cukrovka cukrovka komentáře u knih

Pod cypřišem se sklenkou ouza Pod cypřišem se sklenkou ouza Pavla Smetanová

Vtipná knížka plná postřehů ze života na Korfu.

28.07.2017 4 z 5

Čmeláci v srdci Čmeláci v srdci Petra Hülsmann

Jednoduché oddechové čtení se špetkou humoru. Hlavní hrdice mělo být 30, ale její chování odpovídalo náctileté puberťačce.

27.07.2017 3 z 5

Ať myši nepláčou Ať myši nepláčou Magda Váňová

Čtivá knížka. Příběh o tom, že nic není zadarmo a záleží na nás jakou cestu v životě si zvolíme. Jestli stojí za to vydělávat peníze jakýmkoliv způsobem, zda nás udělají šťastnými. Měla jsem ale problém pochopit chování Karly i některých jiných postav. Přišla mi dost sobecká a utíkající před řešením problémů.

24.07.2017 3 z 5

Náhoda nebo osud Náhoda nebo osud Magda Váňová

Zajímavé příběhy o lidech jimž náhoda pozměnila život.

01.07.2017 5 z 5

Když je muž v lázních Když je muž v lázních Irena Fuchsová

Opět příběhy za života inspirované klienty lázní. Příjemné čtení.

25.06.2017 4 z 5

Gabrielův Očistec Gabrielův Očistec Sylvain Reynard

Zajímavé pokračování. Není zde jen romantika, celým příběhem se nese myšlenka víry, odpuštění, sebeobětování, milosrdenství a samozřejmě Dante a jeho Božská komedie.

07.06.2017 5 z 5

Gabrielovo Inferno Gabrielovo Inferno Sylvain Reynard

Zpočátku velmi pomalý rozjezd, až jsem uvažovala, že knihu odložím. Ale pak jsem se začetla a nemohla se od knihy odtrhnout. Líbilo se mi poukazování na některá historická díla týkající se literatury, malířství, sochařství, architektury.

07.06.2017 4 z 5

Dokonalý manžel Dokonalý manžel Lisa Gardner

Skvělý a napínavý příběh.

29.05.2017 5 z 5

Král Král J. R. Ward (p)

Opět zajímavý díl o bratrstvu, kde se dovídáme více o životě krále a jeho Beth. Sice se tentokrát vše řešilo spíše politicky a ne bojem, přesto byl příběh zajímavý. Jen mě dost rozptylovaly další rozpracované linie, kterých se mi zdálo až dost. Trochu to ubíralo na spádu děje a měla jsem nutkání tyto příběhy přeskakovat. Náhled do minulosti byl ale zajímavý.

20.05.2017 4 z 5

Průvodce Průvodce J. R. Ward (p)

Povídka Otec mě nadchla. Bylo jasné, že Zsadist bude mít s rodičovství problém a autorka nám to zde ukázala. Zbytek knihy mě moc nezaujal.

26.03.2017 4 z 5

Všem na očích Všem na očích Ann Maxwell

Příjemný příběh, kdy je propojena romantika s detektivní zápletkou. Jen jsem se zpočátku nemohla zorientovat v propletenci rodiny Savoy - Forrestových.

20.03.2017 4 z 5

Šťastní a veselé Šťastní a veselé Petra Zhřívalová

Čtivá a příjemná oddechovka.

17.02.2017 4 z 5

Zloději času Zloději času Vítězslav Jareš

Zajímavé, čtivé a originální povídky plné mystiky a skryté morálky. A samozřejmě nechybí ani humor. Doporučuji.

07.02.2017 5 z 5

Řez do živého Řez do živého Abraham Verghese

Zajímavý příběh o dvojčatech narozených v Etiopii a vyrůstajících v lékařském prostředí misijní nemocnice. Jejich pěstouny se stávají indičtí lékaři Hema a Ghosh, kteří v této misijní nemocnici pracují. Příběh nás seznamuje s životem v Etiopii. Tato kniha určitě stojí za přečtení.

10.12.2016 5 z 5

Nevinné lži Nevinné lži Kerstin Gier

Velmi čtivá knížka plná vtipu. I když je příběh o smutných událostech, vyprávění je vtipné a rychle ubíhá.

09.11.2016 4 z 5

Mafie matek Mafie matek Kerstin Gier

Skvělá kniha, která je plná ironického vtipu a nadsázky. Doporučuji tuto knihu všem matkám, které o sobě pochybují. Ne vždy ty které se prezentují jako supermatky jimi také jsou. Důležité je brát život s humorem.

06.11.2016 5 z 5

Opojení Opojení Catherine Coulter

Tenhle příběh se mi vůbec nelíbil. Celkově mi přišel takový zmatený a zloduši nebyli potrestáni ani dopadeni.

04.11.2016 2 z 5

Projekt potomek Projekt potomek Graeme Simsion

Knížka byla stejně čtivá a zábavná jako Projekt manželka. Don je sympaťák a jeho řešení problémů je dost nekonvenční. Rosie jsem občas nechápala. Vybrala si Dona jako partnera i přes jeho společenskou neobratnost a pak se rozhodla, že není vhodný pro roli otce. Dona mi bylo až líto, jak se mu život hroutil i přes všechnu jeho snahu.

15.10.2016 4 z 5

Tajemná Tajemná Catherine Coulter

Kniha se velmi dobře četla. Příběh plný traumat, nenávisti, tajemství, napětí a samozřejmě i láska tam byla. I když jsem občas byla na hlavní hrdinku naštvaná, že si od nevlastní sestry a otce nechala všechno líbit., byla nakonec schopna se jim postavit.

03.10.2016 5 z 5

Láska podle Shakespeara: Daniel & Aubrey Láska podle Shakespeara: Daniel & Aubrey Georgina Guthrie

Co napsat ? Rozhodně příběh nevybočuje z řady tohoto žánru. Obdivuji autorku, že dokázala příběh, který nemá skoro žádný vývoj rozepsat na více jak 400 stran. Zajímavé byly citáty v úvodu každé kapitoly. Pokračování si určitě přečtu.

21.09.2016 3 z 5