Domenica

Myslím, že spojení krásné a smutné tuto knihu vystihuje dokonale.

Jemné, romantické, deprisivní a skvěle napsané. Stejně tak jeko většina děl od ruských spisovatelů té doby.

Laurie má velice osobitý styl, který se mi líbil, ale bylo potřeba si na něj zvyknout. Na začátku kapitol jsme se občas lehce ztrácela a při hovoru víče osob nebylo poznat kdo zrovna mluví. Konec mi přišel velmi osekaný a působil snahou o rychlé zakončení příběhu. Lauri to vše ale hravě vykompenzoval typickým anglickým humorem, takže ve výsledku je kniha vcelku povedená.

Když jsem brala knihu do ruky, tak jsem si myslela, že se bude zabývat životem žen, přímo Latify, v Afghánistánu. Ale kromě toho spíš řešíla politickou situaci a vliv Talibanu na společnost.

Kniha vyšla v jisté edici, která publikovala velmi vtipné knihy, humor jsem tady ale poněkud postrádala. Navíc autorka je modelka, nikoli spisovatelka a je to znát.

Velmi vtipné, nejednou jsem se musela smát nahlas. Ale autorka v příběhu měla nejednu nesrovnalost. Například ročník narození neodpovídá věku nebo pekaře ne druhé straně nazývá kuchařem... Kniha není vůbec náročná, a kdo se chce trochu pobavit přijde mu vhod.

Fakt, že mravní ponaučení tu na čtenáře koukalo pomalu z každé stránky je v podání Britney tak trochu komický.

Opravdu perfektní klasika. Shakespeare je aktuální i po tolika letech a kniha byla místy i vtipná.

Dokonalé. Vžijete se do postavy ani nevíte jak. Poe byl opravdu úžasný.

Knihy Němcové mě nikaj zvlášť nebaví, ale Bára se četla docela dobře.

To, že je kniha pořízena na základě záznamů z Christianiny výpovědi, hodně umocňuje celou atmosféru děje.