Denny456 Denny456 komentáře u knih

Mlsoun. Kniha třetí Mlsoun. Kniha třetí Jeff Lemire

Další komiksová bomba. Už po prvním díle jsem věděl, že tady se něco rodí. Akorát jsem se bál, že by se to mohlo zvrhnout jako často. (Třeba jako Ztraceni, kteří jsou v rozhovoru, na konci knihy, citováni). Ale to se nestalo. Tenhle třetí a tlustší díl než předchozí, byl nabitý skvělým dějem a ještě lepší kresbou. Do tohohle určitě jděte.

13.06.2023 5 z 5

Moje máma Jana Brejchová Moje máma Jana Brejchová Tereza Brodská

Knížka je skvěle napsaná, má spoustu doprovodného materiálu, převážně s fotografií a samozřejmě v textu poodhaluje i řadu informací, které jsou ale vždy podávány s úctou a pokusem o pochopení. Paní Brejchová nebyla jednoduchá osoba, ale byla vždycky svá. Tohle stojí za to.

13.06.2023 4 z 5

Vánoční říše (komiks) Vánoční říše (komiks) Joe Hill (p)

Tak tohle je jízda za všechny hvězdy. Silný scénář a výborná kresba. A navíc tisíce ujetin, které se na vás chrlí z každé stránky a z většiny obrázků. Tady se snad ani nedá nazančit děj. Čekejte prostě úplně všechno a dostanete ještě spoustu věcí navíc.

13.06.2023 5 z 5

Tleskač Tleskač David Jan Žák

Stínadla jsou skvělý svět a je sem možno různě vstupovat. tohle nebylo vůbec špatný, ale zase to nebylo žádné veledílo. Je to psané současným stylem, což asi některé zaryté Foglarovce nepotěší. Mě to ale moc nevadilo. Pro milovníky Stínadel je to určitě nutnost.

06.06.2023 3 z 5

Conquistador: Kniha 1 a 2 Conquistador: Kniha 1 a 2 Jean Dufaux

No tak tohle je zase nadprůměrnější. Prostě Evropa. Scénář je povedený a kresba tentokrát vyladěná. Kniha jede a hluchá místa se vyskytují opravdu minimálně. Všechny čtyři díly jsem přečetl za dva dny a pak se ještě pokochal kresbou.

25.05.2023 4 z 5

Neviditelná pevnost 19-23 (Omnibus) Neviditelná pevnost 19-23 (Omnibus) Jean van Hamme

Omnibus s pěti kousky Thorgala. Za mě jako celek to perfektně funguje. Samozřejmě v některých dílech jsou slabší pasáže a trocha toho opakování se, ale takhle v celku to perfektně funguje.

27.04.2023 5 z 5

Bitva o Salajak Bitva o Salajak Johan Theorin

No podívejte se. Dlouho jsem při četbě přemýšlel, jak to pojmout a pak jsem to asi pochopil. To není fantasy pro dospělé, ale pro děti a spíše nižšího věku. Tak kolem 10 - 12 let. Ty se budou myslím hodně dobře bavit. Starochové, nad tento věk budou celkem zklamáni.

12.02.2023 2 z 5

Hrst hlíny Hrst hlíny Bram Presser

Další téma o holocaustu. Opět reální lidé, ale tentokrát je příběh úplně jiný. Je provázaný se současností a pokládá zajímavé otázky. Jak žili ti, co přežili. A co bylo dál? Doporučuji.

15.01.2023 4 z 5

Jak se dělá zoo Jak se dělá zoo Petr Fejk

Když tě nikdo nechválí, pochval se sám. O tom ta kniha prostě je. Ten chlap skočil do šťastné doby a manažersky se chopil zoo. Sám nerad přiznává, že bez pomoci Magistrátu by nezmohl nic. A to je realita.

15.01.2023 3 z 5

Kapsy Kapsy Jonáš Ledecký

Čapek teď v komiksu letí. Nevím jestli Kapsy neměly být raději delší. Někdy mi přišlo, že scénáře byly na úkor pochopitelnosti.

02.12.2022 4 z 5

Velké dějiny zemí Koruny české. Svazek XVII., 1948–1956 Velké dějiny zemí Koruny české. Svazek XVII., 1948–1956 Jiří Pernes

Moje první velké dějiny přečtené komplet. Pernes udělal velkou knihu a myslím, že se o ní bude ještě hodně dlouho mluvit. Vychvalil bych asi všechno. Autor popisuje všechny důležité okolnosti. Líčí všechny aktéry a kupodivu ani nepoužívá v jiných současných knihách tvrdý antikomunismus. Tím nemyslím, že by nebyl kritický, jen je kritický ke všem stejně, což vysoce oceňuji. Za mě po dlouhé době plný počet.

06.08.2022 5 z 5

Jak na sítě Jak na sítě Michelle Losekoot (p)

Na knize je znát, že kniha s tímto tématem je zastaralá v podstatě hned po vytištění. Natož tři roky poté. Ale jako úplně jednoduché seznámení s dějem pro absolutní začátečníky dobrý.

06.08.2022 3 z 5

Kosmičtí Avengers Kosmičtí Avengers Brian Michael Bendis

Klasická komiksovka - původní sešity v čechách v knížečce. Zatím čtyři díly a celkem jízda skrz vesmír, logiku a hláškování.

06.08.2022 3 z 5

Cesta kostí Cesta kostí Richard Douek

Nebylo to špatný, ale zase žádný veledílo. Takový průměrný,. lehce hororový komiks. Kresba lehký nadprůměr, scénář taky. Zkuste to.

24.07.2022 3 z 5

Relikvie Relikvie Lincoln Child

Čteno kvůli výzvě a vůbec to nebylo špatné. Neměl jsem velké očekávání, ale děj cekem běžel kupředu. Nebylo tam moc hluchých míst a dávalo to smysl. Občas tedy některé charaktery byly až moc prvoplánované, ale to byl jen detail.

24.07.2022 3 z 5

Druhá strana Druhá strana Jody Houser

Jedná se komiks spíše pro děti než pro dospělé. Takže od scénáře toho mnoho nečekejte. Stejně jako od kresby. Jde o klasický americký pohled na komiksovou spotřebu. Takže přečtete a zítra už nevíte o čem to moc bylo. Pro děti to ujde na začátek.

28.06.2022 3 z 5

Smíchov - město za Újezdskou branou Smíchov - město za Újezdskou branou Jan Jungmann

Tahle edice knížek o Praze je úžasná. Spousty krásných fotografií a trocha méně textu. Obecně však krásně zpracovaná kniha o konkrétní městské části. Vřele doporučuji.

28.06.2022 4 z 5

Alfa a omega Alfa a omega Joe Hill (p)

Zámek a klíč. To je tak, když někdo umí chrlit desítky nápadů, propojovat je spolu a přicházet s wau efekty několikrát v jednom dílu. A k tomu výborná ilustrace, která skvěle doplňuje scénáře. Jsem rád, že jsem si dal všechny díly najednou. Myslím, že to byla super jízda. Prostě tohle musíte.

28.06.2022 5 z 5

Cizinci Cizinci Mort Castle

No čekal jsem asi něco jiného. Horor to rozhodně není. Zajímavé to celkem je, ale myslím, že to je zbytečně natáhlé a kratší novela nebo delší povídka by tomu slušela více.

28.06.2022 3 z 5

Orlové Říma. Kniha III & IV Orlové Říma. Kniha III & IV Enrico Marini

Parádní kresbička. Jednodušší scénář, ale velmi dobře napsaný. Boj římanů s germány. Co víc si přát?

19.04.2022 4 z 5