dencazrnu dencazrnu komentáře u knih

Zachraň se Zachraň se Mona Kasten

Druhý díl byl z mého pohledu trošku slabší, ale i tak v rámci svého žánru pořád povedený. Je pravdou, že mi Ruby a její paličatost lezla trošku na nervy, ale celkově se mi kniha líbila. Líbí se mi, jak autorka nechává závěr knihy otevřený, aby se čtenář měl na co těšit do dalšího dílu. Takže se na něj vrhnu co nevidět :-)

29.06.2022 4 z 5

Její keřík Její keřík Penelope Bloom

Jak už jsem místy byla u některých dílů zklamaná, tak tady musím říci, že to bylo důstojné zakončení celé série :-) Od začátku jsem se smála a užívala si celý příběh :-) Autorka tentokrát nesázela jen na erotickou zápletku, ale dala si více záležet na celkovém příběhu knihy. Nell mi místy trošku připomínala Natašu z prvního dílu, který já řadím s Třešničkami mezi nejlepší z celé série :-) .. Jsem ráda, že autorka tuto sérii již ukončila, protože myslím, že už by nám stejně více nabídnout nemohla, ale i když to nebyl nejlepší díl, jsem ráda, že to nebyl úplný propadák a já si mohla čtení náležitě užít :-) Dokonce i William s babičkou byli snesitelní! :D

28.06.2022 4 z 5

Kolotoč Kolotoč Paulina Świst

Knihy od této autorky mě neskutečně baví. Líbí se mi kombinace erotiky, sarkasmu, humoru ale i menší krimi zápletky. Jsem ráda, že v knize není hlavním bodem erotika, ale je tu prostor i pro příběh a nějaké to vyšetřování. Série Prokurátor se mi moc líbila a i Kolotoč se čte velmi dobře a jsem ráda, že mám před sebou ještě další pokračování :-)

14.02.2022 5 z 5

Uzdravení Rose Gold Wattsové Uzdravení Rose Gold Wattsové Stephanie Wrobel

Kniha se mi velmi líbila. Měla opravdu velmi zajímavý námět, místy byla pochmurná, místy až smutná a jindy jsem jen nevěřícně kroutila hlavou. Celkové téma knihy je opravdu hrozné, když si člověk představí, že to je opravdu možné. Hvězdičku ubírám, jelikož jsem cca od poloviny odhadovala kudy se příběh bude odvíjet. Ale i tak byla kniha čtivá, mrazivá a já jí s klidným svědomím doporučím dál.

12.01.2022 4 z 5

Podezřelý Podezřelý Paulina Świst

Tentokrát bych řekla, že díl byl o něco slabší, než předchozí. Ale i tak se kniha četla velmi dobře. Autorka překvapila, že se pustila do vyprávění ve více časových horizontech, kde se nám na závěr vše spojilo v jeden celistvý příběh. Doufám, že toto není zakončení celé série a že ještě nějaký ten díl napíše :-)

14.11.2021 4 z 5

Druhá tvář Druhá tvář Ashley Audrain

Ze začátku knihy jsem měla trošku obavy, že mě nebude bavit. Trošku mě mátla forma DU a tak nějak celkově se to vleklo. Když jsem však četla další strany, milovala jsem knihu víc a víc. Ve finále jsem ji dočetla během pár dní. Je fakt, že místy jsem si hodně vzpomněla na knížku Andílek, ale to ničemu nevadilo. Podobnost tam sice místy byla, ale těchto psycho-románů s dětma není nikdy dost :-) každopádně knihu bych asi úplně neoznačila jako thriller, spíše bych to viděla jako psychologický román :-)

06.08.2021 4 z 5

Motiv X Motiv X Stefan Ahnhem

(SPOILER) Tentokrát se mé hodnocení přehouplo přes 3 hvězdičky :-) Za mě zatím nejlepší ze série, možná je to tím, že jsem si zvykla na více vyšetřovacích linek i množství postav (naštěstí jich v tomto díle nebylo tolik). Jediné co, tak chování Teodora i Matildy mi fakt leze na nervy, nejraději bych jim místo Fabiana dala pár facek :D Každopádně kniha super a těším se na uzavření série v podobě X způsobů smrti, jelikož plno věcí zůstalo nevyřešených.. :-) PS: Snad se dočkáme i Dunji...

