Didi15 Didi15 komentáře u knih

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Skvělá a dojemná kniha. Po takových knihách si člověk uvědomí, jak se má vlastně dobře. Zajímalo by mě , jak by něco takového snášela naše zpohodlnělá populace. Výborná kniha.

20.05.2018 5 z 5

Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Opravdu skvělý příběh , který se četl jedním dechem . Žádná hluchá a nudná místa , moc se těším na další knihu od této autorky.

18.03.2024 5 z 5

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Přečteno ještě téhož večera. Téma zas tak originální není , ale sakra čtivé a hezky zpracované , určitě stojí za přečtení .

25.09.2023 5 z 5

Smrt přichází na prohlídku Smrt přichází na prohlídku Anders de la Motte

Taková příjemná detektivka ve starém stylu . Líbily se mi postavy i prostředí , určitě si přečtu další díl.

26.06.2023 5 z 5

Ďáblova cesta Ďáblova cesta Robert Bryndza

Docela předvídatelné , ale jak jinak ..prostě čtivé . Těším se na další díl nebo jinou knihu od autora.

19.06.2023 5 z 5

Smrtící volání Smrtící volání Angela Marsons

Kim a její tým je opravdu srdeční záležitost , všichni z týmu jsou naprostí sympaťáci. Příběh vždycky zajímavý a parádně vystavěný, nikde žádné hluché místo . Rychle to utíká a přečteno máte za chvilku , protože musíte neustále číst. Ještě že Angela píše poměrně rychle:) A tak se zase těším na další díl.

25.04.2023 5 z 5

Bouře Bouře Kristina Ohlsson

Četlo se velmi rychle a příjemně . Vypadá to na další super krimi sérii. Prostředí naprosto parádní a i když vraha a celkový děj rozuzlíte celkem brzo , dle mého, tak ani tak to neubírá knize na kráse. Uvidíme ,co další díl.

21.11.2022 5 z 5

Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

Sakra, také chci vědět co stalo s Radimem Lechem . Jinak každý díl je lepší a lepší a miluju to víc a víc . Určitě spisovatelku řadím mezí své oblíbené autory . A mezi těmi českými je to určitě top trojka :)

29.09.2021 5 z 5

A každé ráno je cesta domů delší a delší A každé ráno je cesta domů delší a delší Fredrik Backman

Smutné a dojemné a velice krásně popsané myšlenky . Moc se mi to líbilo .

16.08.2021 5 z 5

Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Myslím si, ze zde je pět hvezdicek ještě málo. Jsem uchvacena a tleskam paní Lednicke. Vyzdvihuji prinos paní Lednicke pro ceskou literaturu, opravdu bravo. Druhý dil byl snad ještě lepší než první. S napětím budu očekávat díl třetí. Tohle opravdu stojí za přečtení.

16.02.2021 5 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Paní Mornštajnová umí skvěle vtáhnout do děje, musela jsem to dočíst ještě ten večer, co jsem začala. To se nedalo nic dělat. Pěkně vystavený historický příběh s osudy lidí , kteří v té době žili. Z knihy jsem naprosto nadšená a zároveň smutná . Těším se na další setkání s touto autorkou .

13.01.2021 5 z 5

Zmizení Zmizení Charlotte Link

Jeste jsem nikdy autorcinou knihou nebyla zklamaná a nejsem ani teď.Skvele vystavěný příběh. Moc se mi to líbilo, určitě stojí za přečtení :)

19.07.2020 5 z 5

V kleci V kleci Ellison Cooper

Tak po Nabarveném ptáčeti se mi touto knihou hned napravila chuť:) Autorku budu sledovat , protože se mi kniha četla skvěle, příběh byl také moc fajn, takže budu s radostí vyhlížet další díl.Bravo.

05.10.2019 5 z 5

Nabarvené ptáče Nabarvené ptáče Jerzy Kosiński

No,co k tomu říct. Za mě teda ne. Pominu násilí, jelikož nečtu žádné čtení pro holčičky, tak mě to nechává docela chladnou. Jazyk neodpovídá dítěti. Nevěrohodné. Za další je divné, jak klidně a jakoby v pohodě se některé postavy chovají .
Prostě nadšení se nekonalo .

03.10.2019 2 z 5

Podzimní případ Podzimní případ Anders de la Motte

Velice příjemná detektivka. O něco lepší než Konec léta, přečteno na jeden zátah , nemohla jsem se odtrhnout. Miluji prolínání minulosti a přítomnosti. Vřele doporučuji a těším se na další knihu od tohoto autora.

19.08.2019 5 z 5

Šelma Šelma Andrew Mayne

Dávám za čtyři hvězdy. Kniha mě udržovala v bdělosti a byla jsem zvědavá , jak to dopadne. Profesora jsem si oblíbila a jsem ráda, že jsme se opět něco zajímavého dozvěděla.
Jediné co snižuje kvalitu knihy je závěr. Zbytečně přemrštělý. Mohlo s klidem zůstat u doktora co, pracuje mozkem a ne že se z něho stane mávnutím ruky terminátor. Všechno utnuté a ani jsme se řádně nedozvěděli pohnutky vraha.

22.02.2019 4 z 5

Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

Tak za mně naprosto super. Určitě si ještě přečtu první díl. Autorka píše čtivě, velice zajímavý příběh a další knihy si pohlídám :)

09.02.2019 5 z 5

Medvědín Medvědín Fredrik Backman

Při tomto autorovi moje srdce jen plesá. Dál nemusím vůbec nic rozvádět.:)

09.11.2018 5 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

Titulní strana- Britská krimi nejvyšší kvality. Naprostý souhlas. Angela fakt jede. Kim jako vyšetřovatelka je naprosto úžasná, k tomu super tým. Přečteno naprosto jedním dechem. No sakra, už aby vyšla další :)

05.09.2018 5 z 5

Zlomení andělé Zlomení andělé Gemma Liviero

Jsou knihy které jsou čtou jedna báseň, jsou napínavé a pak jsou knihy s bonusem. To že ve vás něco zanechají a také vás donutí se zamyslet. Bravo této knize, je vynikající a vehnala mi do očí slzy. Dlouho na ni nezapomenu.

25.05.2018 5 z 5