daniela.kol daniela.kol komentáře u knih

Nevděčný Nevděčný Penelope Ward

(SPOILER) První co, tak že mi název knihy nesedí s dějem
Budu souhlasit s většinou, když napíšu, že to bylo slabé. Ne úplně špatné, ale slabé. Dost stránek jsem přeskakovala. Chápu, že v tom žánru už se toho moc vymyslet nedá, ale i opakované téma se dá napsat čtivěji.
Aspyn mě štvala tím jak pořád urputně opakovala, že mu nemůže věřit a to kvůli něčemu, co se stalo před 10 lety, když byli puberťáci a ještě ani ne přímo ji. Kámoška byla už dávno v pohodě a jí se to drželo.
A na konci...? Ten jeho problém, proč se k ní nechtěl vrátit?? Jako vážně... Taková blbost nafouknutá do obřího megaproblému. V té době si nezůstali nic dlužní, takže tohle považovat za důvod nebýt spolu...

11.12.2023

Povídej, co vidíš Povídej, co vidíš Joy Fielding

Byla to moje první kniha od autorky. Nebyla špatná. Téměř třičtvrtě knihy bylo jen o tom jak hrdinka travila čas doma. I přesto jsem se ale dokazala začíst, chtěla jsem vědět kdo je pachatel. Konec byl překvapivý, ale taky moc rychlý. Žádné vysvetleni proč to udělal. Prostě jen odhalení a hotovo.
Ještě uvidím, jestli dám autorce další šanci

20.08.2021

Manželská smlouva Manželská smlouva Jennifer Probst

Četla jsem od autorky jen tuhle jednu knihu, už teď ale vím, že další číst nebudu. Příběh jako takový dobrý. Co se mi ale nelíbilo, byl styl psaní. Autorka tam je za vypravěče. Mám radši, když je to z pohledu hlavních hrdinu. Dost mi taky vadilo vyjadřování. Jsem zvyklá a líbí se mi, že erotické romány jsou takové trošku "přisprostle". Autorka na mě často působila jako dáma před důchodem, která se snaží vcítit do lidí 25+ ale ta "stará škola" ji to prostě ne a ne dovolit. Takže podle vyjadřování a slovníku jsem měla často pocit, že všem postavám tam je kolem 50 let.

10.07.2020 2 z 5

Pravidla dohazovačů Pravidla dohazovačů Rachel Van Dyken

Je to docela neoriginální klišé, kdy se zamiluje do holky, které pomáhá s jiným klukem. Hlavní postavy a jejich život "před" by mohl být víc rozepsán, aby se čtenář o postavách dozvěděl víc.
Zvrat mohl být taky trochu lepší než jen nechat ji kvůli tomu, že jim nevyšly vyšší procenta. Celkově ten jejich program na míru úspěšnosti vztahu bych v knize vynechala.
Ale i přes to se mi kniha líbila a dost.
Líbil se mi děj, povahy všech postav, ale hlavně styl autorčina psaní. Je to vtipné, sexy a taky super, že je to psané z mužského pohledu.
Bavily mě i rozhovory mezi nimi jako kámoši Ian - Lex, Ian - Gaby.

Těším se na druhý díl. Všem musí být od začátku této knihy jasné, že mezi Gaby a Lexem není taková nenávist jak oba tvrdí. Co se škádlivá to se rádo mívá, tady platí celkem jasně.

16.12.2024 5 z 5

Quaid Quaid Jay Crownover

Bavilo mě to víc než třeba Zeb, ale i tady jsem toho dost přeskakovala a to i ty peprné části. Bylo to moc dlouhé a utahané. Zase ty jejich myšlenky a omílání toho stejného...
Přímé řeči tam bylo dost málo. To padla otázka - pak stránka a půl myšlenek a teprve pak odpověď na otázku.
Nechápu, proč to autorka za každou cenu tak natahuje.
Pro mě to byla kniha na jedno přečtení a víckrát se k ní nevrátím, stejně jako ostatní její knihy.

01.12.2024 2.5 z 5

Toužím po tobě Toužím po tobě J. T. Geissinger

Tahle knížka je pro mě z celé série nejslabší.
Je to opravdu pohádka, oproti předchozím dílům to na mě působí jako pohádka z dávných dob - markýz, hrabě, hrady. Já radši současnost. Vadilo mi jak často hrdinka mluvila o děloze a taky to, jak autorka vylíčila hlavního hrdinu, tak krásný , naprosto dokonalý, že se za ním otáčeli i chlapi. To bylo trochu přitažené za vlasy, stejně jako to, že se do ní takovy chlap zamiloval hned, sotva ji poprvé uviděl nekde na letisti. To ale bylo u každého hrdiny z této série, jen u těch dvou předešlých mi to přišlo lépe zpracovane.

24.08.2024 3 z 5

Pan O Pan O Lauren Blakely

Jediné, co se mi líbí na knihách této autorky je, že jsou psány z pohledu mužů. Ale jinak mě knihy nenadchly. Můj klenot jsem ještě aspon dočetla. O druhé knize to samé říct nemůžu. První čast byla jen o tom jak ji chce a co by s ní dělal a v další časti to jen dělali. Každy s*x rozepsaný zdlouhavě na několik stránek. Toť celá kniha.

12.03.2023

Jet Jet Jay Crownover

První díl se mi líbil, tak jsem si řekla, že zkusím i další. Jako nebylo to úplně špatné, ale asi pro mě zbytečně až moc okecavani. Já chápu, že hlavní děj musí mít nějakou omáčku okolo, ale pořád číst o tom jak v sobe mají oheň, který spálí všechno a všechny atd. A pak taky klišé jako "dávám ti své srdce, máš mé srdce navždy, me srdce jen tvé a podobně. Nevím, prostě mi to přišlo až moc přehnané. Uvidíme co přinesou další díly.

22.07.2022 3 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Děj dobry, napínavý, ale dobrou třičtvrtinu knížky mě Erika děsně vytáčela svým chováním.
A jak tady někdo v komentáři výše poznamenal: Holka zavřená v kufru auta s mobilem, vola místo policii kámošku? :D to bylo trochu divný, ale budiž...

18.05.2022