Denny456 komentáře u knih
Komiks byl zajimavy. Pribeh jsem znal z dokumentu a Jaromir 99 je super jako vzdy.
Je to dost jiný King? Jak je níže psáno, bez enormního literárního balastu funguje prostě jinak? Za mě to tak není. V podstatě je to ten samý King z ostatních knih, bez balastu.
Další dost dobrý komiks. Tady vás jednoznačně uchvátí kresba. Ne, že by děj nebyl dobrej. Je. Ale kresba je tady to, co jednoznačně vítězí. Tuhle bichli neučtete v posteli nebo v tramavji, ale vyplatí se sednout si a v klidu přečíst.
Příběh za 10. Jo tohle je fakt povedený a tak zamotaný, že do konce nevíte co a jak. Je super, že to vyšlo pohromadě. Jinak byste museli vždy přečíst vše předchozí, abyste měli tucha kde jste. Hvězdičku odebírám za kresbu, která mi tak moc nesedla.
Přemyslovská epopej je určitě nejlepší sága co Vondruška napsal. Všechny díly jsou velmi čtivé a v podstatných věcech i poměrně přesné. Navíc narozdíl třeba od Husitské epopeje je to celkem přehledné.
Hezká kniha, převážně fotografická, ale texty jsou uměřené a postačují. Je vidět, že to je knižní verze výstavy, ale to je dobře. Výstava si krásnou knihu zasloužila.
Poprvé Smrť u Pratchetta ve větším formátu. Mě baví každý knížka autora ze Zeměplochy, ale tato je o příčku víše než předchozí Čároprávnost, byť pořád o příčku hůře než první dva díly s Mrakoplašem. Pořád je to ale jen takový rozjezd. :)
Tak první knize autora "Chaloupkám" jsem dal jasný odpad. A ani po roce a půl si nemyslím, že by to nebylo zasloužené. V této knize je cítit, že autor se alespoň trochu vypsal. Pořád je to napsané velmi jednoduchou češtinou s velmi slabými dialogy. Navíc během čtení jsem si často vzpomněl na obsahově podobně zpracovaná témata v jiných knihách. Nejčastěji Zdivočelá země od Stránského, ale dobře. Stále je děj dopředu předvídatelný. Celkově se to čte trochu lépe. A co jsem ocenil už není žádná cikánka, která vám předvídá budoucnost :)
Sedmičku a osmičku, tedy Marlowa a Olympii jsem četl v jednom zátahu na dovče. A evidentě je jde i společně hodnotit. Rath je pořád super. Skvělý popis života v Německu. Trošku krkolomnější zápletky kriminalistické. To mi ale moc neva, protože na detektivky moc nejsem a ani si nejsem jistý, že toto pravé detektivky jsou. Proplétání historických postav a dějů je čím dál lepší. U Olympie mě začal vadit nepřekládání angličtiny. A slyšel jsem, že v dalším díle je to ještě horší.
I ve dvojce platí, co jsem psal v jedniččce: Vondruška je rozený vypravěč. Občas tam jsou nepřesnosti, ale taky to není historie, ale historický román. Za mě velmi čtivé.
Pořád vysoká kvalitka akční jízdy spojené s mimozemšťany a spoustou tělních tekutin. Ale Sněgonová byla díl předtím o chlup lepší.
Písek od autora od kterého jsem četl Silo, je dobré dílko, které se mi ale zdálo takové rozjížděcí. (panebože, kdo vymyslel, že všechno musí mít tři díly). Je to jedna z knih, kde musíte přijmout svět tak jak jej vymyslel autor, přestože reálně je to vymyšlené a proti fyzice. Ale to asi není ten problém. Ten je v tom, že jde o začátek, který snad bude mít nějaké pokračování.
Prostě klasika. Čapek se musí číst, aby každý čtenář věděl jak se správně pracuje s jazykem a jak se chrlí myšlenky.
Můj absolutní komiksový oblíbenec. Ještě jsem od něj nečetl slabší komiks. Tohle má jedinou zásandí vadu a to, že to je krátké. Ale určitě musíte. Tohle je topka.
Taková jednohubka. Hezky nakreslená s nosným příběhem. Myslím, že by to mohlo být i kratší než celé album, ale hluchá místa se daly rychle přejít. Jinak klasická Evropa, kterou Vybíral umí vydávat.
Myslím, že tohle je nově nalezený styl. A přitom to je na první pohled fakt jednoduchý. Prostě se něco stane jako jinde, akorát, že se děj v podstatě celý přesune do metra. Stísněné, celkem i teoreticky reálné. No a samozřejmě celá společnost zatížená různými úchylkama přesune do podzemí. A k tomu hlavní hrdnia, který vlastně neví co a jak dělá, ale prožívá neuvěřitelnou cestu. Je to fakt dobrý.
Příběh a styl psaní mě vyhovoval. Mělo to všechno co kniha slibovala. Drsný děj, "romantiku", a rychle to odsýpalo. Na konci až trochu dost na můj vkus. ALe ty chyby, překlepy atd. Ach jo. Tady by se mělo nakladatelství vážně zamyslet.
Zámek a klíč. To je tak, když někdo umí chrlit desítky nápadů, propojovat je spolu a přicházet s wau efekty několikrát v jednom dílu. A k tomu výborná ilustrace, která skvěle doplňuje scénáře. Jsem rád, že jsem si dal všechny díly najednou. Myslím, že to byla super jízda. Prostě tohle musíte.
Zaklínače znám z knížek a z první série. Komiks je taky fajn, ale knížky jsou knížky. Byť kresba je na velmi dobré úrovni. Tohle bylo navíc celkem temné a bavilo mě to více než jiné díly.