Denny456 Denny456 komentáře u knih

Papež ukrutný Papež ukrutný Alejandro Jodorowsky

Jodorowsky. Spousta sexu, byť narozdíl od Borgiu homosexuálního. Dost krve a nechutností. Úžasná kresba a pořádná bichle, která se bohužel čte hrozně rychle. Trošku poupravená historie, ale pokud snesete, že to celé je lehce nadnesené, tak to je možné přejít. Takže si určitě vychutnejte další skvělý komiks.

16.07.2021 4 z 5

Město světla Město světla Jason Lutes

Celá sága tří dílů mi přišla poměrně nevyrovnaná s klesající tendencí kvality. Třetí díl končí vlastně jen uzavřením jednoho příběhu, přičemž všechny ostatní zůstavají nedořešené.

15.07.2021 2 z 5

Prodejce Prodejce Rob Hart

Za mě příjemné překvapení. Zajímavý námět a vcelku čtivé podání. Myslím, že to stojí za to zkusit.

15.07.2021 4 z 5

Křivé ostří (+ 2 novely) Křivé ostří (+ 2 novely) Martin D. Antonín (p)

Tak tohle je prostě pecka. Skvělé postavy, velmi dobrý děj, který není systémem, jdeme od někud někam. Velmi jemně zapojený humor a výborně popsané bitvy. Kniha vás nutí číst dál a dál a nenechá vás vydechnout. Prostě pecka. Takže TERG!

30.06.2021 5 z 5

Půlnoční fronta Půlnoční fronta David Mack

Za mě to vůbec nebylo špatný. Celkem hezky vymyšlená situace, dobře fungovala. Ale střed knihy byl dost pomalý a rozvláčný. Je to škoda. Ale do případného druhého dílu, bych šel.

03.06.2021 3 z 5

Až do posledního Až do posledního Jérôme Félix

Opravdu strhující. Neodtrhnete se a dáte to najednou. Krásná kresba a skvělý příběh.

27.05.2021 5 z 5

Říše Říše Roman Bureš

Za mě fakt povedený, i ta koncepce knihy, jak se o tom tady píše mi něřišla úplně špatná. Tahle alternativní historie mě prostě bavila, byť oboje vyvrcholení djových částí bylo takové dost urychlené.

03.05.2021 4 z 5

Soukromá tajemství Soukromá tajemství * antologie

Sbírka povídek, které jsou velmi, velmi nevyvážené. K mému velkému údivu nejlepší asi A. Geislerová, kterou jako člověka opravdu hodně nesnáším. Ale tady klobouk dolů. A pak Epstein. A pak už nic.

14.04.2021 2 z 5

Spirituál kvintet Spirituál kvintet Jiří Tichota

Tohle nemá chybu. Pan Tichota je velmi dobrý vypravěč.

11.03.2021 4 z 5

Kronika zániku Evropy: 1984–2054 Kronika zániku Evropy: 1984–2054 Vlastimil Vondruška

V podstatě dvě knihy. První část se mi četla dobře a bavila mě. Je to popis událostí, které známe z autorova pohledu, který mě není úplně cizí. Druhá část je budoucnost. Zde mi kniha už přijde výrazně rozvláčnější, s poměrně hustým množstvím postav, které nejsou úplně přehledné. Zhruba v půlce druhé části jsem se začal těšit až to všechno skončí. Takže za první půlku 4,5 hvězdy, za druhou 2,5.

30.07.2020 3 z 5

Na Río de la Plata Na Río de la Plata Karl May

Zdá se to neuvěřitelné, ale ono to pořád funguje. Často píšu, že i červená knihovna, když je dobře napsaná může být vlastně dobrá. Stejně tak i dobrodružný román může být excelentně napsaný. A pak i prominete to, že máte černobílé postavy a těžko uvěřitelný děj. Ono to totiž je tak dobře napsaný, že to prostě přehlížíte a ztotožníte se na chvíli s tím duchem knížky.

17.11.2024 4 z 5

Midway Midway Jean-Yves Delitte

No čekal jsem něco jiného. Příběh je strašně zmatený. Kdo o bitvě nic neví, tak se určitě ani nic nedozví, protože scénář je vystavěn velice zmateně. Navíc kresba je lehce podprůměrná a některé postavy si byly velmi podobné, což zmatek jen zvyšuje. Tohle je slabé dílko.

