dencazrnu komentáře u knih
Druhý díl z této série se mi o chlup líbil více, než díl předchozí. Je důležité upozornit, že autorka rozhodně nešetřila pikantními scénami a o sex zde není nouze! Jsem ráda, že Nick není tak obrovský narcista jako tomu bylo u Spencera v předchozím díle. I tak bych ale ocenila, kdyby muži v této sérii trošku krotili svá ega :D Každopádně kniha se čte dobře, díky krátkým kapitolám vám stránky mizí pod rukama. A přiznám se, že u závěru jsem i lehce uronila slzu. Tak pokud hledáte pikantní a oddechové čtení, vzhůru do toho!
Za mě velmi zajímavý thriller s povedenou zápletkou. Možná mám trošku problém se zařazením, protože úplně mi moc nesedí nálepka thriller. Já bych to viděla spíše na nějaké rodinné drama, protože od thrilleru očekávám trošku více napětí a tajemna. Ze začátku jsem upřímně měla trošku problém se do knihy začíst, protože jména sourozenců se mi trošku pletla a nedokázala jsem se do knihy úplně položit. Každopádně postupně jsem se do knihy začetla a i když jsem četla knihu dlouho, rozhodně nemůžu říci, že by mě nebavila Mám ráda, když je v příběhu vždy více podezřelých a postupně odkrýváme příběhy jednotlivých postav. Určitě by se mi líbilo, když by postava Ruby dostala více prostoru.. Knize dávám 3,5 hvězdičky, protože se četla opravdu dobře a díky krátkým kapitolám děj příjemně ubíhal.
Od této autorky mám za sebou první knihu a musím říci, že mě to tedy pořádně dostalo :-D První polovina knihy byla taková trošku nudná ovšem druhá část stála za to. Určitě knihu řadím mezi ty oddechové a hodně jednoduché. Překlad byl místy opravdu zběsilý, ale ve finále jsem se přistihla u toho, že nutně potřebuji vědět, jak příběh Temperance a jejího cizince bude pokračovat. Celkově však hodnotím jako průměr, protože víc hvězdiček dát prostě nemohu :-)
Tahle série od Mayna mě neskutečně baví. Hrozně se mi líbí prostředí, ve kterém se děj odehrává. Sloan a Solar tvoří skvělou dvojici a vyšetřování v jejich podání mě baví. Tento díl se mi líbil možná o maličko méně než předchozí, jelikož ke konci rozuzlování případu jsem se lehce ztrácela a trošku jsem si připadala jak v knize s Theem :-) Na druhou stranu úplný konec knihy všemu dal smysl a já se už neskutečně těším na další díly. Určitě bych příště ocenila, kdyby mohla Sloan trávit více času ve vodě, protože to dává knize ten správný náboj!! :-)
Kniha určitě nebyla špatná, ale rozhodně ji nemůžu řadit mezi top thrillery, které jsem četla :-) Mám ráda "příběhy ze sousedství", ale třeba taková Shari Lapena mě dokáže zaujmout více, než tomu bylo u této autorky. Každopádně knize se nemůže odepřít čtivost a díky krátkým kapitolám děj ubíhá rychle. Občas jsem se trošku motala v postavách, ale to je u mě celkem běžné, takže to nedávám za vinu knize, ale spíš mojí děravé hlavě :-D Další knihy od autorky si určitě přečtu, ale jak říkám, četla jsem už lepší knihy :-) Celkově bych to viděla tak na 3,5 hvězdičky a jsem zvědavá, jaké budou další knihy.
Knížku jsem si přečetla na doporučení kamarádky a musím říci, že jsem byla doopravdy nadšená :-) Velmi zajímavá kniha u které se mi líbilo, že byla oživena deníky zmizelé maminky, ke kterým se její dcera dostala. Autorka si s námi pěkně po celou dobu příběhu pohrávala a postupně nám odkrývala další a další skutečnosti. Konec mě překvapil a upřímně jsem ho vůbec nečekala.
Tato kniha byla pro mě určitě lepší, než Výjezdovka, kterou jsem četla jako první. Když si odmyslím absurditu příběhů (která mi nevadila, protože je to prostě vymyšlená povídka), tak mě kniha i celkem bavila :-) Jediné dvě povídky se Sherlockem a Herculem mi tak nějak neseděly do celého konceptu knihy. Takže pokud nebudeme řešit, jak moc je to reálné nebo ne, myslím, že se kniha vlastně povedla :-) Oceňuji i krátkost jednotlivých povídek, žádné zbytečnosti či zdlouhavé popisy..
