Danafantom komentáře u knih
Knížka mě naprosto dostala. Žen s těžkým osudem a silnou vůlí přežít je myslím si hodně, ale málokdy se o nich píše. Přitom jsou to hrdinky. Každý den se zvednout a jít dál. Také historické události v oblasti Sudet pro mě byly zajímavé. Dnešní doba je proti tomu limonáda.
Všichni to tu vychvalují, ale mě to vůbec nebavilo číst.
Tak téhle knížce bych dala hvězdiček aspoň padesát. Není nad to, když se k sobě lidé chovají slušně a mají se rádi. Kdo má v sobě stejné nastavení jako já, že lidé jsou si prostě rovni (a nejsou někteří rovnější, jak se říkává), tak tady je popsán návod, jak regovat tak, aby člověk onu rovnost vyjádřil. Klobouk dolů před autorama, kteří vše vysvětlili a srozumitelně a přehledně popsali. Moc za to děkuju.
V souvislosti s touto knížkou mi vytanula na mysli tato http://www.databazeknih.cz/knihy/vychovavame-deti-a-rosteme-s-nimi-93591. V té je ale celou dobu popisována jen empatická reakce, která je sice důležitá, ale navazují na ní další metody a postupy, popsané právě v knížce Respektovat a být respektován.
Autorky uvádějí, že je psaní této knihy ohromně bavilo. No, a mě to zase ohromně bavilo číst. Skvěle jsem si jí užila.
Děj odehrává v českém prostředí. Líbilo se mi to dostatečně na to, abych se pustila do dalšího dílu. Mám ráda knížky na pokračování.
Jj, kočky jsou fajn, a možná nám rozumí víc, než si myslíme :-)
Jsem nadšená. Škoda, že jsem si knížku nepřečetla před prázdninami, mohla už ze mě být bosorka.
Měla jsem za to, že chození bosky je zdravé. V této knížce se ale píše o tom, že chodit v botech je nezdravé - podívat se na to takhle z druhé strany mě nějak nikdy nenapadlo. Dokonce říká, že "čím více nosíte boty, tím více je nosit potřebujete".
V životě se vám vůbec všude snaží všichni namluvit, že něco potřebujete, a tady vás nabádají k tomu, abyste se něčeho zbavili, a to je pro mě velmi osvobozující.
Není tam žádný záporák, a já mám ráda knížky o hodných lidech :)
Zajímavé, jak každý čte knihu přes svůj vlastní filtr. Pro někoho je jen o sexu, pro jiného o vztazích, pro dalšího o národním charakteru... A mně se moc líbilo, že to bylo o tom všem :) A navíc jsem se u toho často zasmála, to potřebuju. Takže za mě plný počet bodů.
Krásné fotografie, ale tu prostorovost, v níž dle mého spočívá to kouzlo alejí, ten tah energie, to knížka pochopitelně zprostředkovat nemůže. To chce chodit krajinou... Četla jsem jí v zimě, byla taková pěkně zelená, a prostě mě potěšila.
Sice jsem knížku dočetla až do konce, ale vůbec nic mi to nedalo. Možná je to nějaké "pánské" čtení, nevím...
Tuto sbírku pohádek jsem si přečetla teď v dospělosti na základě pozitivních komentářů vás databázníků, a dobře jsem udělala. A tak vám děkuji za tip. :-)
Číst Raději zešílet v divočině bylo jako pozorovat motýla. Tohle už bylo takové chycení do ruky, nějak to setřelo jeho pel.
Fotky mi nic neříkají.
Zato "čtyřiadvacatero" Jsi rád na světě, které je místo doslovu, si možná přepíšu na zeď u postele, nebo aspoň na nástěnku. Prostě abych ho měla stále na očích. :)
Milé. Je zajímavé, co se tomu sympatickému pánovi honí hlavu. :))
Celkově povedená knížka – i graficky, nejen že je hezky modrá, ale moc se mi líbily i kresby, ač normálně na vizuál moc nejsem...
Právě se chystám do lázní, a "dám si pozor, komu se svěřím do rukou..." ;)
Jako pohádka pěkné, taková Zlatovláska naruby. Pokud hledáte nějaké duchovní pravdy či návody, doporučuju se obrátit jinam. A co se ženství týká, připadá mi to jako podivná demagogie. Knížka byla čtivá :)
Po Barnabášovi naše druhá kniha z řady Laskavé čtení. A je to přesně tak. "Prostě když spíte pozpátku, nevzbudíte se zítra, ale včera" Nádherná knížka, svými nápady, obrazotvorností, poetikou i grafickým zpracováním. Za mě 10 hvězdiček :-) Skřítkosnění doporučuju.
Jsem nadšená. Navíc mám ten dar, že když čtu, slyším to namluvené hlasem autora a sem tam zahlédnu i tu čertíkovskou jiskřičku v jeho oku, takže jsem si čtení náležitě užila. Díky za takové lidi, jako je Ivo Šmoldas ;)
Snová knížka, která vás pozdvihne do vyššího vnímání, nad šedou realitu života. Působí na všechny smysly. To se mi líbilo. Ale občas jsem ztrácela kontinuitu děje i postav. Za to jedna hvězda dolů.
Charlie Chaplin byl takový ryzí člověk, no, a tak takový je i jeho životopis. Je to velmi inspirující čtení pro mě v tom, že zůstal za každých okolností svůj. Ať žil v bídě, nebo v luxusu, měl úspěch nebo se mu nedařilo, pořád zůstával tím stejným člověkem, alespoň na mě to tak působilo :-) Ráda si "doplním vzdělání" skouknutím hlavně jeho pozdějších filmů.