19.11.2020 4 z 5

Bulbem záchranáře Bulbem záchranáře Vít Samek

Tuhle knihu by si měli povinně všichni přečíst, já to zvládla za jedno odpoledne :) A i kdyby si člověk měl zapamatovat jen jednu věc, je to úspěch! Parádní kniha plná humoru, nadsázky a příběhů ze života, které vám uvíznou v paměti. Za mě naprostá paráda. Vítkovo příspěvky jsem sledovala i na fb, sledovala jsem i jeho pořad na Mall.cz. Doufám, že v psaní bude dál pokračovat a třeba se někdy dočkáme i další knihy.

Jediné menší mínus - ta kniha se mi strašně špatně držela v ruce, tyhle malé a těžko ohebné formáty nejsou zvykem :D Ale to je jen taková kosmetická..Dávám plný počet! :-)

04.08.2020 5 z 5

Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Knihy jsem začala číst postupně. Je to tedy druhá kniha s komisařem Linnou a musím říci, že mnohem lepší, než Hypnotizér. Kniha mi přišla více propracovaná a děj příjemně plynul. Ze začátku jsem měla strach, že mě nebude bavit, protože politika mě moc nebaví, ale opak byl pravdou. Opravdu jsem byla napnutá a místy mi bušilo srdce a čekala jsem, co se stane dál. U knih se mi líbí, jak autoři střídají různé úhly pohledu a postavy. Doufám, že kvalita ostatních knih bude minimálně stejná, jako u tohoto dílu. A teď už hurá na Svědkyni ohně :)

08.05.2020 5 z 5

Na dostřel Na dostřel Taylor Adams

Knihu hodnotím jako lepší průměr. Nevím proč, ale vůbec jsem se do knihy nemohla nějak dostat. První kniha Není úniku byla za mne jednoznačně lepší, ta mě vtáhla do děje a nemohla jsem přestat. Tady to na mě bylo už moc přitažené za vlasy, chvílemi jsem fakt netušila, co se to vlastně děje.. Myslím, že další knihy od tohoto autora (pokud budou) číst asi už nebudu..

08.09.2019 3 z 5

Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

To byla ale spanilá jízda! Než jsem se začetla, byl najednou konec. Musím říct, že V pasti lží se mi líbilo o kousek víc, ale i tak tleskám. Skvělá zápletka a autorka ukázala, že má ještě esa v rukávu :) nový styl psaní, kde je více pohledů od hlavních postav je jednoduše boží :) Doufám, že autorka napíše více knih, protože se mi čte velmi dobře :)

13.04.2019 4 z 5

Pusinka Pusinka Sophie Hannah

Kniha měla rozhodně zajímavý námět, ale z nějakého důvodu se mi nijak dokonale nečetla. Nedokážu úplně říct důvod, co mi na knize tak vadilo, ale že bych se od ní nedokázala odtrhnout se říct nedá. Děj byl nakonec moc překombinovaný a závěr byl takový zvláštní.. ale jak říkám, námět na knihu byl fakt skvělý, zpracování už trošku pokulhávalo :D

01.10.2018 3 z 5

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Knihu jsem četla asi na dvakrát. Vůbec jsem se nemohla začíst. Dlouhý a vleklý začátek téměř o ničem. Od poloviny knihy dostala kniha konečně nějaký pořádný děj. Příběhy postav se začaly prolínat a kniha dostala smysl. Konec knihy byl skvělý, od poloviny knihy jsem se už pak nemohla odtrhnout. Od autorky mám doma ještě asi další tři knihy, tak uvidíme, jak se budou líbit..

