z 5

Titáni Titáni Leila Meacham

Tohle byla kniha, vnucená mi naší paní knihovnicí :), o kterou jsem původně vůbec nestál a nakonec se mi líbila tak, že jsem nemohl přestat číst, dokud jsem neměl hotovo :). Bylo to fakt krásné čtení, možná primárně určené spíš ženám, ale to mi ve finále nevadilo. Takže asi tak, dávám pět stars a dokonce i doporučení :))).

31.07.2024 5 z 5

Jedovatá stopa Jedovatá stopa Colleen Cambridge (p)

Tohle bylo takové pohodové čtení, jako stvořené na léto, no ale dá se určitě číst třeba i v zimě :). Na scénu znovu vstupuje Phyllida Brightová, která hospodaří u paní Agathy Christie, slavné to autorky detektivek. A zase bude muset vyšetřit nějakou tu vraždičku :). Stejně jako u první knihy dávám pět stars a těším se na další případ!

10.07.2024 5 z 5

Muž bez tváře Muž bez tváře Dennis Jürgensen

Tak tohle byla fajne detektivka s dvojkou vyšetřovatelů z Dánska a Německa! :) Jsem rád, že jsem na tuhle knihu narazil, protože jsem nemohl přestat číst, dokud jsem neměl hotovo :). Skvělé čtení, takže dávám za pět a už se těším na další! :)

27.05.2024 5 z 5

Vyvolená k smrti Vyvolená k smrti Lisa Jackson

Nemohl jsem přestat číst, fakt ne! :) Tohle pokračování, ve kterém Regan Pescoliová stále ještě hledá vraha od Medvědí řeky, bylo stejně peckoidní jako předchozí kniha. Mně se kniha moc líbila, takže jí nemám zase co vytknout a udílím suverénních pět stars jak vyšitých! :)))

29.04.2024 5 z 5

Codex Regius Codex Regius Arnaldur Indriðason

Náhodou se mi kniha dobře četla a ve finále i dost líbila. Je to teda spíš taková klidnější četba, něco jako ve stylu pohoda, klídek a tabáček :))). Tohle si prostě člověk musí uvědomit a zvyknout si na to a ještě taky na ta islandská jména. No ale já jsem si chtěl přečíst detektivku, u které si oddechnu, a to mi tahle kniha splnila, takže asi tak :).

17.04.2024 4 z 5

Ostrov Ostrov Samuel Bjørk (p)

Nedokázal jsem odolat a hned po dočtení prequelu jsem se pustil do další knihy z téhle mojí oblíbené série. A zase to bylo skvělé počteníčko, knihu jsem skoro nedal z ruky, dokud jsem neměl hotovo :). Mia a Holger se vyznamenali a případ to byl napínavý, takže dávám svých většinou obvyklých pět stars a doporučení! :)

07.02.2024 5 z 5

Volající Volající Jonathan Dylan Barker

Nechtěl jsem si nechat ujít další pecku od tohoto chlápka, který napsal naprosto dokonalou trilogii o opičím vrahovi. A i když to bylo dost jiný kafe, kniha se mi líbila taky. Byla napínavá a fakt se skvěle četla. A Cole byl sympaťák, hned bych si s ním zašel na jedno :))).

01.02.2024 5 z 5

Můj táta Josef Lada Můj táta Josef Lada Alena Ladová

Josefa Ladu a jeho knížky mám fakt moc rád, proto jsem si chtěl přečíst, co o něm napsala jeho dcera. A bylo to pěkně napsané vyprávění, veselé i smutné, jak už tak ten život je.

25.11.2023 5 z 5

Zlomené duše Zlomené duše Simone St. James

Zajímavá kniha, kterou jsem si přečetl na doporučení paní knihovnice. A i když to nebyla úplně čistokrevná detektivka, tak mě bavila a ve finále jsem byl fakt hodně spokojený. Pět stars a howgh! :)

08.11.2023 5 z 5

Kalmann Kalmann Joachim B. Schmidt

Tohle byla fakt hodně neobvyklá detektivka, no ale měla něco do sebe. Kalmann je takovej celkem zvláštní sympaťák, určitě nesedne všem, což se dá pochopit. Já jsem se ale bavil královsky a knihu přečetl jedním dechem. Pět stars jak vyšitých a doporučení! :)))

31.08.2023 5 z 5

Poklad ve Stříbrném jezeře Poklad ve Stříbrném jezeře Karl May

Vrátil jsem se ke klasice mého dětství a hezky jsem si početl :). Tohle je fakt skvělá dobrodružná kniha, která se dá číst pořád dokola. A taky film se povedl. Doporučuji.

05.08.2023 5 z 5

Pátá oběť Pátá oběť Jonathan Dylan Barker

Tohle fakt nemělo chybu! Knihu jsem přečetl v podstatě na jeden zátah a nemohl ji dát z ruky :). Prostě pecka od začátku až do konce! Pět stars a howgh!!! :)))

05.01.2023 5 z 5