17.10.2024 2 z 5

Půlnoční král a jiné příběhy Půlnoční král a jiné příběhy Jiří Hrdlička

Trocha nostalgie a vzpomínka na Komety. Trochu ročarování, že příběhy nejsou dokončené. Styl kresby mě bavil. Scénáře jsou slabší a určené spíše pro menší děti. Celkově hezky udělaná knížka s výborným doslovem.

17.10.2024 3 z 5

Co kdyby to dopadlo jinak? Co kdyby to dopadlo jinak? * antologie

Škoda, že takovýto druh knihy nenapsala nějaká sevřenější skupina autorů. Takto je rozdíl mezi jednotlivými částmi velmi křiklavý. Bohužel. Některé části jsou psány velmi odborně jiné jsou evidentně vymyšlené bez nějaké velké vazby na pravděpodobnost. Mě se líbil i obrázkový doprovod, který je umístěn v knize, aniž by navazoval na text a je vlastní jednotkou v knize. Často jsem se dost pobavil.

03.10.2024 3 z 5

Život a smrt Maxmiliána Drápa Život a smrt Maxmiliána Drápa Pavel Horna

Do Foglarových světů se rád vracím. A tohle bylo hodně dobré. Ano je to četba spíše pro mladé, ale chytilo mě to a fakt mě to bavilo. Asi trocha nostalgie, ale proč prostě ne? Mimochodem hrozně mě baví, že Albatros začal vsázet na velmi dobrou ilustraci a i tady se povedla.

22.09.2024 5 z 5

Žít - Karel Svoboda Žít - Karel Svoboda Petr Klein Svoboda

No při této knížce je potřeba si dopředu říct, jestli máte raději Vendulu nebo Karla Svobodu. Pokud Karla SVobodu, tak se vám bude líbit. Text je minimálně do smrti první manželky Karla Svobody velmi dobrý a dobře se to čte. I když informací by mohlo bát i víc, tak to nevybočuje z průměru memoárových knih. V poslední přibližně čtvrtině již syn Petr Svoboda dává jasně najevo co si o druhé manželce svého otce myslí. A ne, že bych s ním nesouhlasil.

09.09.2024 4 z 5

Vyhlídky nad přítoky Labe - Ohře, Jizera, Ploučnice a Kamenice Vyhlídky nad přítoky Labe - Ohře, Jizera, Ploučnice a Kamenice Ivan Klich

Je to pěkné a návodné. Fotky trochu slabší, popisy výborné.

05.09.2024 3 z 5

Zjevení Cthulhu Zjevení Cthulhu Howard Phillips Lovecraft

Autora a jeho povídky jsem četl někdy v devadesátkách ve čtrnácti a tehdy se mě nelíbily. Teď jsem si přečetl tuto knihu a povídky se mi opět nelíbily. Já samozřejmě chápu, že je to určující a zásadní autor pro oblast nejen hororu. Zároveň i chápu, že je to mistr popisu a z těch 330 stránek je tak 250 čistě popisných a fakt vám ty popisy krásně evokují, to co mají. Ale bohužel to je za mě vše. Jinak je to stále opakující se scénář se stále velmi podobným budováním textu a celé je to vlastně dost nudné. A musím se přiznat, že za mě by to mělo k hororu fakt daleko. Respektive dost často jsem nechápal, čeho se mám bát.

25.08.2024 2 z 5

Stroj času / Ostrov Dr. Moreaua Stroj času / Ostrov Dr. Moreaua Herbert George Wells

Stroj času je rozhodně z plný počet. Jako takhle napsaný příběh by asi obstál i dneska. Natož před těmi lety. Ostrov je jen o fous horší a pořád super. Rozhodně si přečtěte.

25.08.2024 5 z 5

Vyhlídky nad přítoky Vltavy: Otava, Lužnice, Sázava, Berounka Vyhlídky nad přítoky Vltavy: Otava, Lužnice, Sázava, Berounka Ivan Klich

Je to pěkné a návodné. Fotky trochu slabší, popisy výborné.

25.08.2024 4 z 5