Devil-Ivet komentáře u knih
Tak jsem se odhodlala k přečtení něco o Sherlocku Holmesovi a můžu říct, že mě tento příběh vtáhl do děje. Tajemné, dobrodružné, děsivé. A taky napínavé. Takový to na mě udělalo dojem. Určitě mrknu po jiných knihách o tomto detektivu :)
Mě kniha okouzlila. Našla jsem v nich plno myšlenek, které stojí za pozastavení. Sice mi Leo ze začátku vadil a měla jsem pocit, že bych mu nejradši utrhla hlavu, ale pak jsem se do něj vžila, až mi ho bylo skoro až líto… Krásný a velmi smutný příběh.
Skvěle napsané, spousta skvělých myšlenek. A přestože byl konec moc rychlý, vůbec jsem se nenudila a s očekáváním dočítala poslední stránky. Jedna z nejlepších knih!
Vůbec první detektivka, která mě bavila a přesvědčila, že i toto téma nemusí být tak hrozné. Pravda, vraha odhalíte lehce. Ale i to mě neodradilo od odložení knihy. Chtěla jsem vědět, jak to celé dopadne. A komisař Palmu mi tak trochu přirostl k srdci.
Skvělé pokračování o naší Lotě. Přečetla jsem ji skoro okamžitě a pobavila. Lota holt nezklame.
Knížku jsem otevřela s (asi) velkým očekáváním. A mohu říct, že jsem se začetla téměř okamžitě a nemohla přestat. Skvělý nápad, úžasné kresby, dobrodružství, napětí. A taky trochu toho očekávání, jak se dostanou domů. Myslím, že se to bude líbit jak malým čtenářům, tak i těm velkým :)
Příběh mě opravdu pohltil. Je poutavý, zajímavý, nevšední a rozhodně Vám nedovolí ho jen tak odložit.
Až napodruhé jsem našla to, co jsem poprvé neviděla a pochopila, co všichni na Hobitovi vidí. Je to úžasná fantasy pohádka, která se četla velmi dobře. Kouzelný svět, který se chytí a už nechce pustit, snad až s poslední stránkou. Určitě se k Hobitovi někdy vrátím :)
Nepovedlo se mi ponořit se do děje. Četlo se to špatně a chvílemi mě to nudilo. Na druhou stranu je to skvělý nápad, který jistě potěší jiné čtenáře. Já mezi ně ale nepatřím…
Knihu jsem vzala do rukou s velkými rozpaky. I při prvních několika stránkách jsem přemýšlela, jestli má cenu číst dál. Ale nedala jsem se a četla. Až jsem byla překvapena, jakým směrem se děj ubíral a co všechno se zde stalo. Skvělé čtení, ke kterému se budu vracet a co mě obohatilo. Jen bych vynechala soupis gobelínů a drahokamů. Tato kapitola byla velice nudná.
Příběh je velmi silný a smutný zároveň, ale více než pravdivý. Nebo mi to tak aspoň přišlo. Děj zasazen do venkova v období 1. sv. války (konec knihy) může popisovat, co se tenkrát v dalekém Finsku vlastně mohlo dít. Autor se zaměřil na mladou dívku a psal její prožitky, sny, myšlenky, které mohla ona dívka ve skutečnosti prožít. A právě proto si mě Sillanpääho Umírala mladičká získala. Právě proto jsem přesvědčena, že se k ní budu velice ráda vracet.
Zajímavý příběh plný typického autorova humoru a vyprávění. Vatanena si oblíbíte skoro okamžitě a zajíce? Toho snad ještě dřív.
Pokud se zajímáte o skandinávskou mytologii, rozhodně doporučuji.
Divadelní hry moc nemusím, ale Lucernou jsem se nechala zlákat. Byla úžasná! Propracovaná, tajemná, místy vtipná. Ráda bych ji viděla na prknech.
Ač se příběh rozebíhal pomalu a autorka nás seznamuje se situací, načež nás uvrhne do vyjetých kolejí řádu Domova pohody, celá kniha se četla velmi pěkně a stránky ubývaly. Bylo to poutavé a poslední třetina knihy byla napínavá. Poslední stránky však příběhu uškodily…
Mohou ženy po padesátce změnit svůj život? Tahle kniha dokazuje, že ano! Autorka tu skvěle popsala pocity některých žen, které mohou být vyhořelé a na pokraji svých sil. A poukázala, že život rozhodně nekončí. Olivia i Lena prožily onu změnu a začaly znovu žít. Nechybí ani románek.
Kniha plná nádherných fotek a spousty rad, jak nalákat tyto nádherná stvoření na zahradu. Pro milovníky motýlů bude kniha skvělým čtením a mnoho dalších se dozví spousty rad a nápadů.
Z prvního dílu jsem byla nadšená, tak jsem se okamžitě vrhla i na dvojku. Bylo to stejně čtivé, sýrové, zábavné a romantické. O krapet méně zajímavé, ale na knize to neubírá. Doufám, že bude pokračování :)
Kroana mě doslova pohltila. Skvěle napsané, propracované a zaujala mě historická linka. Co nejdříve se vrhnu na další díly.
Tove Jansson uměla vytvořit krásné příběhy o přátelství a toleranci a v každém je nějaké to moudro. I v této knížce tomu nebylo jinak. Bylo zajímavé sledovat jiné obyvatele muminího údolí, ač tam samotní muminci nebyli. Každý obyvatel, který se ubytoval v prázdném domku muminků, má svůj pohled na věc, svůj osud a všichni se spolu sžili a vytvořili rodinu. Je to nejlepší kniha muminků!