23.08.2018 3 z 5

Pokoj smrti Pokoj smrti Jeffery Deaver

Desáté pokračování série s Lincolnem a Amélií přineslo lehké rozčarování, až zklamání. Tentokrát mi přišlo, že knize něco chybělo – především čtivost. Z počátku děje jsem byla celkem dost zmatená a nemohla jsem se úplně zorientovat v postavách ani místech. Kniha mi přišla hodně vleklá a od první chvíle jsem se do ní absolutně nemohla začíst. Přišlo mi, jak kdyby to psal úplně jiný Deaver, než jsem si doposud zvykla. Když jsem se pak v ději posunula přibližně do poloviny, kniha už naštěstí nabrala trošku spád, nebyla zde nouze o zvraty a následné rozuzlení bylo super, ale v celkovém dojmu na mě kniha působila velmi průměrným dojmem, kdy si myslím, že na ni hodně rychle zapomenu.

06.11.2024 3 z 5

Skutečné zločiny na Plzeňsku 2 Skutečné zločiny na Plzeňsku 2 František Müller

Další zločiny z Plzeňska byly opět mrazivé a při čtení se mi místy dělalo hodně úzko. I navzdory velmi silným tématům jsem knihu přečetla jedním dechem.

U knihy se mi velmi líbí, že nám autor nic nepřikrášluje a „jedná“ s námi na rovinu. Takže díky tomu máme možnost si udělat obrázek o tom, jak takové vyšetřování vypadá a že to opravdu není záležitost na jeden večer.

Během výslechů musím ocenit skvělou práci policistů, protože dokázat si zachovat kamennou tvář a „naladit“ se na vlnu pachatele není jednoduchá věc – já osobně bych měla chuť vyslýchaného minimálně profackovat.

Dále také musím vyzvednout to, jak je celá kniha zpracovaná. Od případů, kdy vrazi neskončili ve vězení až po matky, které budete do smrti proklínat. Kniha tak postupně graduje a v závěrečné fázi se odpálí bomba, která vám nedovolí na knihu zapomenout. Některé případy jsem si i dohledávala na internetu a opravdu je neskutečné, co někteří lidé dokážou.

Moc se mi líbí i autorův styl psaní, kdy nám dokáže věci sdělit jasně a nezabíhá do zbytečné omáčky okolo. Summa summarum knihu určitě doporučuji všem milovníkům krimi příběhů a doufám, že se do budoucna dočkáme i dalšího pokračování. A i kdyby ne, tak se alespoň můžeme těšit na seriálové zpracování :-)

10.10.2024 5 z 5

Stín ve dveřích Stín ve dveřích Tim Weaver

Tak tentokrát musím říci, že to v tomto díle skřípalo. Vůbec mi nesedl styl, jakým byla kniha napsaná. Povídky mě nikdy moc nebavily a ani tady to příliš nefungovalo. Hrozně mi vadilo to, že když už se daná povídka začala pořádně rozjíždět, tak najednou přišel turbulentní konec a hotovo.

Hrozně mi tady chyběla větší provázanost celé knihy a je mi moc líto, že autor některé povídky nerozepsal do samostatné knihy. Protože věřím, že minimálně dva případy by byly jako samostatný případ skvělý! Ale co se dá dělat, i tak se do dalších dílů určitě pustím.

Co je plusem této knihy je to, že se opět setkáváme s našimi starými známými a máme možnost se dozvědět zase o trošku více z jejich minulosti. Ale upřímně ani to celkový dojem z knihy příliš nevylepšilo. Tak snad příště to bude lepší a dočkáme se pořádné jízdy!