Opět další skvělý díl, kterému nechybělo napětí. Obě série od této autorky mě opravdu baví a velmi se těším, až dočtu i tuhle :-) Líbí se mi, jak autorka umí zkombinovat erotiku a zároveň krimi zápletku do jednoho celistvého příběhu. Po celou dobu čtení jsem se bavila a ten závěr, ten tedy navnadil, že se brzy vrhnu i na Podraz, protože nutně potřebuji vědět, jak to dopadne :-)
Kniha se čte dobře, ale už si trošku říkám, zda by se v tom nejlepším nemělo přestat :-) Určitě to nebyl nejhorší díl (tím pro mě zůstává Zákusek), ale oproti Balíku kvalita zase o něco klesla. Tak nějak mi některé pasáže přišly zbytečné. O humoru a sexu se tady v tomto díle také moc mluvit nedá. Jediné oživení této série je v podobě malé Zoey, která to přeci jen oživila. Každopádně jsem už ráda, že Keřík bude posledním dílem této série, kterou jsem si vlastně moc užila :-) Doufám, že to řeknu i po přečtení posledního dílu. :-)
Opět skvělá jízda, stejně jako u Prokurátora. Tyhle knihy mají prostě šmrc, děj příjemně plyne a je to všechno okořeněno špetkou erotiky :-) Prostředí soudu mě baví a já jsem ráda, že i v této knize se objevil jak Chladný tak Kinga. Takže kdo hledá oddechové čtení, vzhůru do této série, mohu jen doporučit :-)
Bohužel musím říci, že za mě tedy zklamání. Pravděpodobně to bude tím, že jsem od knihy měla opravdu velká očekávání a to jsem mít neměla. Tím, že kniha vychází ze skutečných příběhů jsem čekala opravdovost. Místo toho jsem u některých povídek nevěřícně vrtěla hlavou a říkala jsem si, PROČ? Jediná povídka Citové vydírání mě doopravdy bavila a té bych i dokázala uvěřit. Ostatní fakt ne. Celkově tedy dávám slabší 3 hvězdičky, ale už teď vím, že do dalších knih se od autora rozhodně nepustím, bohužel..
Knihu jsem dostala darem a tak nějak jsem jí pořád odkládala. Ale to byla obrovská chyba. Kniha mne chytla od první stránky a já hltala každičké slovo, které autorka napsala. Líbilo se mi prolínání minulosti a přítomnosti, vyprávění z více stran. Jedním slovem paráda. Určitě si přečtu i druhou knihu od této autorky a opravdu lituji, že jsem s přečtením knihy tolik otálela.. :-)
(SPOILER) Za Lazará dávám tentokrát jen tři hvězdičky :-) za mě to bylo trošku zklamání. Nevím proč, ale celkově mě děj této knihy prostě nenadchl. Já zastávám názor, že mrtvé má zůstat mrtvé.. :-) ale i tak celou sérii Keplerovců hodnotím jako velmi dobrou a určitě se vrhnu i na jejich novinku Zrcadlový muž, která se blíží na pulty knihkupectví :-) Po Bryndzovi se Keplerovci stávají mými dalšími oblíbenci. :-)
Kniha nebyla špatná, ale že bych z ní byla úplně unešená se říci taky nedá. Nějak mi tam chyběla zápletka, která by mne vtáhla do děje a nutila mne číst dál.. Cca po 50 stránkách jsem knihu odložila a vrátila jsem se k ní až po měsíci. Cat jako vyšetřovatelka je sympatická a milá, ale celkově knihu hodnotím jako průměrnou. Hrozně mi tam chyběl ten wow efekt, u kterého bych si řekla super, tohle mě fakt bavilo. A ještě nevím zda je to chyba u mě, ale měla jsem šílený problém, zapamatovat si všechna jména. Přišlo mi, že se všichni jmenují snad stejně a pořád jsem se vracela o stránky zpět, abych si uvědomila, kdo je vlastně kdo. Pro další knihu od této autorky rozhodně hned nepoběžím - možná někdy časem.. :-)
Nejraději bych hodnotila jako 3,5 hvězdičky.. 3 se mi zdají málo, ale 4 už zase moc. Začátek knihy byl super, jenže pak se to na můj vkus začalo příliš táhnout a komplikovat. Ke konci už jsem zase byla napnutá, jak to dopadne, ale celkově z knihy nejsem zase úplně odvařená, jak jsem původně čekala.. :) U této knihy by mě asi více bavilo filmové zpracování, než to číst.. :D Na druhou stranu, zase jsem četla i horší knihy, tak zase tak zlé to nebylo.. ale i tak nechávám jen 3 hvězdy.. ..:)
Kniha se četla dobře, i když podobnost s Padesáti odstíny šedi se opravdu nezapře :)
Kniha místy opravdu nereálná. Nechce se mi věřit, že by to tam šlo všechno tak moc snadno. Každopádně i kdyby z toho byla pravda jen polovina, pořád mi jde z těch hrůz husí kůže...Každopádně kniha byla napsaná čtivě, přečteno za dva dny..
Moc milé doplnění upírské série :) Klidně bych ocenila i více stran :)
Upřímně jsem ráda, že už to byl poslední díl z této série, která pro mě bohužel měla sestupnou tendenci. Jak to skvěle začalo, tak poslední díl už prostě nebyl ono. Kennedy mi hrozně lezl na nervy tím, jak byl pan „moudrý“, ale přitom byl úplně totálně natvrdlý. Chvilku to možná bylo roztomilé, ale s dalšími přečtenými stránkami mi to lezlo spíš na nervy. Celkově mi tady chyběla ta chemie, jako tomu bylo třeba u Iana. Ani humorné to nebylo, spíš bych to hodnotila jako takový ten průměr. Kniha neurazí, nenadchne a já už po pár dnech jen těžko vzpomínám, co se tam vše dělo. Jediný závěr si pamatuji, a to jen proto, že mi přišel fakt pitomý a zbytečný. Zakončit se to dalo s větší noblesou. Za sebe tedy doporučuji maximálně první dva díly z této série, které byly příjemnou změnou a oddechovkou. Tady to už však nefungovalo, čeho je moc….