denny276
![Barvy dychtivosti Barvy dychtivosti](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/176521/80-dni-barvy-dychtivosti-176521.jpg?v=1380563844)
80 dní... ač je mi to líto, ale nemohu jinak- nevím co mě to napadlo,že jsem se po přečtení prvního dílu vrhla na druhý... nápadů se zde moc nevyskytuje a v příběhu je neskutečně mnoho zbytečně táhlých pasáží. Kniha nesplnila mé představy,jsem zvyklá na jiné podaní knih toho stylu. Nicméně na zimní dlouhé večery vcelku dobré zahnání nudy.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Panský klub Panský klub](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304172/pansky-klub-KqC-304172.jpg?v=1468508399)
Kniha má pobavit,jak se píše na začátku...Jasně, srovnávat s Markýzem de Sade to nejde.Takže: to, že je to autorova prvotina bez korekcí,mi vůbec nevadí- sice se občas někde objeví krkolomný obrat,ale celkově se mi kniha četla lehce a účel splnila. Neočekávala jsem od ní nějaké sci-fi z budoucnosti a podobně. Takže náčrt světa hned na začátku, s občasnými zmínkami pro připomenutí v průběhu knihy,mi přišel dostačující. Nemyslim si,že by autor byl nejak víc narušen,prostě jen napsal něco malinko jiného, než je v dnešní době běžné. Představivost při čtení fungovala, dějová linie mě nenudila, hlavní postavy pro mě byly popsány dostatečně, a konec se mi líbil.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Fifinčina dětská kuchařka Fifinčina dětská kuchařka](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145316/fifincina-detska-kuc-145316.jpg?v=1358201100)
Miluji Čtyřlístek od dětství. Knihu jsem dostala jako malá a pár receptů jsem z ní vytvořila. Největší úspěch mela mrkvova babovka a plnena rajcata:D
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Šťava z prostaty Šťava z prostaty](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262382/stava-z-prostaty-262382.jpg?v=1441043607)
Kniha je napsána vcelku pěkně .Zaujala mne svým příběhem. Sice místy trochu nuda- měla jsem tendence občas něco přeskočit. A když to vezmu kolem a kolem, číst se to dá. Kniha splnila má očekávání a dá se říci, že i mile potěšila různými zvraty.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Místo, které zvoní Místo, které zvoní](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144238/misto-ktere-zvoni-144238.gif?v=1357413280)
Nemohu jinak- povídky paní Olgy Anny mi berou doslova dech z plic. Její forma psaní a stylistika mě nepřestává mile překvapovat s každou nově přečtenou povídkou. Kniha se čte naprosto sama, písmena hltám v očekávání bezvadných slovních spojení . A příběhy samotné mají spád a prostě šmrnc.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Cabernet Sauvignon a jahodový dortík Cabernet Sauvignon a jahodový dortík](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202010/pikantni-zivot-charlotte-lavigneove-cEl-202010.jpg?v=1405639101)
No vzhledem k nedospělému chování Charlotte se dalo předpokládat, jak to celé skončí,takže žádné překvapení...avsak Charlotte na druhou stranu překvapuje vlastně neustále,v podstate vším, co dělá. Celá série mě bavila a četla se sama.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Bublinky v šampaňském a smetanové karamelky Bublinky v šampaňském a smetanové karamelky](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180723/bublinky-v-sampanskem-a-smetanove-k-mt2-180723.jpg?v=1597220462)
První díl obsahoval o něco více vtipnejších scén, avšak oddychovka je to pořád dobrá a čtení jednoduché. Což jsem přesně na léto potřebovala .
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Cayenský pepř a javorový pudink Cayenský pepř a javorový pudink](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180716/cayensky-pepr-a-javorovy-pudink-180716.jpg?v=1383224846)
Kniha splnila mé očekávání. Super oddychovka na léto u které se nemusí přemýšlet a pobaví. Charlotte je prastena a situace,které se jí stávají, jsou někdy úsměvné a jindy zapíchají u srdce. Líbí se mi i ostatní postavy příběhu. Během tří dnů jsem přečetla tři knihy z této série. Ta čtvrtá mi ještě v knihovně chybí.