Dejnau Dejnau komentáře u knih

Křídla ve větru Křídla ve větru Sue Monk Kidd

Velmi se mi líbí vyprávění Sarah i otrokyně Drobka. Oceňuji i závěr, kde je psáno co bylo dle skutečnosti a co jen fantazie autorky.

11.06.2021 5 z 5

Maminčin mazánek Maminčin mazánek Sarah Flint

Díky mé fantazii jsem se chvílemi cítila být na místě obětí sériového vraha.. Perfektně napsaná kniha, kterou si určitě ještě jednou ráda přečtu.

26.04.2023 5 z 5

Dokud jsme dva Dokud jsme dva Helena Tyburcová

Příběh, který píše život sám.
Vše je sluncem zalité. Do doby, než se stane rodinná tragédie. Kniha mi dala empatii vůči ženě, kterou opustil milovaný manžel, tatínek.. dědeček. Sfoukla jsem ji za jeden den. Určitě stojí za přečtení.

15.06.2021 5 z 5

Jedenáct minut Jedenáct minut Paulo Coelho

Plynulý příběh o mladé slečně, která se nakonec nestala modelkou, ale prostitutkou, aby mohla vydělat co nejvíce peněz pro sebe a rodinu. Poznala lásku, sex a vše kolem něj..

31.08.2023 3 z 5

Kdo neharaší, není chlap Kdo neharaší, není chlap Marcela Mlynářová

Cestovatelská příručka mi sice dala nějaký optimismus do života a poznatky z cest, ale bohužel jsem se několikrát přistihla, že usínám.. Vracím do knihobudky..

11.08.2023 3 z 5

Papíroví duchové Papíroví duchové Julia Heaberlin

Jsem tak trochu ráda, že jsem tuhle knihu měla jen vypůjčenou. Bylo to pro mě poměrně zklamání a chvílemi dlouuuhá nuda. Několikrát jsem ji odložila, nečetla a pak se k ní vrátila, že ji teda jako dočtu.. Není to odpad, ale ani můj šálek čaje..

03.06.2023 3 z 5

Macbeth Macbeth Jo Nesbø

Ze začátku jsem byla zmatená z jmen, postav a prostředí. Moc jsem tomuhle čtení nedávala šanci než jsem se rozečetla. Příběh, který pohltí a nepustí. Jen mě mrzí, že J…… vše procházelo a někteří umřeli zbytečně.

27.10.2022 5 z 5

Májové lásky: Grace a zákon / Lightfoot a Lovingová / Přízrak ze tmy Májové lásky: Grace a zákon / Lightfoot a Lovingová / Přízrak ze tmy Cait London

První příběh o osiřelém synovci, Grace a právníkovi byl celkem utahaný. Druhý příběh byl pro mě nezajímavý, i když šlo o panenky a starou milou dámu. Třetí příběh mě zaujal nejvíce. Byl moc hezky napsán a do poslední chvíle jsem netušila jak dopadne.

26.05.2022 3 z 5

Panenka Panenka Ed McBain

Švitorka mě velmi překvapila, jelikož autora jsem znala pouze z doslechu. Detektivka jak má být.

08.03.2022 5 z 5

Madonna - Životopis Madonna - Životopis Lucy O'Brien

Madonna, zpěvačka, která není pro mě ta nej, ale i přesto jsem si tuhle knihu vypůjčila ze zvědavosti jaký je život královny popu. No, posílám do světa.. Nedočetla jsem ji..
Sex, rozchody, AIDS.
Tři slova, které mi zůstaly v hlavě.

Můj obdiv má autorka, která si sehnala veškeré podklady, aby mohla tohle dílo vytvořit.
Spousta času a práce.
Vytkla bych fotky v hřbetu.

16.01.2022 2 z 5

Nejlepší kamarádky Nejlepší kamarádky Jacqueline Wilson

Příběh kamarádek jsem si přečetla ze zvědavosti a připomněl mi mé přátelství, které nevydrželo..

11.11.2021 4 z 5

Povídky o nelásce Povídky o nelásce Michal Viewegh

Přečetla jsem jsem většinu povídek a za mě tak nějak nic moc. Knihu posílám dál a zkusím dát šanci jiné knize od autora.

17.06.2021 1 z 5

Zlaté ruce Zlaté ruce Cecil Murphey

(SPOILER) Nejspíš bych si tuhle knihu nekoupila a vybrala jinou, jelikož tohle není úplně moje téma k četbě, ale opět díky knihobudce jsem vděčná, že si mě kniha našla..
Inspirující příběh Bena Carsona jako mladého kluka, který má spoustu snů i problémů jako teenager/outsider, ale stále motivuje každou další stránkou.
Díky vytrvalosti, studiu a hlavně talentu se z něj stává přednosta neurochirurgie Fakultní nemocnice. Má úžasnou ženu a rodinu.
Velmi mě zaujaly příběhy z kliniky, kde ožívají mnohdy ztracené naděje pacientů.

14.09.2024 5 z 5

Lahůdková vražda Lahůdková vražda Rex Stout

Další dílo z knihobudky, které nezklamalo. Konec byl překvapivý.

23.11.2023 5 z 5

Advokát chudých Advokát chudých John Grisham

Sociální téma, kterému by se mělo věnovat více pozornosti. Skvělý příběh ze života, která vás donutí se zamyslet nad životními prioritami. Perfektní!

09.10.2023 5 z 5

Síla pozitivního myšlení Síla pozitivního myšlení Norman Vincent Peale

Pozitivní myšlení je (pro mě) jednoduchá a jediná možná rovnice. Těšila jsem se na další seberozvoj.. Bohužel.. Čtení téhle knihy mi spíše přišlo jako nějaká lekce duchovní nauky o křesťanství.. A abych si zachovala své pozitivní myšlení, tak vracím do knihobudky..

21.07.2023 1 z 5

Muž, který kradl rukopisy Muž, který kradl rukopisy Giacinta Caruso

Obálka ani žánr knihy mě nějak velmi nezaujal, když jsem ji našla v knihobudce. Po práci tam stále byla, tak jsem ji vzala, že těch pár stránek teda přečtu a rozhodně nelituji.
Oddechová detektivka.

18.07.2023 5 z 5

Čtyři dny života Čtyři dny života Hana Doubková

Tak tohle je přesně moje čtení, když mám chvilku čas a potřebuji vypnout.

10.07.2023 5 z 5

Všichni musí zemřít Všichni musí zemřít Viktorín Šulc

Česká detektivka překvapila. Jen mi bylo líto, že Mazancová nedodržela prosbu a nepostarala se..

02.07.2023 4 z 5

V osm ne, miláčku V osm ne, miláčku Sherryl Woods

Příběh dvou lidí ze stejné branže, který se příjemně četl.

27.09.2022 3 z 5