16.08.2024 3 z 5

Tři hříšná tajemství Tři hříšná tajemství Nikki Sloane

Volejme třikrát hurá, autorka se konečně vrátila k tomu, co rozjela v prvním díle – začala psát opět děj. Kniha měla spád, hlavní postavy mě neskutečně bavily a po dlouhé době jsem si čtení zase užila na maximum. Nemusíte se však bát, protože milovníci erotických scén si opět přijdou na své. Autorka nám opět ukazuje, že to je pořádná ďáblice, která za to umí vzít. Jsou chvíle, kdy se při čtení budete červenat až na zadku, ale tentokrát to naštěstí nebude v převaze. Jsem ráda, že jsem se do knihy pustila a moc doufám, že další díly se ponesou v podobném duchu :-)

24.06.2024 5 z 5

Hejno havranů Hejno havranů Kate Stewart

První díl ze série Havraního bratrstva a já musím říci, že jsem relativně zklamaná. Po velké vlně, kdy všichni jásali nad touto knihou musím přiznat, že já půjdu proti proudu. Prvních 200 stran mi přišlo absolutně zbytečných a já se strašně musela přemlouvat, abych knihu četla dál. Pak tedy přišla trošku zajímavější část a knihu jsem už více méně bez problémů dočetla. Ale celkově musím říct, že příběh naší hlavní trojice mě moc nezaujal. Jedna větší pikantní scéna byla fajn, ale vše ostatní hodnotím jako průměr. Závěr knihy mi pak najednou přišel uspěchaný (částečně nepochopený, ale kvůli spoileru nemohu více rozepsat) a otevřený konec vlastně ani nepřekvapil. Na jednu stranu mám touhu číst dál, abych se teda dozvěděla rozuzlení, ale rozsah téměř 500 stran u druhého dílu mě fakt děsí. Takže to odkládám na dobu neurčitou a uvidíme, jestli na Exodus někdy dostanu chuť.

16.08.2023 3 z 5

Jenom ne Rich Jenom ne Rich Penelope Bloom

Tři kamarádky, které si daly slib, že rozhodně nikdy nebudou mít nic s bratry Kingovými. Tři bratři, kteří za sebou sice nechali minulost, ale přítomnost je vrátí zpátky na začátek. A jak už to bývá, tyhle dvě slavné trojice se opět setkají tváří v tvář a bude to opět jízda, na kterou se nezapomíná.

Musím říci, že po tom, jak jsem po sérii Komického románku byla na Riche natěšená, tak přišlo velmi rychlé vystřízlivění. Tentokrát bych řekla, že děj v knize prostě vázl. Přišlo mi, jak kdyby nás Penelope chtěla překvapit něčím novým, ale to něco se moc nepovedlo.

Zaprvé mě tedy překvapilo, kolik sprostých slov se v začátku objevilo. Docela mě to zarazilo, protože to není úplně autorčin styl a tady to působilo, jako pěst na oko. Celkově mi v knize chyběla chemie mezi hlavními postavami a zápletka, která by mě vtáhla do děje.

Na druhou stranu, abych zase nebyla jenom kritická, musím přiznat, že některé hlášky v knize byly naprosto dokonalé. A to je přesně to, co na Penelope miluji. Když chce, dokáže psát s lehkostí a vtipem. Knihu bych tedy spíše doporučila jako velmi jednoduchou oddechovku, kdy třeba chcete na chvíli jen změnit žánr a dokonale vypnout hlavu.

Pošťuchování chlapců i dívek bylo v příběhu úsměvné a kdo ví, třeba s dalším pokračováním se zase dočkáme trošku lepšího zpracování. Protože když si vzpomenu na zmiňovanou sérii Komického románku, tak ta byla naprosto dokonalá a tu s klidným svědomím mohu doporučit! :)

25.06.2023 3 z 5

Hotel 69 Hotel 69 Sonia Rosa

Osobně se přiznám, že mě kniha ale absolutně nebavila. První půlku mi trvalo, než jsem vůbec pochopila, že jednotlivé postavy budou mít vždy jen jednu kapitolu a více se o nich nedozvíme. Takže kromě hlavní dějové linky kolem manažerky a majitele hotelu jsme si přečetli několik příběhů, které pro mě neměly absolutně žádný význam. Nápad na takovou knihu je možná dobrý, ale mě to vůbec neoslovilo a nebavilo mě to. Obecně nemám ráda knihy, kde je velké množství postav a tady jich bylo opravdu šíííííleně moc.

19.06.2023 2 z 5