DericCaster komentáře u knih
Knížka se mi moc líbila. Je to oddechovka a je velmi vtipná. Určitě ji doporučuji číst pro zlepšení nálady, po práci, před hádkou a vůbec pořád. ;)
Já viděl nejprve film a říkal jsem si že je to dobrý film, ale s knížkou se srovnat prostě nedá. Knížka je mnohem lepší. Anebo se hezky doplňují. Myslím tím, že při čtení knížky mi mysl doplňovala obrazy z filmu a bylo to super. Román je napínaý a šlověk se i zasměje. Za mě super!
Marťan nasadil laťku fakt hodně vysoko a kdo má tendenci srovnávat tak bude asi trochu zklamaný. Já si nicméně nemyslím, že tato knížka je horší, je prostě jiná. Mě se příbeh líbil a určitě budu nedočkavě vyhlížet další autorova díla ;)
Určitě jedna z nejlepších knížek jenž jsem četl. Viděl jsem i film, ale knížka jasně vede. Příběh je velmi poutavý, bez zbytečných prodlev pěkně plyne. Určitě nenchat zahálet a ihned přečíst! :D
Velmi krásný, leč vlastně smutný příběh. Člověka to nutí uvažovat nad vlastníma hodnotama života... Je to Už pár dní, co jsem ji dočetl, ale už teď vím, že je to jedna z těch knížek, které člověk nezapomíná a rád se k nim vrací...
Černá linie je příběh novináře, který se pokusí lstí sblížit s několikanásobným vrahem, ve snaze pochopit jeho mysl a kam až taková snaha může vést.
Kniha má celkem dost stránek, ale nepřijde mi, že by to bylo zbytečné. První půle je trochu pomalejší a v podstatě moc natáhne, postupně se to však rozjede a v poslední třetině jsem knížku odkládal už jen nerad.
Thrillerově překvapivý konec se ale v mém případě nekonal. Děj napovídal kam se bude ubírat.
Celkem hodnotím na čtyři hvězdy. A určitě mohu doporučit ke čtení.
Mě to prostě bavilo... Příběh je nevšední, ale především velmi vtipný.... K tomu nejde moc co jiného napsat...
I já se přidám k většině, které se knížka velmi líbila. Životní příběhy dvou mužů, které se několikrát nečekaně protnou. Knížka se hezky četla a bavila každá stránka. Co víc od knihy chtít...?
Další skvělá kniha. Autorův styl mi prostě sedí. Knížka mne bavila od začátku do konce a už teď se těším na další...
Moc historických románů - situovaných do pozdního středověku, plných ritířů a soubojů - jsem tedy zatím nečetl. Tento příběh je mé první setkání s autorem a určitě ne poslední. S drobným odstupem působí příbeh tak trochu jako pohádka se šťastným koncem. Nicméně bylo těžké knihu odložit, a to je přesně to, co dělá knihu knihou dobrou...
Mne tedy Terapie dost bavila. Neotřelý román na téma duševně choré mysli. Příbeh se zprvu tváří jako detektivka, ale postupně se objevují náznaky, že ne vše je tak jak se zdá. Přibližně od poloviny už je patrné kam příběh směřuje. Knížka se mi velmi lehce četla, bavila mne a na rozdíl od jiných hodnotitelů, mi nepřišla překombinovaná a zmatená. V rovině psichických nemocí ale není nikdy vše černobílé...
Druhý díl série je opět velmi kvalitní knížka, která člověka prostě pohltí a nepustí. U Deavera se mi moc líbí, že když už si člověk myslí, že něco ví, autor ho vyvevde z omylu.
Zajimává knížka. Samotný příběh sériového vraha, inspirován skutečným vrahem Andrejem R. Čikatilem, je bezesporu zajímavý, ale myslím, že autor se v knížce snaží spíše přiblížit absurditu poválečného politického zřízení v Sovětském svazu. Kde pod heslem míru vládl strach a propaganda. Kde si nemohl být nikdo ničím jistý a za protistátní činost mohlo být považováno téměř cokoliv pokud se to někomu hodilo.
Carter je prostě Carter. Ani tento díl nevybočuje z řady a knížka chytne a nepustí. Jako vždy se tu setkáme s výživnými popisy vražd ujetého, sadistického vraha, kterým je nakonec vždy někdo jiný než by si člověk myslel. Super knížka ;)
Dlouho jsem přemýšlel, jestli si tuto knížku přečtu. I mně trochu vadí-vadila ta mediální masáž okolo... Ale nakonec jsem si řekl, že přeci jen to zkusím a když nic jiného, hodí se mi do výzvy... No ale knížka mile překvapila. Souhlasím s tím, že samotný příběh není nějaký hluboký a na téma války a holokaustu bylo jistě napsáno mnoho kvalitnějsích knih, nicméně knížka se příjemně četla a místy i dojala... Čtení mne bavilo a to je přeci to důležité.
Po dočtení třetí části Sila si tak říkám, že je docela škoda, že není další. Všechny tři díly se skvěle četly, ale myslím, že každý další byl lepší než předchozí. Myslím, že Prach skvěle zakončil sérii a i když se děj dal tak trochu předvídat, bylo čtení napínavé.
Zhubni! je můj první počin od S. Kinga. Je fakt, že knihu jsem zvolil v podstatě jen jako položku do čtenářské výzvy. Nicméně se mi knížka celekm líbila. Nikdy jsem knihy s hororovým námětem nevyhledával, neboť mne nikdy horory moc nebavily, ale myslím, že svůj názor lehce přehodnotím a sem tam nějakou podobnou přečtu. Autorův styl psaní se mi líbí, příběh pěkně plynul. V podstatě jsem čekal, že konec nebude hapyend a přesto se mi to líbilo.
Většina lidí ví, že Severní Korea je diktatura, ale co to vlastně obnáší už tolik ne... Knížka člověku dovolí nahlédnout do bežneho života obyčejných i privilegovaných lidí a jak vlastně funguje státní zřízení založené na demagogii, strachu a nesvobodě. Knížka mne velmi zaujala, skvěle se četla a zanechala silný dojem.
Velmi příjemná detektivka, která mne zaujala hned od prvních stran. Líbila se mi jemnost, se kterou je příběh napsán a přitom je velmi poutavý. Závěr se dal trochu vytušit, ale nijak to knize neubralo na kvalitě. Byl to můj první počin od autorky, ale zcela jistě ne poslední.
Další díl a opět velmi příjemné a napínavé čtení. Tato série mne neskutečně baví a tento díl mi přišel velmi dobrý. To jak se vyvíjí život agenta Trenta a Sáry - už jen proto se vždy těším na každý další díl. Spisovatelka píše neuvěřitelně poutavě - knížka zaujme od prvních stran a jen velmi těžko se odkládá.