Dandulka Dandulka komentáře u knih

Třetí strana trojúhelníku Třetí strana trojúhelníku Miroslav Vaněk

Velmi zajímavé čtení. Jen doufám, že ty přijímačky zvládnu i díky této knize.

22.08.2019 5 z 5

Temnota Temnota Kiersten White

Asi jsem od téhle knihy čekala něco víc. No, není vždycky posvícení, že?

24.07.2019 2 z 5

Nevyřešené záhady posledních 5000 let Nevyřešené záhady posledních 5000 let Hartwig Hausdorf

Na mě tato kniha působila spíše jako nějaký souhrn známých informací, které jsem už dříve někde četla. Autor sám velice často cituje Danikena ( omlouvám se za chybu ve jméně, ale nějak neumím napsat přehlasované "a"). Takže spíše jen pro osvěžení paměti. Jinak mi tahle četba nic nového nepřinesla.

13.07.2019 3 z 5

Ajša Ajša Jesper Stein

Konec byl opravdu strhující a zastínil vlastně celý příběh. Ten sám byl malinko pomalejší. Právě kvůli tomu konci jsem nakonec dala toto hodnocení.

03.07.2019 5 z 5

Sny umírají s králi Sny umírají s králi Jaromír Jindra

Děj knihy je vcelku ucházející. Unavovaly mě překlepy a chyby v textu. Pak se mi taková kniha ani číst nechce. Je to velká škoda, ale s chybami v textu se setkávám stále častěji.

25.06.2019 3 z 5

Tajemství chrámů, pyramid a hieroglyfů Tajemství chrámů, pyramid a hieroglyfů Barbara Mertz

Krásně seřazené a přitom vtipně napsané. Doplněno krásnými obrázky a fotografiemi.

17.06.2019 5 z 5

Magická místa Čech a Moravy Magická místa Čech a Moravy Jan Bauer

Bohužel je tato kniha je souhrnem již dříve napsaných publikací. Tedy nic nového, což mě moc mrzí.

26.05.2019 3 z 5

Černá smrt v Evropě: Velký mor a konec středověku Černá smrt v Evropě: Velký mor a konec středověku Klaus Bergdolt

Příliš mnoho informací, navíc podaných dost nezáživně.Co mi asi vadilo nejvíc, byla naprostá absence obrázků. Jistě by to knihu oživilo.

26.05.2019 3 z 5

Příručka muzejníkova. I, Tvorba, evidence, inventarizace a bezpečnost sbírek v muzeích a galeriích Příručka muzejníkova. I, Tvorba, evidence, inventarizace a bezpečnost sbírek v muzeích a galeriích Jiří Žalman

Člověk se díky studiu dostane k takovým knižním perlám, o nichž neměl ani zdání. Velmi zajímavé čtení.

12.05.2019 5 z 5

Paleografická čítanka: literární texty Paleografická čítanka: literární texty Dalibor Havel

Skvělá učebnice pro historiky.

12.05.2019 5 z 5

Prameny k dějinám práva v českých zemích Prameny k dějinám práva v českých zemích Ladislav Soukup

Přečetla jsem ji poctivě celou ke zkoušce z Dějin státu a práva. Moc mi to pomohlo. Sem tam do ní ještě i nakouknu.

12.05.2019 5 z 5

Zločin a trest v českých dějinách Zločin a trest v českých dějinách Jindřich Francek

Některé věci se zde opakovaly, byly už ve Zločinu a sexu, stejně jako i některé ilustrace. Jinak téma bylo dobře zpracované, velmi obsáhle.

04.05.2019 4 z 5

Pomsta čarodějnic Pomsta čarodějnic Michaela Mitroci

Docela mě tato kniha zklamala, čekala jsem něco trochu jiného. Jsem až alergická na chyby v textu, a tady jsem si jich užila docela dost. Je to škoda, kazí to celkový dojem z příběhu.

04.05.2019 3 z 5

Tajemné stránky českých dějin: Od praotce Čecha k habsburským strašidlům Tajemné stránky českých dějin: Od praotce Čecha k habsburským strašidlům Jan Bauer

Něco už vím, ale našly se i informace zcela nové. Bylo to moc pohodové počteníčko.

09.04.2019 5 z 5

Upírské příběhy Upírské příběhy Arthur Conan Doyle

Nic moc čtení, čekala jsem od ní více. I když vezmu dobu vzniku knihy, ani tak mě moc nenadchla.

19.03.2019 2 z 5

Noční příběh Noční příběh Carlo Ginzburg

Super čtení! Chudinky čarodějnice!

19.03.2019 5 z 5

Husitská epopej. VII, 1472-1485 - za časů Vladislava Jagellonského Husitská epopej. VII, 1472-1485 - za časů Vladislava Jagellonského Vlastimil Vondruška

Parádní zakončení celé série. Jen škoda, že už je konec.

14.02.2019 5 z 5

Ohnivý sloup Ohnivý sloup Ken Follett

Patrně jsem od knihy očekávala více. No, moje chyba.

19.01.2019 3 z 5

Zrození českého státu Zrození českého státu Jan Bauer

Skvělé čtení a vůbec není nudné. Krásně podané dějiny od Bořivoje až mírně za rok 1000. Super.

19.01.2019 5 z 5

Lásky princezen kuronských Lásky princezen kuronských Otomar Dvořák

Mnoho informací jsem znala z jiné literatury, tudíž pro mě nic moc nového. Navíc autor si trochu pletl historickou dobu, v době Napoleonských válek opravdu ještě nebylo Rakousko- Uhersko, ale pouze Rakousko a Karlův most se v této době jmenoval ještě stále Kamenný. To jen tak na okraj.

09.01.2019 3 z 5