Devil-Ivet komentáře u knih
Pána prstenů čtu podruhé a musím poznamenat, že prvotní dojem nebyl nic moc. Hodně jsem srovnávala s filmy a to mi kazilo dojem. Přesto jsem mu dala druhou šanci a je to o hodně lepší. Více jsem si začala všímat postav, reálií, historie jednotlivých národů a rychleji jsem se začetla. Tentokrát to bylo chytlavé a zábavné. Více jsem prožívala putování do Roklinky, oblíbila si Elronda a další postavy (to by bylo na dlouho), zaplesala po nečekaném střetnutí s Bilbem, ztotožnila se při vybrání Společenstva a znovu se vydala na cestu, která byla úmorná a děsivá. Po druhém přečtení je to o hodně lepší a těším se, co mi přinese to další a další…
Čtivé, napínavé, občas vtipné. Tato detektivka se mi opravdu líbila. Téměř do poslední stránky jsem netušila, kdo Alexandru zavraždil. Nápadů bylo hodně, ale opravdový důvod mě překvapil. A její minulost? Tu jsem tušila, ale přesto… Nevěříte tomu.
Julie Caplin svými příběhy nezklame. Lucy to neměla lehké a ráda by se vrátila tam, kde byla. Svou práci miluje a hozené klacky pod nohy úspěšně odkopává. Popsání Islandu je úžasné a hygge mě opět uchvátilo. Hned bych se do takového hotýlku vypravila :)
Skvělé pokračování s Kim Stoneovou. Autorka si nevybrala lehké téma, ale poprala se s tím velmi dobře. Kim chce navíc někdo nalákat do léčky a ona musí zabojovat, aby vyvázla. A cesta k vítězství není jednoduchá… Skvělé, poutavé a návykové.
Skvělá kniha! Měla spád, napínavost, čtivost a několik zvratů. Nahlédnutí do lidské mysli, které jsem opravdu nečekala a kniha se tak stala ještě lepší, než jsem doufala. Rozhodně jedna z nejlepších letošního roku!
Příběh se odehrává očima sedmileté dívky, která si myslí, že jede se svým otcem za dobrodružstvím. V podvědomí však ví, že je něco špatně. Je zajímavé sledovat její vnitřní pohnutky skrze malého koníka, její nejoblíbenější hračky. Bohužel to asi v polovině knihy ztratilo šmrnc a příběh se stal nudný a zbytečně zdlouhavý. Možná kdyby to bylo protnuté pocity jejího otce, byla by kniha o hodně zajímavější.
Už strašně dlouho jsem si chtěla přečíst Havrana. Dost často jsem na něj narážela, i v jiných knihách. Na útržky básně. Uchvátila mě. Její ponurost na mě křičela. A nejen z této básně, ale i z těch dalších. Helena, Zvony, Annabel-Lee. Věřím, že každé další přečtení mi přinese něco nového, takže se ke knize budu ráda vracet.
Neočekávala jsem žádný skvělý příběh, spíše jsem byla z knihy rozpačitá. Dostalo se mi ovšem tak skvělého příběhu, od kterého jsem se nedokázala odtrhnout a já prostě musela vědět, jak to dopadne. Skvělé, propracované, promyšlené, nápadité, napínavé. Mohu jedině doporučit!
Milá knížečka o strašidýlku, které se bojí opravdu všeho. Krásně zpracováno, ilustrace radost pohledět. Dětem se bude určitě líbit :)
Moje první seznámení s Poem. Už první povídkou mě nadchl, protože to bylo nečekané a napínavé. Pak přišlo menší zklamání. Z čehož vyplívá, že některé povídky jsou naprosto famózní. Některé jsou zajímavé, jiné úsměvné nebo nápadité. Knihu jsem prostě nedokázala odložit. A pak tu jsou ty povídky, které mě moc nebavily, byly neslané nemastné a jejich četba trvala delší dobu. Přesto se na autorovy další knihy těším.
Příběh o neopětované lásce, kdy ona láska je silnější než rozum. Co všechno je Ester ochotna obětovat? Kam až je schopná zajít? Ne všichni knihu asi ocení, ale já v ní našla onu krásu, kterou dává. Sen, naději a bolest.
Další očekávaný díl s Erikou Fosterovou. Konečně díl, u kterého jsem se nenudila. Perfektně napsané, mělo to spád a scény s Mossovou byly napínavé. Škoda, že to bylo tak krátké.
Moje druhá autorčina kniha a jsem naprosto spokojená. Líbilo se mi povídání o všech postavách, jaký měli život, proč byli takový, jací byli. A hlavně historická rovina, kterou autorka zakomponovala do děje.
Romantický příběh napsán vtipně a poutavě. Zmínky o hygge mě zaujaly natolik, že si o tomto stylu života zjistím více, což je rozhodně velké plus. Ne mnoho knih dokáže takto ovlivnit. A také se mi líbilo popisování Kodaně, hned bych se tam vydala. Takže určitě pohodový příběh ke kávě po těžkém dni jako stvořený, určitě doporučuji. Sama se těším na pokračování :)
Naprosto bezkonkurenční díl. Tak nečekané, napínavé, drsné a šokující. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout, a přestože jsem trošku tušila vraha, dostalo mě to. Doslova, do písmene. Ani v nejmenším jsem netušila takové vyústění a ten závěr… Rozhodně doporučuji, dostane se Vám kvalitního a dech beroucího příběhu.
Seznámení s touto autorkou bylo naprosto úžasné. Krásně pojatá kniha, která mě chytla za srdce. Má několik krásných mouder a mnoho mi dala. Ač se příběh zdá jako jednoduchý, má plno skrytých poznání. Ráda se k ní budu vracet.
Kniha plná pocitů a činů. Lásky a odsouzení. Okamžitě jsem se začetla a nebyla schopná knihu odložit. Neuvěřitelný příběh se silným námětem. Emma byla silná žena a stále jsem v Jacoba věřila. Rozhodně doporučuji!
Nositelé dubového listu mě mile překvapili. Byl to úžasný příběh, který nenechal vydechnout a nutil číst dál. Bylo to napínavé, místy vtipné a Eraka jsem si oblíbila. Jeden z nejlepších dílů.
Můj asi nejoblíbenější díl. Tady se konečně začíná vše rozjíždět a my poznáváme i ty stinné stránky z Harryho života, jeho minulosti. Ze života jeho rodičů. A vlastně tady se dovíme celou pravdu o jeho rodičích, ale i o Voldemortovi, určitou část… Za sebe dávám rozhodně plný počet hvězdiček.
Podivnou knihovnu jsem otevřela s obavami. Ale musím podotknout, že po prvních stránkách byly odplaveny a já se opravdu začetla. Tahle knížečka se mi moc líbí :)